Greek Freak: Αποβολή και πέναλτι στο φινάλε του πρώτου γύρου

Χάρης Δημαράς07 Δεκεμβρίου 2019

Παραμένει... τοξική η ατμόσφαιρα στο ελληνικό Πρωτάθλημα και μάλιστα επιδεινώθηκε μετά το ντέρμπι στο Φάληρο. Δύο οι πρωτοπόροι και συνεχίζεται η... μάχη σώμα με σώμα, με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό να έχουν φαινομενικά εύκολο έργο την 13η αγωνιστική κόντρα σε Ξάνθη και Παναιτωλικό, σήμερα. Φαινομενικά, όμως, διότι κάθε παιχνίδι κρύβει παγίδες. Ίσως χαθούν βαθμοί εκεί που δεν το περιμένεις.

Ποιος περίμενε άλλωστε να μην κερδίσει στη Νέα Σμύρνη ο Ολυμπιακός; Ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Ξάνθη δε θα έχει Αουγκούστο, έχει βέβαια λύσεις στη μεσαία γραμμή και θα προσπαθήσει να καθαρίσει το ματς γρήγορα. Επιστροφή Μαουρίσιο και -γιατί όχι- με γκολ!

Ο Ολυμπιακός λίγο αργότερα δοκιμάζεται στο Αγρίνιο. Τεράστια πρόκληση για τον Παναιτωλικό. Να κερδίσει για πρώτη φορά στην ιστορία του τους Πειραιώτες, αλλά και να νικήσουν φέτος για πρώτη φορά. Δύσκολο, πάντως, διότι η εικόνα του ήταν απογοητευτική στη Νέα Σμύρνη και επίκεινται αλλαγές στο ρόστερ. Πιθανό το πέναλτι.

Υπό το βλέμμα του Καρέρα η ΑΕΚ λογικά θα σοβαρευτεί και θα κερδίσει τον μαχητικό Πανιώνιο. Η αλλαγή πάντοτε λειτουργεί ευεργετικά. Περιμένω δυνατο ματς, με πολλές κάρτες και γιατί όχι και αποβολή. Ο ΟΦΗ συμπλήρωσε τρίμηνο χωρίς εκτός έδρας πόντο. Η εικόνα του βέβαια δεν είναι κακή, απλά επιδεικνύει αφέλεια στην άμυνα. Με την ΑΕΚ πάντως ήταν σοβαρός και πίσω. Η Λαμία είναι στα καλύτερά της. Βλέπω να μην χάνουν οι Κρητικοί, πιθανό το 1-1 που «συναντάται» στις δύο τελευταίες σεζόν.

Με νέους προπονητές Αστέρας και Ατρόμητος. Με ομοιότητες οι δύο ομάδες. Ενα αρκετά επιθετικός στυλ (ειδικά οι Αρκάδες) και περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει αλλαγή στη φιλοσοφία. Θεωρώ πως θα δείξουν τα γνωστά τρωτά τους στην άμυνα, θα σκοράρουν, αλλά και θα δεχθούν γκολ από Λάρισα και Αρη αντίστοιχα. Ποντάρω στο G/G και στα δύο. Επίσης βλέπω αποβολή και πέναλτι. Στο Πανθεσσαλικό ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη ευκαιρία για διπλό μετά από ενάμιση μήνα και είσοδο στην εξάδα.

Δείχνει σε καλή κατάσταση, ενώ ο Βόλος κατεβαίνει στο ματς χωρίς βασικό φορ. Ο Μάντζης αποβλήθηκε με τον Πανσερραϊκό, ενώ ο Γέντρισεκ είναι τραυματίας. Με Τόρες, Μυστακίδη και Μουνίθ ό,τι μπορέσουν να πετύχουν επιθετικά οι Θεσσαλοί. Προβάδισμα στο διπλό.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΠΑΟΚ 1&ΟVER – ΑΕΚ 1&N/G – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-3 ΓΚΟΛ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΑΣΤΕΡΑΣ G/G – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ G/G – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΣΚΟΡΑΚΙΑ…

ΑΕΚ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2-0

ΛΑΜΙΑ – ΟΦΗ 1-1

ΑΣΤΕΡΑΣ – ΑΕΛ 2-1

ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

ΑΕΚ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΑΠΟΒΟΛΗ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΝΑΛΤΙ

ΑΣΤΕΡΑΣ – ΑΕΛ ΑΠΟΒΟΛΗ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΑΡΗΣ ΠΕΝΑΛΤΙ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.