Γουάισμαν: «Δεν μας αγχώνει η Τούμπα, θα παίξουμε για τη νίκη»

Πέτρος Χαριζακλής09 Δεκεμβρίου 2021

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΧΑΡΙΖΑΚΛΗ

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει νίκη με περισσότερα γκολ από τη Σλόβαν (σε περίπτωση που κερδίσει την Κοπεγχάγη) για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κόνφερενς Λιγκ. Αντίπαλός του η Λίνκολν, η οποία έφτασε από την Τρίτη στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη.

Το Metrosport.gr βρέθηκε στο ξενοδοχείο που διαμένει η Λίνκολν και συνάντησε τον έμπειρο δεξιό μπακ της ομάδας του Γιβραλτάρ, Σκοτ Γουάισμαν, ο οποίος μίλησε για το σημερινό παιχνίδι της Τούμπας, με τον Αγγλο να μην αγχώνεται από την ατμόσφαιρα όπως δήλωσε. Ο 36χρονος αμυντικός χαρακτήρισε ποιοτική ομάδα με μεγάλη ιστορία τον ΠΑΟΚ, σημείωσε πως ο Δικέφαλος θα ψάξει ένα γρήγορο γκολ και πως το παιχνίδι θα είναι δύσκολο για την ομάδα του.

Τέλος, ο Γουάισμαν αναφέρθηκε στο παρελθόν του στην Αγγλία, αλλά και τον αγώνα που έπαιξε κόντρα στην Εθνική Ελλάδας με το Γιβραλτάρ, σκοράροντας αυτογκόλ.


-Γεια σου Σκοτ. Πως αισθάνεσαι που ολοκληρώνεται η φάση των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ;

«Ηταν μια φανταστική εμπειρία, κοιτάζοντας πίσω θα μας λείψει. Ηταν μια σκληρή διαδικασία εκμάθησης αλλά όλοι μας μπορούμε να αποκομίσουμε οφέλη από αυτό».

-Πως ήταν οι αγώνες που δώσατε κόντρα σε τρεις μεγάλες ομάδες;

«Πιστεύω πως σε όλα τα παιχνίδια δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε. Δημιουργήσαμε καλές ευκαιρίες, θα έπρεπε να έχουμε σκοράρει περισσότερο και να δεχθούμε λιγότερα γκολ. Σε αυτό το επίπεδο δεν μπορείς να αστοχείς γιατί αντιμετωπίζεις ποιοτικούς παίκτες που θα αρπάξουν την ευκαιρία που τους δίνεις».

-Eίσαι από τους παίκτες που έχουν παίξει και 5 παιχνίδια των ομίλων. Πως αισθάνεσαι γι’αυτό το επίτευγμα;

«Πιστεύω πως όσο μεγαλώνεις τόσο προσπαθείς και καταφέρνεις να διατηρείς το σώμα σου σε καλύτερη κατάσταση. Για μένα που είμαι 36 ετών είναι ευχάριστο να μπορώ να παίζω συνεχόμενα παιχνίδια».


-Πως περιμένεις το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ; Είναι ευκαιρία για εσάς να πάρετε τον πρώτο σας βαθμό ή την πρώτη σας νίκη λόγω της κακής αγωνιστικής κατάστασης του αντιπάλου σας;

«Σε κάθε παιχνίδι πηγαίνουμε με στόχο τη νίκη. Πιστεύω πως με αυτή τη νοοτροπία πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια, αυτός είναι ο σωστός τρόπος σκέψης. Ξέρουμε την κατάσταση που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ αλλά ξέρουμε και την ποιότητά του και θα είμαστε προετοιμασμένοι για το τι θα αντιμετωπίσουμε».

-Τι εικόνα έχεις από την ελληνική ομάδα με βάση τον αγώνα της πρεμιέρας;

«Εχω μια εικόνα μιας ποιοτικής ομάδας. Θα προσπαθήσουν να παίξουν γρήγορα, με ένταση και θέληση για τη νίκη και θα στοχεύσουν στο να βάλουν ένα γρήγορο γκολ. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και δεν περιμένουμε κάτι λιγότερο από ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι».

-Το γεγονός πως η Τούμπα είναι μια ένθερμη έδρα και πως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται νίκη με πολλά γκολ σας αγχώνει;

«Εχουμε αρκετούς διεθνείς παίκτες με την Εθνική Γιβραλτάρ, πρόσφατα παίξαμε αγώνες στην Τουρκία, στην Ολλανδία και στη Νορβηγία σε γήπεδα με παρόμοια ατμόσφαιρα. Οπότε η ατμόσφαιρα της Τούμπας δεν θα μας αγχώσει, ίσα ίσα μας αρέσει το πάθος που βγάζουν οι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας».

«Προνόμιο να παίζω στα 36 μου ομίλους Κόνφερενς Λιγκ»

-Μετά από πολλά χρόνια στην Αγγλία σε διάφορες ομάδες, πέρυσι το καλοκαίρι μετακόμισες στο Γιβραλτάρ για λογαριασμό της Λίνκολν; Πως πήρες αυτή την απόφαση;

«Ηταν μια εύκολη απόφαση, ως ποδοσφαιριστής θέλεις να ζήσεις όσες περισσότερες εμπειρίες μπορείς. Ηταν μια ευκαιρία να ζήσω κάτι καινούριο. Και εγώ και η οικογένειά μου είμαστε ενθουσιασμένοι».


-Όταν αποφάσισες να μετακομίσεις στη Λίνκολν, περίμενες πως θα καταφέρεις να παίξεις στα προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ και στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ;

«Η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα. Στα 36 μου το να ζεις τέτοιες εμπειρίες είναι πραγματικό προνόμιο και κάτι που λατρεύω».

-Ξεκίνησες από τις ακαδημίες της Χαλ και έμεινες για αρκετά χρόνια (16) στην ομάδα. Είναι μαζί με Ροσντέιλ και Μπάρνσλεϊ οι καλύτερες αναμνήσεις σου από την Αγγλία;

«Θα έλεγα πως οι καλύτερες αναμνήσεις μου ήταν στη Ροσντέϊλ και στη Σάλφορντ. Σε αυτές τις δύο είχαμε πραγματικούς στενούς δεσμούς μεταξύ μας οι παίκτες. Μαζί με αυτό ήρθε και η επιτυχία».



-Γιατί δεν έπαιξες πολύ στη Χαλ; Δεν πήρες ευκαιρίες;

«Στη Χαλ ήμουν πολύ νέος και η ομάδα τότε είχε πολλά χρήματα. Αυτό σήμαινε πως υπέγραφε έμπειρους παίκτες για να πάρει την άνοδο. Κατά συνέπεια πήρα λίγες ευκαιρίες, ήξερα πως έπρεπε να φύγω αν ήθελα να παίξω σε περισσότερα παιχνίδια».

-Ξεκίνησες σε αυτή την ομάδα από τα 6 σου και ήταν η ομάδα του τόπου που γεννήθηκες. Περίμενες μια καλύτερη εξέλιξη;

«Είχαμε μια σπουδαία εξέλιξη στη Χαλ. Είναι κάτι που κουβαλάω σε όλη μου την καριέρα. Ναι μπορεί να μην έπαιξα όσο θα ήθελα, αλλά ο σύλλογος μου έδωσε πολλά και είμαι ευγνώμων γι’αυτά».

-Τον Ιανουάριο του 2013 είχες πρόταση από τη Μπλάκπουλ αλλά η μεταγραφή δεν έγινε. Γιατί συνέβη αυτό;

«Ο προπονητής άλλαξε και μετακόμισε στη Μπλάκμπερν, δεν ξέραμε ποιος θα ήταν ο επόμενος προπονητής οπότε το ντιλ χάλασε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και κάποιες φορές χρειάζεται το σωστό τάιμινγκ».


-Πιστεύεις πως η τεράστια εμπειρία σου από τα αγγλικά γήπεδα σε Τσάμπιονσιπ, League One και League Two βοήθησε τη Λίνκολν να φτάσει στην Ευρώπη και να διατηρήσει τα σκήπτρα στο πρωτάθλημα του Γιβραλτάρ;

«Η ομάδα είχε ήδη μεγάλη εμπειρία από τους παίκτες που ήταν ήδη εδώ, μαζί με νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες. Η εμπειρία μου είναι ένας μικρό μέρος μια συλλογικής προσπάθειας για να φτάσουμε να πετύχουμε τους στόχους και τα όνειρά μας».

-Εχεις διπλή υπηκοότητα και παίζεις στην Εθνική Γιβραλτάρ. Είναι κάποιος γονιός σου από εκεί;

«Η μαμά μου και οι θείοι μου γεννήθηκαν στο Γιβραλτάρ και έζησαν εδώ για ένα μικρό κομμάτι της παιδικής τους ηλικίας. Έτσι, έχω το δικαίωμα να είμαι διεθνής με το Γιβραλτάρ και είναι μεγάλη τιμή για εμένα».

-Τον Σεπτέμβριο του 2016 έπαιξες με το Γιβραλτάρ κόντρα στην Ελλάδα και χάσατε με 4-1. Πόσο έντονα θυμάσαι εκείνο το παιχνίδι, μιας και είχες μια ασίστ και ένα αυτογκόλ;

«Πολύ ευγενικό εκ μέρους σου να μου θυμίζεις το αυτογκόλ μου (σ.σ. γέλια). Κάθε παιχνίδι για μένα είναι ένα μάθημα, είτε κερδίζεις είτε χάνεις, είτε παίξεις καλά είτε όχι. Εκείνη την περίοδο το Γιβραλτάρ έψαχνε τα πατήματά του ως Εθνική ομάδα, γιατί ήταν λίγα τα χρόνια που είχε γίνει αποδεκτό από την UEFA. Το να παίζεις με ομάδες όπως η Ελλάδα με τόση εμπειρία μόνο καλύτερους μας έκανε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.