Γράμμα στον Ιβάν Σαββίδη!

Metrosport Team28 Δεκεμβρίου 2020

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Επικοινωνιακά κ. Σαββίδη βρίσκεστε σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον. Οι επαφές, οι πηγές και οι συνομιλίες , γίνονται με συγκεκριμένα, πάντα τα ίδια, άτομα με αποτέλεσμα και οι απόψεις σας να διαμορφώνονται σε μεγάλο βαθμό από τη λήψη κλάσματος των αναγκαίων πληροφοριών. 

Πληροφοριών που είναι υποκειμενικές, ατελής και σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως να υποκρύπτουν και ιδιοτέλεια. Η πανδημία έδωσε τη χαριστική βολή στην «όποια» περεταίρω και το κατά δύναμη αντικειμενική πληροφόρηση που θα μπορούσε να είχατε ως ο ευεργέτης του ΠΑΟΚ. Συμπερασματικά είναι αδύνατη η επικοινωνία του με το μεδούλι του συλλόγου που δεν είναι άλλο από τον απλό κόσμο του ΠΑΟΚ και αυτούς που όσο μπορούν καλύτερα τον εκφράζουν.

Γράφουμε αυτό το «γράμμα» γνωρίζοντας ότι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εξωτερικεύσουμε σκέψεις που μας πνίγουν. Διότι θα ήταν πιθανότερο να λάβει το γράμμα ο κ. Σαββίδης με ταχυδρομικό περιστέρι παρά να του το διαβιβάσει κάποιος από τους οποίους επικοινωνεί κάθε μέρα.

ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΟ

Χάνεται η συσπείρωση. Η πανδημία έχει κατ’ ανάγκη απομακρύνει τον κόσμο από τα γήπεδα. Αυτό έχει προκαλέσει πολλαπλό αρνητικό αντίκτυπο. Εκτός από τις εισπράξεις και την υποστήριξη των φιλάθλων, η απουσία τους έδωσε τη δυνατότητα σε ορισμένους να προχωρούν σε ενέργειες και αποφάσεις που φαινόταν εξαρχής ότι δε συμβαδίζουν με τη κοινή λογική και θα οδηγηθούν σε αποτυχία. 

Ο άμεσος έλεγχος, η φωνή του γηπέδου δεν υπήρχε, με αποτέλεσμα κάποιοι να κάνουν ότι θέλουν. Μέσα σε δυο μήνες φάνηκε ότι σχέδιο και στρατηγική δεν υπήρχε ή απέτυχε παταγωδώς, ότι ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από το τσάμπιονς λιγκ εξαιτίας εμμονών σε πρόσωπα ποδοσφαιριστών και ότι τέλος η ομάδα αποδυναμώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Όλα τα παραπάνω μπέρδεψαν τον κόσμο και τον απογοήτευσαν σε μεγάλο βαθμό. 

Βλέπει τον Ολυμπιακό να παρουσιάζεται ως κακέκτυπη σκιά του παρελθόντος και να μην μπορεί να τον χτυπήσει αγωνιστικά και επικοινωνιακά. Όταν άδικα χάθηκε ένα πρωτάθλημα ο Λουτσέσκου φρόντισε να καλύψει τα επικοινωνιακά κενά και με δηλώσεις του να κρατά τον κόσμο σα μια γροθιά. Είχε όμως και ομαδάρα. Τώρα ο Γκαρσία προσπαθεί να κάνει το ίδιο γιατί βλέπει τι γίνεται. Θα του πάρουν όμως τους παίκτες που ζητά;

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ

Κύριε Σαββίδη ο Γκαρσία ζήτησε 4 παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις. Παίκτες ποιοτικούς προφανώς, που να μπορούν να παίξουν από την πρώτη στιγμή. Θα προχωρήσετε στην παραπάνω ενίσχυση; Καλοί είναι οι ποδοσφαιριστές από τον Αστέρα, τον Βόλο και η επιστροφή του Λάμπρου αλλά δεν ζητά αυτό ο Γκαρσία. Σας λένε προφανώς ότι είναι δύσκολο να βρεις ευκαιρίες τον Ιανουάριο!! Γιατί βρήκαν παίκτες 6 μήνες το καλοκαίρι; Όλα είναι θέμα ικανότητας κ. Σαββίδη. 

Στον ΠΑΟΚ ήρθαν μεγάλοι παίκτες τον Ιανουάριο (Κοντρέρας, Πρίγιο κτλ). Το άλλο ψέμα είναι το financial fair play. Όλοι γνωρίζουν ότι λόγω πανδημίας είτε δε θα ισχύσει είτε θα διπλασιαστεί το ποσό που δύναται κάθε ομάδα να δαπανά επιπλέον. Επομένως το ζήτημα είναι αν θέλετε να πάρετε πρωτάθλημα αποκτάτε παίκτες 1ης γραμμής αλλιώς καταδικάζεται τον Γκαρσία στην αποτυχία μιας θέσης κάτω από την πρώτη.

Κύριε Σαββίδη δίνεται εμπιστοσύνη σε άτομα τα οποία τα τελευταία δυο χρόνια μοιάζουν να είναι απόντα από τη διοίκηση και την επικοινωνία του ΠΑΟΚ. Προσλάβατε άτομα για να προστατευτείτε από το παρασκήνιο! Μα εδώ στο προσκήνιο σας κάνουν ότι θέλουν. 

Ο Ολυμπιακός σας κάνει ότι θέλει και χωρίς την ΕΠΟ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ. Ποιος φταίει γι’ αυτό; Εδώ και δύο χρόνια φωνάζουμε για αντεπίθεση η οποία άρχισε μόνο μετά το ματς με τον Άρη. Προβλέψαμε με ακρίβεια ότι θα γίνει αυτή η σφαγή! Τα στελέχη και οι επικοινωνιολόγοι σας δεν το προβλέψανε; Σας αφήνουν να πιστεύεται ότι γίνονταν τα πάντα τόσο καιρό τέλια. Δώσατε χρήματα που δε βρήκαν ανταπόδοση. Κάνατε λάθη και σεις. Τα περισσότερα από υπερβολικό ζήλο. Όμως μια είναι η λύση.Βάλτε σκούπα και ακούστε τον Γκαρσία για τις μεταγραφές. Μιλήστε απευθείας μαζί του χωρίς ενδιάμεσους. 

Ο ΠΑΟΚ είναι για να προσφέρει χαρές κύριες Σαββίδη και αυτή τη στιγμή δίνει άδικο πόνο και σε σας και σε μας που διαπιστώνουμε ότι δυστυχώς σας κοροϊδεύουνε και μαζί κάνουν κακό στον ΠΑΟΚ!

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ

Η διοικητική ανεπάρκεια συνδυάζεται με τον συγκεντρωτισμό εξουσιών και την μη δυνατότητα λήψης έγκαιρων λύσεως και πρόβλεψης επερχόμενων μεγάλων προβλημάτων. Εσείς κ. Σαββίδη είστε ο δέκτης. Σχεδόν καθημερινά δέχεστε την πληροφορία όπως σας την πλασάρουν οι «πομποί» της διοίκησης. Δε μπορεί να γνωρίζετε τα προβλήματα σε όλο το βάθος και τη σημασία τους. Μπορεί μερικά από τα προβλήματα να σας αναφέρθηκαν όταν ήταν ήδη αργά. Τρία είναι τα παραδείγματα: Το ότι ο ΠΑΟΚ δε μπορεί να δαπανήσει ένα ικανό ποσό για παίκτες προκειμένου με σχετική ευκολία να πάρει το πρωτάθλημα από τον κακό φέτος Ολυμπιακό. 

Κατά σύμπτωση γίναμε κοινωνοί μιας συνέντευξης πρώην μέλους της διοίκησης, του κ. Μενδρίνου. Τα λεγόμενά του απλά και κατανοητά. « Έχοντας βάλει ο κ. Σαββίδης 160 εκ. ποτέ δεν θα έπρεπε να έχει πρόβλημα με μεταγραφές, αλλά οι διοικούντες δε φρόντισαν να προλάβουν το πρόβλημα». Είμαστε βέβαιοι ότι υπήρχαν τρόποι τους οποίους χρησιμοποιούν πολλές ομάδες ώστε το πρόβλημα να μην φτάσει στο έσχατο σημείο του. Φέτος κ. Σαββίδη ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάρει το πιο φτηνο σε κοστολόγιο πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό απέναντι σε έναν Μαρινάκη που δεν επενδύει καθόλου στην ομάδα του. 

Δεύτερον: Σας άφησαν να εκτεθείτε και ως πρόσωπο και ως σύλλογος με το θέμα της πολυιδιοκτησίας. Σας μετέφεραν λάθος ότι το θέμα είναι ανύπαρκτο, τα στοιχεία έωλα και ότι ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύει. Όλοι είδαμε σε τι περιπέτεια μπήκε τελικά ο ΠΑΟΚ , πως έχασε έναν ακόμη τίτλο, πως ταλαιπωρείται ακόμη και το πως ¨τρυπήθηκε¨ από μέσα (; ) . Παρ’ όλα αυτά η διοίκηση δεν φρόντισε να δυναμώσει επικοινωνιακά. Θεώρησε και θεωρεί ότι αυτό το έργο πρέπει να το κάνουν οι δημοσιογράφοι της πόλης μερικούς από τους οποίους τους πολεμά κι όλας επειδή δεν πάνε με τα νερά της και δε γράφουν αυτό που θέλει , όπως γίνεται με τον Μαρινάκη δηλαδή. Αποτέλεσμα τούτου ήταν να έρθει το τρίτο χτύπημα με τον Σιαμπάνη το οποίο κάλυψε την διαιτητική σφαγή που έγινε με τον Άρη! Όλα μελετημένα. 

Στα Γιαννενα ακύρωσαν ορθώς ένα τέρμα του Ολυμπιακού και επί ένα μήνα ασχολούταν όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα. Στον ΠΑΟΚ έγινε η ανακοίνωση κατά Κλάτεμπεργκ και από κει και πέρα παρακολουθούμε το εξής: Η ανύπαρκτη επικοινωνιακά ΠΑΕ προέβη στην έκδοση δεκάδων ανακοινώσεων για τον Σιαμπάνη. Έβγαλε όσες δεν έβγαλε τα τελευταία δυο χρόνια σε δυο μέρες. Μάλιστα ένας από τους αντιπροέδρους είχε το θράσος να πει σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι οι ανακοινώσεις βγαίνουν επειδή δεν κάνουν το έργο τους οι δημοσιογράφοι της πόλης. 

Δεν απαντούν δηλαδή στα μέσα που ελέγχει ο Μαρινάκης. Επειδή εμείς αμισθί εδώ και δέκα χρόνια απαντούμε στα πάντα και τα τελευταία 2 χρόνια σχεδόν παρακαλάγαμε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να σταθεί στο πλευρό μας με κάποια ανακοίνωση, καλό θα είναι να επανεξετάσετε κύριε Σαββίδη με ποιους συνεργάζεστε και ποιους έχετε εμπιστοσύνη. Αυτό το λέμε γενικά και όχι συγκεκριμένα. 

Κύριε Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από πολλά, ικανά στελέχη έτοιμα και πρόθυμα να μπουν σε έναν «πόλεμο» που θα γνωρίζουν και πως θα τον κερδίσουν. Με μια κουβέντα θα σας δείξουν τον τρόπο, τα μέσα και τα όπλα. Ο ΠΑΟΚ δε χρειάζεται παράγοντες που λειτουργούν με βάση το καθεστώς περασμένων δεκαετιών. Ο ΠΑΟΚ του σήμερα δεν πρέπει να χτιστεί με βάση το χθες αλλά με το βλέμμα και το μυαλό στο αύριο! Διότι αν δεν είμαστε μπροστά τους θα είμαστε πίσω τους γιατί θα μας έχουν ποδοπατήσει!

Κύριε Σαββίδη έχεις τόση δύναμη που δεν την έχεις όμως μετρήσει καλά. Δεν αναφερόμαστε στην προσωπική σου ισχύ ούτε στα δισεκατομμύρια που σε βάζουν στη λίστα Forbes κάθε χρονιά. Έχεις δίπλα σου έναν κόσμο διψασμένο για εκδίκηση. Ένα κόσμο που ταλαιπωρείται από σάπια καθεστώτα πενήντα χρόνια τώρα. Έναν κόσμο που οι κυβερνήσεις - όπου κι αν ανήκουν ιδεολογικά- περιπαίζουν λες και είναι η τελευταία τρύπα του ζουρνά! Κάπως ησύχασε με τα κύπελλα και το πρωτάθλημα. Νόμισε ίσως ότι όλα μπαίνουν στον ίσιο δρόμο. 

Αυτή η ουτοπική σκέψη κράτησε λίγο. Το καθεστώς επανήλθε δριμύτερο. Η σαπίλα του πιο βρωμερή από ποτέ. Δεν κρατάει πλέον ούτε τα προσχήματα. Μέχρι και η πανδημία στάθηκε σύμμαχός του αφού ανάγκασε τον κόσμο να παρακολουθεί αδύναμος να αντιδράσει, από το σπίτι του, τους Μαρινάκηδες και τους Αυγενάκηδες, να «ασελγούν» στη νοημοσύνη μας. Και συ απομακρυσμένος είσαι, δικαιολογημένα. Ήρθε όμως η ώρα της μεγάλης αντίδρασης. Από κυνηγημένοι, λασπωμένοι που ήμαστε πρέπει να γίνουμε κυνηγοί και τιμωροί. Η σαπίλα δεν πρέπει να μπει στον κάδο της ανακύκλωσης αλλά να εξαφανιστεί μέσα από έναν ολομέτωπο πόλεμο. 

Στον πόλεμο αυτό ούτε εσύ ούτε εμείς πρέπει να λογαριάσουμε απώλειες. Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω απ’ όλα όχι μόνο στα λόγια. Θα μας εκφοβίσουν, θα μας λοιδωρήσουν, θα μας μηνύσουν και φυσικά θα μας απειλήσουν. Δεν θα κάνουμε πίσω ούτε εμείς αλλά ούτε και συ. Όπλα υπάρχουν πολλά τα έχουμε αναφέρει. Τα σαΐνια που χεις στην ΠΑΕ θα στα χουν πει…δε μπορεί να σου τα κρύβουν. Δε μπορεί να σου κρύβουν ότι το καθεστώς μπάζει από παντού. Ότι έχει δεκάδες θέματα ανοιχτά τα οποία παγώνουν οι δικαστικές και εκτελεστικές εξουσίες με ανταλλάγματα προφανώς. 

Θα αναφέρουμε και πάλι τα 4-5 πράγματα που πρέπει να ασχοληθείς: ο ιδιοκτήτης του Noor 1 χρωστά στην τράπεζα Marfin 30 εκατομμύρια από την εποχή του Βγενόπουλου. Διακανονίστηκαν ή είναι παγωμένα; Το δικαστήριο επέβαλε στον Ολυμπιακό να πληρώσει 20 εκατομμύρια λόγω Κοσκωτά. Πληρώνονται ή είναι παγωμένα; Το δάνειο για το Καραϊσκάκης βρίσκεται κάπου μεταξύ Κόκκαλη Λαυρεντιάδη και Μαρινάκη. Δεκάδες εκατομμύρια και αυτό! 

Πληρώνεται ή είναι παγωμένο. Πριν κάποια χρόνια ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη έφαγε πρόστιμο από την εφορία 2 εκατομμυρίων αν δεν κάνουμε λάθος , γιατί έβαζε ψεύτικα ποσά στα συμβόλαια παικτών; Πληρώθηκε το πρόστιμο; Συνεχίζονται τα προβληματικά συμβόλαια; (Σιαμπάνης) Ο κουμανταδόρος της ομάδας που σε έσφαξε, χρωστά σε όλη την Ελλάδα. Οι σφραγισμένες επιταγές του πήγαιναν με το κιλό στις τράπεζες. Χρωστά ακόμη και ρεύμα στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Χιλιάδες εργαζόμενοι δεν πήραν ποτέ τα δεδουλευμένα τους. Είχαμε μέχρι και αυτοκτονία! 

Τα γνωρίζεις αυτά; Τα γνωρίζουν εκεί στην ΠΑΕ; Ή νομίζουν ότι αυτός ο άνθρωπος δημιουργήθηκε από παρθενογένεση λίγα χρόνια πριν και ήρθε να σιγοντάρει τον Ολυμπιακό του Μαρινάκη; Πρόεδρε πολέμα και όπως βλέπεις εμείς δε διστάζουμε ούτε να τα γράψουμε ούτε να πολεμήσουμε. Ήρθε η ώρα που ελπίζαμε και φωνάζαμε χρόνια τώρα!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.