Greak Freak: Άνω κάτω Πανιώνιος και Παναθηναϊκός

Χάρης Δημαράς22 Φεβρουαρίου 2020

Το ντέρμπι της Τούμπας σίγουρα ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 25ης και προτελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, όμως με τη λογική ότι έπονται ακόμη δύο στα πλέι-οφ αλλά και άλλα δύο στο Κύπελλο, δεν είναι αυτό που λέμε «ζωής ή θανάτου».

Η εκτίμησή μου είναι ότι ο Ολυμπιακός θα πάει στην Τούμπα για δύο αποτελέσματα και περισσότερο για να μη χάσει, διότι έχει το +2 και αν το διατηρήσει θα το έχει και το πλεονέκτημα στους αγώνες κατάταξης. Βέβαια, αν μπει σε αυτή τη λογική και παίξει για την ισοπαλία, ίσως είναι και χειρότερο γι’ αυτόν, διότι αυτό πολλές φορές είναι χειρότερο. 

Ο ΠΑΟΚ είναι το θέμα τι θα κάνει και πώς θα παρουσιαστεί. Η έδρα είναι σημαντικός παράγοντας, αναμφίβολα, ενώ και η κούραση των Πειραιωτών ίσως παίξει κάποιο ρόλο. Το G/G έχει πιθανότητες, ο ΠΑΟΚ εκτιμώ πως δε χάνει, το ζήτημα γι΄αυτόν όμως είναι να καταφέρει να κερδίσει.

Το σημερινό όμως πρόγραμμα ίσως είναι πιο ενδιαφέρον. Ο Αστέρας υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, που έγινε άνω-κάτω με τις δηλώσεις Δώνη και την κόντρα που υπάρχει πλέον με Ρόκα και Αλαφούζο. Οι πράσινοι επί της ουσίας είναι αδιάφοροι, έχουν τρεις παίκτες εκτός (Δώνη, Σένκεφελντ, Γιόχανσον) και δεν ξέρω πόσο ορεξάτοι θα παρουσιαστούν στην Τρίπολη, όπου οι γηπεδούχοι ελπίζουν στην εξαδα, κυρίως αν χάσει ο ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ. Ο άσος στο 2.55 εχει αξία.

Και το διπλό του Άρη στη Λαμία έχει όμως μία αξία, διότι οι «κιτρινόμαυροι» κλειδώνουν τη θέση τους στα πλέι-οφ και παίρνουν ψυχολογία για τη συνέχεια, απέναντι στους Φθιώτες που δεν έχουν ουσιαστικό κίνητρο. Χωρίς προβλήματα οι κιτρινόμαυροι. Νίκη Άρη από 2 και πάνω παίζεται.

Το τρίτο σημείο που μου αρέσει αρκετά είναι ο άσος του Παναιτωλικού απέναντι στον Πανιώνιο, που επίσης είναι άνω-κάτω λόγω της ξαφνικής αποχώρησης του Νίκκι Παπαβασιλείου για ομάδα της Αιγύπτου. Οι Νεοσμυρνιώτες κατεβαίνουν με υπηρεσιακό τεχνικό στο πιο κρίσιμο ίως ματς της χρονιάς. Υπενθυμίζεται πως με τρίποντο ο Παναιτωλικός ξεφεύγει στο +7 και αποκτά σημαντικό προβάδισμα για την αποφυγή τη τελευταίας θέσης στα πλέι-άουτ.

Ενδιαφέρον ματς γίνεται και στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ δεν εχει Βράνιες και Σβάρνα και υποδέχεται στον ΟΦΗ, που «καίγεται» για βαθμούς, Η Ενωση σίγουρα ενδιαφέρεται περισσότερο για το Κύπελλο και τα πλέι-οφ. Οι Κρητικοί μπορούν να πάρουν έστω το βαθμό.

ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. - ΑΡΗΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ

ΠΑΟΚ G/G – ΟΦΗ X2 Δ.Ε.

ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ – ΑΕΛ ΠΕΝΑΛΤΙ & ΑΠΟΒΟΛΗ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΑΠΟΒΟΛΗ

ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΝΑΛΤΙ

ΣΚΟΡΑΚΙΑ…

ΑΣΤΕΡΑΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-1

ΛΑΜΙΑ – ΑΡΗΣ 0-1

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2-0

ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.