Γυαλίζει το... μάτι του Μήτρογλου

Μάνος Χατζάκης25 Φεβρουαρίου 2021

Ενας ακόμη υποψήφιος, για να καλύψει τη θέση στην κορυφή, προστίθεται στις βασικές επιλογές του Άκη Μάντζιου για την αναμέτρηση του Άρη με τον Ατρόμητο. Και δεν είναι άλλος από τον Κώστα Μήτρογλου για τον οποίο το timing μοιάζει ιδανικό, ώστε να ξεκινήσει στην 11άδα, για πρώτη φορά από τη μέρα που υπέγραψε με την ΠΑΕ. 
Ο 51χρονος τεχνικός δίνει, παιχνίδι με το παιχνίδι, περισσότερο χρόνο στον νεοαποκτηθέντα επιθετικό, ο οποίος, κόντρα στον Ολυμπιακό, αγωνίστηκε περισσότερη της μισής ώρας. Το ντέρμπι του “Γ. Καραϊσκάκης” φαίνεται πως ήρθε στο καλύτερο χρονικό σημείο για εκείνον. Κάθε λεπτό, που παίζει ο “Μητρο-γκόλ” αποτελεί επένδυση για τον ίδιο και κάπως έτσι το βλέπει και ο προπονητής του. Το γεγονός ότι σκόραρε ξανά, μετά την επιστροφή του στο ελληνικό Πρωτάθλημα, πρόσθεσε περισσότερους πόντους στον εαυτό του, γιατί, όπως και να το κάνουμε, το τέρμα έδωσε πολύτιμο βαθμό και διατήρησε τον Αρη στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. 

Ξέροντας, λοιπόν, ο Μάντζιος την ψυχοσύνθεση του ποδοσφαιριστή, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να του δώσει κι άλλο χρόνο κόντρα στην ομάδα του Περιστερίου. Ο τεχνικός του Αρη θέλει να εκμεταλλευτεί το... γκολ, που πέτυχε ο έλληνας φορ σε βάρος του Ολυμπιακού, και να του δώσει την ευκαιρία να συνεχίσει την επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Αλλωστε, η χρονική συγκυρία, όπως η κατάσταση και το όνομα του αντιπάλου, ευνοούν την παρουσία του -άλλοτε- διεθνή φορ στο “κουτί” από το ξεκίνημα, κάτι που επιθυμεί και ο ίδιος.

Βήματα προόδου

Ο Μήτρογλου δεν κρίνεται απόλυτα έτοιμος. Χρειάζεται ακόμη αρκετή προπόνηση, αλλά χρειάζεται και λεπτά συμμετοχής, καθώς ο απώτερος σκοπός είναι να βγάλει σημαντικό μέρος του πραγματικού του εαυτού, στη διαδικασία των play off. Δεδομένου, τώρα, ότι ο βαθμός ενσωμάτωσης στην ομάδα είναι ανεβασμένος σε σχέση με το πρώτο διάστημα της παρουσίας του και ότι ο Αρης χρειάζεται το εύκολο γκολ, δεν αποκλείεται να οδηγήσουν τον Μήτρογλου στο κατώφλι της βασικής ενδεκάδας. Τις προσεχείς ώρες θα λάβει ο Μάντζιος τις τελικές του αποφάσεις, τη στιγμή που έχει ήδη τις επιλογές των Μάνου και Μαντσίνι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.