Γρηγόρης Αθανασίου: Ο τερματοφύλακας που έσπασε το ρεκόρ του Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ!

Δημήτρης Καλαϊτζής14 Φεβρουαρίου 2022

Ένα ασύλληπτο ρεκόρ που κρατούσε εδώ και 22 ολόκληρα χρόνια έσπασε ο Γρηγόρης Αθανασίου. Πιο συγκεκριμένα, στον αγώνα Αετός Βασιλικών-Παύλος Μελάς (0-3) για την 13η αγωνιστική του Β΄ Ομίλου της Α1 ΕΠΣΜ, ο πολύπειρος πορτιέρε πέτυχε και τα τρία γκολ της ομάδας του, όλα από εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι! Μάλιστα, μ΄ αυτό το τρίποντο ο Παύλος Μελάς εξασφάλισε την παρουσία του στα πλέι οφ ανόδου.


Βέβαια, τα πρωτεία ανήκουν στον Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ, ο οποίος στον αγώνα Βελές Σάρσφιλντ–Φερο Καρίλ Οέστε στις 28 Νοεμβρίου του 1999 για το Πρωτάθλημα της Αργεντινής σημείωσε τρία γκολ με πέναλτι. 


Για την ιστορία, ο αγώνας έληξε με 6-1 υπέρ της Βελές. Αυτή ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία που ένας γκολκίπερ πετυχαίνει χατ-τρικ σε επαγγελματικό επίπεδο, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει ο σπεσιαλίστας Ροζέριο Σένι.  



Για τον Αθανασίου συστάσεις δεν χρειάζονται, καθώς όλοι τον θυμόμαστε από τα χρόνια που υπερασπιζόταν την εστία του Εργοτέλη στην μεγάλη κατηγορία, ενώ έχει αγωνιστεί και σε Ακράτητο, Αναγέννηση Ιεράπετρας, Ατσαλένιο, Αγία Νάπα, Χανιά, Πανθηραϊκό και Αλέξανδρο Κιλκίς.


Θα πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια για να δούμε ξανά τερματοφύλακα να πετυχαίνει τρία γκολ από πέναλτι σε επίσημο ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Με αφορμή αυτό, ο Γρηγόρης Αθανασίου, μίλησε αποκλειστικά στο metrosport.gr για το ασύλληπτο επίτευγμά του που είναι για το ρεκόρ Γκίνες, τους στόχους του, αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται και τη νέα σεζόν, ενώ εξέφρασε την πικρία του για το πως βλέπουν οι νέοι το ποδόσφαιρο. 

Αν έχεις πετύχει ξανά ποτέ στην καριέρα σου κάποιο γκολ; 

«Όχι δεν το συνηθίζω λόγω θέσης. Τελευταίο μου γκολ ήταν πάλι με πέναλτι σε τελικό με τις Μικτές Ομάδες. Ήταν στο Λιτόχωρο πριν 22 χρόνια και αν θυμάμαι καλά αντίπαλος ήταν η ΕΠΣ Ημαθίας». 

Για το γεγονός ότι οι συμπαίκτες σου σε άφησαν να εκτελέσεις και τα τρία πέναλτι;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν πήρε κάποιος συμπαίκτης μου την πρωτοβουλία να τα εκτελέσει. Ο προπονητής με ρώτησε αν μπορώ και του απάντησα ναι. Πήγα τα εκτέλεσα, τα έβαλα και είμαι πολύ χαρούμενος».


Για το αν σε αγώνα που έχεις αγωνιστεί ο ίδιος έχουν δοθεί τόσα πέναλτι;

«Όταν έπαιζα στην Κύπρο και στην Αγία Νάπα. Παίζαμε τότε με την Ανόρθωση και ο διαιτητής έδωσε τρία πέναλτι. Τα δυο κατά μας αλλά για καλή μας τύχη τα απέκρουσα και το άλλο υπέρ μας που όμως δεν αξιοποίησε ο τότε συμπαίκτης μου αφού ο αντίπαλος τερματοφύλακας το έπιασε».

Κάνεις εξάσκηση στις προπονήσεις και στα φάουλ;

«Όχι, μόνο σε κάποιες προπονήσεις εκτελώ πέναλτι και είχα την τύχη στο χθεσινό αγώνα να σκοράρω εύστοχα και στα τρία πέναλτι που κέρδισε η ομάδα μου».

Για το αν μπορεί ο Παύλος Μελάς να πάρει την άνοδο;

«Είναι η δεύτερη χρονιά μου στην ομάδα. Πιστεύω πολύ στην ομάδα μας. Έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο, έναν πολύ καλό προπονητή, μία διοίκηση και έναν πρόεδρο κόσμημα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιοδήποτε αντίπαλο και ναι να πάρουμε την άνοδο μέσω των πλέι οφ».

Πόσα ακόμα χρόνια θα συνεχίσεις να αγωνίζεσαι κάτω από τα δοκάρια;

«Αν και θέλω πολύ να συνεχίσω να παίζω γιατί το αγαπάω υπερβολικά θα πρέπει σιγά σιγά να σταματήσω. Ίσως να είναι και η τελευταία χρονιά, ίσως και ακόμα μία. Θα δείξει».

Όταν πάρεις την απόφαση να κρεμάσεις τα γάντια σου σκέφτεσαι να παραμείνεις στον χώρο από άλλο πόστο;

«Ήδη έχω ξεκινήσει και είμαι προπονητής τερματοφυλάκων κυρίως σε μικρές ηλικίες και πιο συγκεκριμένα στις ακαδημίες του Παύλου Μελά του Α.Ο Πολυκάστρου και  του Κιλκισιακού».


Για το επίπεδο της ΕΠΣΜ και το πως βλέπουν οι νέοι το ποδόσφαιρο και τι θα τους συμβούλευες; 

«Το επίπεδο είναι σχετικά καλό. Υπάρχουν αρκετές αξιόλογες ομάδες. Όσον αφορά για τους νέους είμαι λίγο απογοητευμένος για το πως βλέπουν το ποδόσφαιρο. Παλαιότερα υπήρχε περισσότερο η δίψα και η φλόγα για διάκριση. Θα τους συμβούλευα αυτό που κάνουν να το κάνουν με όση αγάπη έχουν μέσα τους. Να μην τα παρατάνε ποτέ. Και να έχουν στόχους. Ολα τα παραπάνω δεν γίνεται να υλοποιηθούν χωρίς δουλειά».



Και κατέληξε αναφερόμενος στην δολοφονία του Άλκη που έχει σοκάρει το πανελλήνιο:

«Σοκ και μόνο προκαλεί όταν ακούς τέτοιες ειδήσεις. Πρέπει να δώσουμε ένα τέλος σε όλο αυτό. Και να ευχηθούμε όλοι ο άδικος χαμός του Άλκη να είναι ο τελευταίος».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.