Γουέστ Μπρομ και Μπενφίκα ανοίγουν δρόμο στον ΠΑΟΚ για Κροβίνοβιτς

Κώστας Πετρωτός02 Ιανουαρίου 2021

Μπορεί αρχικά τα δεδομένα να άφηναν την εντύπωση ότι δύσκολα θα μπορέσει να προχωρήσει για τον ΠΑΟΚ η υπόθεση του Φιλίπ Κροβίνοβιτς, ωστόσο, η πραγματική κατάσταση είναι διαφορετική.

Ο Δικέφαλος έχει δύο «συμμάχους» στην συγκεκριμένη υπόθεση και αυτοί δεν είναι άλλοι από τη Μπενφίκα και την Γουέστ Μπρομ.

Πώς συμβαίνει αυτό; Παραθέτουμε τα κομμάτια του ρεπορτάζ και εσείς θα φτάσετε εύκολα στο παζλ.

  • Ο ΠΑΟΚ ήθελε και το καλοκαίρι τον 25χρονο, ύψους 1.75μ. Κροάτη μέσο, όμως, η παρουσία του Σλάβεν Μπίλιτς στον πάγκο της Γουέστ Μπρομ και ο πρωταγωνιστικός ρόλος που είχε στην προηγούμενη σεζόν στην Τσάμπιονσιπ (40 ματς, 3 γκολ και 4 ασίστ) μαζί και η υψηλή ρήτρα αγοράς των 6 εκατ. ευρώ που ζητούσε η Μπενφίκα καθιστούσαν απαγορευτικό το να μπει ο ΠΑΟΚ σε σοβαρές διαπραγματεύσεις και έτσι παρέμεινε δανεικός στην αγγλική ομάδα.
  • Η αποχώρηση Μπίλιτς και η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Γουέστ Μπρομ από τον Σαμ Αλαρντάις έφεραν πάνω κάτω την κατάσταση. Ο πολύπειρος τεχνικός δεν δείχνει να έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Κροβίνοβιτς και ήδη στον Κροάτη έχει γίνει γνωστό ότι αν βρει ομάδα να συνεχίσει ως το τέλος της περιόδου, η Γουέστ Μπρομ δεν θα του φράξει τον δρόμο.
  • Την ίδια στάση κρατά και η Μπενφίκα. Δεν έχει κανένα πρόβλημα ο Κροβίνοβιτς να φύγει από το Νησί αν είναι να πάει σε μία ομάδα που θα του δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και θα τον κρατήσει σε υψηλό επίπεδο. Από την στιγμή που δεν υπάρχει σκέψη επιστροφής στους «αετούς», ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ιδανική περίπτωση.
  • Που καταλήγουμε; Στο ότι τελικά ο Κροβίνοβιτς είναι αυτός που αποφασίζει για το αν έρθει στον ΠΑΟΚ από την στιγμή που το κόστος αυτού του δανεισμού θα είναι κάτω από μισό εκατομμύριο ευρώ (όσο χρήματα χρειάζονται για να καλυφθεί αυτό που ζητά η Μπενφίκα για το συμβόλαιο του επόμενου εξαμήνου). Παραμένει ακόμη άγνωστο αν ρίχνει τις απαιτήσεις της κάτω από τα 6 εκατομμύρια για το μπάι άουτ.
  • Ο Όλαφ Ρέμπε έχει ήδη αρχίσει εντατικές επαφές με τον Πορτογάλο ατζέντη του παίκτη (και με την προσφιλή τακτική του της συμμετοχής σ΄αυτές και Κροατών κάτι που άλλωστε στην συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί ατού λόγω της εθνικότητας του παίκτη), έχοντας ως ατού και την θετική γνώμη του Πάμπλο Γκαρσία για τον 25χρονο χαφ. Η υπόθεση προχωρά καλά και δεν αποκλείεται θετική εξέλιξη μέσα στα επόμενα 24ωρα.
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.