«Γυμνή» η Θεσσαλονίκη από αθλητικά έργα, βούληση χρειάζεται, όχι συναντήσεις

Δημήτρης Κανελλάκης18 Νοεμβρίου 2021

Η έλλειψη υποδομών για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο νομό Θεσσαλονίκης είναι μια πολύχρονη και... πονεμένη ιστορία. Ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε... πληγή την οποία αδυνατούν να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, καθώς δεν έχουν την συνδρομή της Πολιτείας ούτε σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης, ούτε σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, α' και β' βαθμού.

Είναι λυπηρό, ακόμη και... τραγικό θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κάποιος, ότι ο δεύτερος μεγαλύτερος νομός στη χώρα έχει τόσο απαρχαιωμένες ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις, τόσο ακατάλληλους-επικίνδυνους αγωνιστικούς χώρους, ανυπαρξία των αυτονόητων στους χώρους των αποδυτηρίων, κερκίδες -σε κάποια γήπεδα- που η στατικότητα σηκώνει πολλή συζήτηση για το αν θα έπρεπε να διδεται άδεια χρήσης τους.

Κι όλα αυτά ενώ... λεφτά υπήρξαν. Ενδεχομένως να υπάρχουν και αυτή την περίοδο. Τα οποία, όμως, χάθηκαν. Οχι με ευθύνη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, όχι με ευθύνη της ΕΠΣΜ ή των συλλόγων που ανήκουν στη δύναμή τους, αλλά επειδή κάποιοι δήμαρχοι στο νομό Θεσσαλονίκης αδιαφόρησαν πλήρως.

Με την δικαιολογία ότι χρειάζονται μελέτες για να απορροφηθούν τα χρήματα κι αυτοί δεν διαθέτουν τεχνικές υπηρεσίες για να τις ετοιμάσουν, άφησαν να χαθεί μια... χρυσή ευκαιρία -ειδικά με το πρόγραμμα «Φιλόδημος»- για να ανακαινίσουν τα γήπεδα που, παρεμπιπτόντως, στην πλειοψηφία τους είναι ιδιοκτησίας των δήμων.

Αυτό που λέω μπορεί να το καταλάβει ευκολότερα όποιος έχει δει γήπεδα που ανακαινίστηκαν αξιοποιώντας χρηματοδοτήσεις οι οποίες ήταν διαθέσιμες. Αναφέρω ενδεικτικά το γήπεδο του Αριστοτέλη στην Καλαμαριά, στη θητεία του προηγούμενου δημάρχου, του κ. Μπακογλίδη, το «Καραμπουρνιώτης» στην Πυλαία, επί θητείας του -και νυν- δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη, του κ. Καϊτεζίδη.

Ισως να υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις που μου διαφεύγουν ή δεν τις γνωρίζω. Αποτελούν, όμως, την εξαίρεση, όχι τον κανόνα.

Τα γράφω αυτά με αφορμή την σχετική επίσκεψη του προέδρου και του γεν. γραμματέα της ΕΠΣΜ στον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης.

Δεν ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αυτής της επαφής. Ξέρω ότι η Θεσσαλονίκη είναι... γυμνή από αθλητικές εγκαταστάσεις και κανενός το αυτί -πολιτικά εννοώ- δεν έχει ιδρώσει εδώ και χρόνια για να αλλάξει αυτή την κατάσταση.

Όποιος θέλει μπορεί να ρωτήσει τον γενικό γραμματέα της ΕΠΣΜ, τον Παναγιώτη Γιουρούκαλη, να του πει πόσα ραντεβού, σαν αυτό με τον Καλαφάτη, έχει κάνει την τελευταία δεκαετία και ποιο ήταν το αποτέλεσμά τους...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.