Γυμνάσια-Λύκεια: Δεν ανοίγουν στις «κόκκινες» περιοχές, πιθανώς σε όλη τη χώρα

Metrosport Team29 Ιανουαρίου 2021

Οι πληροφορίες ήθελαν τους ειδικούς της επιτροπής για την πανδημία του κορωνοϊού να συνεδριάζουν χθες αναφορικά με τις αποφάσεις για τα σχολεία, καθώς με τα μέχρι τώρα δεδομένα γυμνάσια και λύκεια επρόκειτο να ανοίξουν από την 1η Φεβρουαρίου.  

Ωστόσο, θεωρείται δεδομένο πως στις «κόκκινες περιοχές» θα παραμείνουν κλειστά τα λύκεια, ενώ ορισμένοι λοιμωξιολόγοι συνιστούν να μην ανοίξουν ούτε τα γυμνάσια σε αυτές τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές. 

Αρκετά μέλη της επιτροπής εισηγούνται να μην ανοίξουν καθόλου γυμνάσια και λύκεια, αλλά μόνο η Γ' Λυκείου λόγω Πανελλαδικών.  

Χθες πάντως, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 716 νέα κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός ελαφρά μειωμένος σε σχέση με την Τετάρτη, την ώρα που τα τεστ σε όλη τη χώρα παρέμειναν σε υψηλό αριθμό. Επίσης, στην επιτροπή υπάρχει σκληρή αντιπαράθεση επιχειρημάτων για το λιανεμπόριο και τις υπόλοιπες δραστηριότητες. Πιθανότερο είναι να επιλεγεί η λύση του click away στο λιανεμπόριο, ενώ υπάρχουν και εισηγήσεις να επιλεγεί η λύση του ραντεβού για ένδυση και υπόδηση. 

Εξετάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 5:00 το πρωί στις «κόκκινες» περιοχές 

Η πλειονότητα των μελών της επιτροπής, κλίνει προς την κατεύθυνση της λήψης άμεσων και «σκληρών» προληπτικών μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται και έχει τεθεί στο τραπέζι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 5:00 το πρωί στις κηρυχθείσες από αύριο «κόκκινες» περιοχές. Υπενθυμίζεται πως και η Αττική είναι ένα βήμα πριν να γίνει «κόκκινη». 

Στις 22 έφτασαν οι «κόκκινες» περιοχές σε όλη τη χώρα 

Η χθεσινή συνεδρίαση της υποεπιτροπής των λοιμωξιολόγων αναμένεται να προετοιμάσει το επιδημιολογικό report που θα κατατεθεί σήμερα στην επιτροπή που θα συνεδριάσει με όλα της τα μέλη, ώστε να ληφθούν αποφάσεις. Τα πρώτα στοιχεία για την πορεία της επιδημίας στη χώρα συζητήθηκαν την περασμένη Τετάρτη, όπου οι ειδικοί διαπίστωσαν μεγάλη κινητικότητα και εξέφρασαν ανησυχίες όχι μόνο για την Αττική αλλά για 22 συνολικά περιοχές στην Ελλάδα. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.