Grand Prix Ιαπωνίας: Και πάλι πρωτιά για τον Μαξ Φερστάπεν

Metrosport Team09 Οκτωβρίου 2022

Ο Μαξ Φερστάπεν αψήφησε την σφοδρή κακοκαιρία και αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής του Grand Prix Σιγκαπούρης.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε τη νίκη και στην Σουζούκα και κατέκτησε και μαθηματικά τον 2ο τίτλο του, υπό αντίξοες συνθήκες. Μάλιστα , οι ισχυρές βροοπτώσεις στην Σουζούκα έβαλαν πολύ δύσκολα στον οργανισμό Formula 1, καθώς μετά την εκκίνηση το Αυτοκίνητο Ασφαλείας βγήκε στην πίστα αρχικά, εν συνεχεία η κόκκινη σημαία και άπαντες κατέληξαν στα πιτ.

Μετά την rolling start και με το Safety Car να φεύγει έπειτα από δύο γύρους, ο πρωτοπόρος Φερστάπεν έφυγε μπροστά και άνοιγε διαρκώς τη διαφορά από τον δεύτερο Λεκλέρκ, μέχρις ότου να μπουν όλοι οι πιλότοι για να βάλουν τα ενδιάμεσα ελαστικά, αφού η πίστα δεν «σήκωνε» πλέον βρόχινα.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολλανδός πραγματικά απογειώθηκε, μιας και η Ρεντ Μπουλ του σάρωσε στην πίστα, την στιγμή που ο πιλότος της Φεράρι αντιμετώπιζε πασιφανές πρόβλημα με την φθορά των δικών του ελαστικών.

Ο Μαξ πανηγύρισε πανεύκολα τη 12η φετινή του νίκη στο grand prix της Ιαπωνίας, περιμένοντας να δει τι θα γίνει με τους Λεκλέρκ-Πέρεζ που έδιναν μυθική μάχη πίσω του.

Ο Τσέκο πίεζε τον Μονεγάσκο στα όριά του, όμως ο πιλότος της Φεράρι ήταν αψεγάδιαστος μέχρι την τελευταία στροφή. Εκεί έκοψε ευθεία το «εσάκι», με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί μετά τον αγώνα με  ποινή 5 δευτερολέπτων, κάτι που έφερε στη 2η θέση τον Πέρεζ κι έριξε 3ο τον Λεκλέρκ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.