Γρηγορίου για το ντέρμπι: «Πώς περιμένω να κατέβουν οι προπονητές και πού θα κριθεί ο νικητής»

Metrosport Team11 Δεκεμβρίου 2020

Ο πρώην προπονητής της Λάρισας, Μιχάλης Γρηγορίου, κατέθεσε μέσω του Metropolis 95.5 την άποψή του για το ντέρμπι μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ

«Και οι δύο ομάδες έχουν καλή ψυχολογία. Υπολείπονται έναν βαθμό, με τους ίδιους αγώνες, και θα πάνε για τη νίκη. Σε αυτό το χρονικό σημείο αυτό το οποίο θα δώσει ένα ακόμη μεγάλο βήμα για οποιαδήποτε επιτυχία θα είναι η νίκη. Θεωρώ ότι και οι δύο προπονητές θα πάνε να πιέσουν ψηλά και να παίξουν επιθετικά. Όταν η προσέγγιση ενός ματς είναι επιθετική, δημιουργούνται χώροι. Θα εξαρτηθεί από την αποτελεσματικότητα των δύο επιθετικών γραμμών. Ο Άρης έχει ποιοτικές και πλουραλισμό και ποιότητα, από την άλλη ο Τζόλης βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, όπως και ο Α. Ζίβκοβιτς» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Μην παραγνωρίζουμε ότι υπάρχει και η ανασταλτική λειτουργία από τους ακραίους. Μπορεί επιθετικά οι ακραίοι να είναι πολύ καλοί, αλλά θα πρέπει να μπουν σε διαδικασία να μην αφήνουν χώρους. Υπάρχουν πολλές μορφές τακτικές. Αν έβλεπα πρόβλημα στα άκρα, ενδεχομένως να κράταγα ένα αμυντικό χαφ να δίνει βοήθειες, υπάρχουν πολλές πρακτικές. Εννοείται, όμως, ότι και οι δύο ομάδες πρέπει να δημιουργήσουν από τα άκρα. Κάθε προπονητής αναλύει διαφορετικά ένα παιχνίδι. Εγώ θα ήθελα τα μπακ να ανεβαίνουν και να δημιουργούν υπεραριθμία».

Τόνισε ότι: «Δεν νομίζω να υπάρχει διαφοροποίηση στα συστήματα. Τώρα αν κάποιος πάει σε 4-3-3 για να κλείσει τους χώρους, δεν είναι τίποτα. Αυτό αλλάζει εύκολα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού σε 4-2-3-1. Κάτι άλλο δεν νομίζω να δούμε. Αυτό που διαθέτει ο Άρης και δεν το έχει ο ΠΑΟΚ, είναι τα σουτ έξω από την περιοχή. Ο Γκάμα έχει την δυνατότητα με ένα σουτ και με μία στατική φάση να μπορέσει να σκοράρει. Στον ΠΑΟΚ δεν έχουμε δει κάτι αντίστοιχο. Είναι δύσκολο να ξεκινήσει ο Βιεϊρίνια που μπορεί να κάνει κάτι ανάλογο. Κατά τα άλλα, οι δύο επιθετικές γραμμές είναι ποιοτικές. και ο Τζόλης με τον Α. Ζίβκοβιτς μπορούν να ολοκληρώσουν ενέργειες, όπως και οι αντίστοιχοι του Άρη. Ο Τζόλης φαίνεται ότι έχει ιδιαίτερη επαφή με τα δίχτυα. Είναι ένα αυθεντικό ταλέντο που μπορεί να αφήσει εποχή. Μέσα στην περιοχή ψάχνει εναγωνίως το γκολ και το έχει.

Ο Άρης έχει και ποιοτικές και ποσοτικές αλλαγές στην επίθεση. Αν ένας παίκτης δεν είναι στη μέρα του μπορεί να τον αντικαταστήσει κάποιος άλλος από τον οποίο περιμένεις πράγματα. Και ο ΠΑΟΚ έχει καλούς παίκτες. Η αλλαγή του παιχνιδιού δεν είναι απαραίτητο να έρθει από τους ακραίους, μπορεί να έρθει και από τους χαφ, ο Σβαμπ πατάει περιοχή. Ο Άρης έχει πιο πολλούς ακραίους κοντά σε απόδοση. Θα είναι ανοιχτό ματς και από τις δύο ομάδες, παρακινδυνευμένο για πρόβλεψη». 

Ρωτήθηκε αν η ομάδα που θα πάρει προβάδισμα θα έχει και τον τελευταίο λόγο και απάντησε: «Αναλόγως σε ποιο διάστημα του παιχνιδιού θα προηγηθεί. Και ο ΠΑΟΚ έχει γυρίσει ματς και στην Ευρώπη, αλλά και ο Άρης από 2-0 απέναντι στον Ατρόμητο, με δέκα παίκτες κατάφερε να αντιστρέψει την κατάσταση. Μπορούν και οι δύο ομάδες».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.