Γυμναστήρια: Δραματική η κατάσταση σε έναν απ' τους πιο βαριά πληττόμενους κλάδους

Metrosport Team05 Δεκεμβρίου 2020

Από την πρώτη φάση της πανδημίας, τα γυμναστήρια ήταν από τους πιο βαριά πληττόμενους κλάδους. Είναι μεταξύ των κλάδων που μετράνε το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αναγκαστικής παύσης λειτουργίας, λόγω της πανδημίας.

Αν υπολογίσει κανείς ότι το καλοκαίρι που τα μέτρα χαλάρωσαν τα γυμναστήρια δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν αφού είναι η περίοδος κατά την οποία ούτως ή άλλως η κίνησή τους είναι εξαιρετικά περιορισμένη, εδώ και οκτώ, τουλάχιστον, μήνες έχουν μόνο έξοδα και καθόλου έσοδα. 

Η δεύτερη υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας του Νοεμβρίου, όπως φαίνεται θα αποτελέσει για πολλούς την χαριστική βολή, εάν αναλογιστούμε ότι τα γυμναστήρια θα είναι από τους τελευταίους κλάδους που θα ανοίξουν τις πόρτες τους για να προσφέρουν ξανά τις υπηρεσίες τους.   

Οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων κάνουν λόγο για "καταστροφική περίοδο" και... βλέπουν "οικονομικό αδιέξοδο και στο τέλος λουκέτο για πολλούς από εμάς" 

Πριν το πρώτο lockdown σε όλη την επικράτεια λειτουργούσαν 2.500 μονάδες παροχής σωματικής άσκησης με συνολικά 42.00 εργαζόμενους (γυμναστές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό). 

Οπως λένε επιχειρηματίες εκατοντάδες εργαζόμενοι θα χάσουν την εργασία τους και καλούν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα στήριξης που θα συμβάλλουν στην αποφυγή των λουκέτων και της απώλειας πάρα πολλών θέσεων εργασίας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.