Γόγολος: «Μπορεί και να ωφελήσει τον Άρη η διακοπή -Διαφορετικά τα χαρακτηριστικά Ζερβίνιο-Γκρέι»

Metrosport Team15 Νοεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Σπύρος Γόγολος και μίλησε για τη νίκη του Άρη επί του ΠΑΣ στα Γιάννενα, το νεκρό διάστημα των «κιτρινόμαυρων» που έχασαν πολλές ευκαιρίες οι γηπεδούχοι και τα δύο πρώτα γκολ που ήρθαν από στατικές φάσεις.

Επίσης μίλησε για τη διακοπή του Πρωταθλήματος αλλά και για το δίλημμα Ζερβίνιο ή Γκρέι στην κορυφή της επίθεσης.

Μεταξύ άλλων, ο Σπύρος Γόγολος δήλωσε:

Για τον Άρη, τη νίκη στα Γιάννενα και τα γκολ που ήρθαν από στατικές φάσεις: «Οι στατικές φάσεις είναι πολύ σημαντικές, πρέπει και οι αμυντικοί να σκοράρουν. Είναι μεγάλη βοήθεια οι στατικές φάσεις και ο Άρης δε μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα. Μακάρι να δουλεύουν, ο Άρης έχει καλούς κεφαλοσφαιριστές και χρειάζονται τέτοια γκολ σε τέτοια παιχνίδια. Ο Φαμπιάνο έχουμε δει και σε άλλα ματς ότι είναι επικίνδυνος στις στατικές φάσεις. Μακάρι να είναι πιο αποτελεσματικός ο Άρης και να παίρνει τέτοια γκολ. Οι ομάδες σε υψηλό επίπεδο δουλεύουν στις στατικές φάσεις, άλλοτε βγαίνει άλλοτε όχι. Δεν πρέπει να διασπάσεις μία άμυνα, αρκεί να γίνει μια καλή εκτέλεση και με τους ψηλούς που έχει να το εκμεταλλευτεί».

Για τη διακοπή: «Νομίζω ότι η διακοπή μπορεί να τον ωφελήσει γιατί ο προπονητής που έχει έρθει πριν λίγο καιρό θα έχει χρόνο να δουλέψει με τα παιδιά. Είδε και το στυλ παιχνιδιού των ελληνικών ομάδων και έχει έναν μήνα μπροστά του για αυτό που θέλει να κάνει και ψάχνονταν να κατασταλάξει σε σχηματισμό. Θεωρώ ότι ήταν τονωτική ένεση η νίκη επί του ΠΑΣ για να μπορέσει η ομάδα να δουλέψει μα ηρεμία. Γιατί κάθε ματς μέσα στους Ζωσιμάδες, αν και ο ΠΑΣ δεν έχει τη δυναμική προηγούμενων ετών, είναι πάντα δύσκολο. Και τα 4 γκολ που πέτυχε μπορεί να του δώσουν ψυχολογία».

Για το διάστημα που έχασαν ευκαιρίες ο ΠΑΣ: «Μετά το γκολ δεν περιμέναμε τέτοια καθίζηση, ο ΠΑΣ σίγουρα θα πίεζε αλλά ήταν 10-15 λεπτά πολύ δύσκολα. Ευτυχώς ο Κουέστα ήταν σε καλή μέρα και δεν μπήκαν και ευκαιρίες που είχε ο ΠΑΣ. Σίγουρα στον Άρη μπορούν να βελτιώσουν και αυτό το κομμάτι. Με το δεύτερο γκολ έγιναν πιο εύκολα τα πράγματα. Ο Άρης είχε καθολική υπεροχή κατοχή μπάλας, πλαγιοκόπησε, έκανε ευκαιρίες και κέρδισε δίκαια».

Για το δίλημμα Ζερβίνιο ή Γκρέι στην κορυφή της επίθεσης του Άρη: «Είναι δυο διαφορετικοί ποδοσφαιριστές. Η ποδοσφαιρική ποιότητα του Ζερβίνιο είναι αναμφισβήτητη, δεν μπορούμε να πούμε κάτι, βρίσκει τα πατήματά του ενώ ο Γκρέι είναι παίκτης περιοχής. Είναι διαφορετικά τα χαρακτηριστικά τους. Ο Ζερβίνιο πάει και στα άκρα. Ο Γκρέι βοηθάει περισσότερο όταν ο Άρης βρίσκεται στη μεγάλη περιοχή. Δεν ξέρω αν μπορεί να τους χωρέσει ο Πάρντιου στην ενδεκάδα. Μπροστά ο Άρης έχει μια πλειάδα καλών ποδοσφαιριστών που αν βρεθούν μεταξύ τους μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Οι προσδοκίες ήταν πολύ ψηλές, περιμέναμε πολύ καλυτέρα πράγματα και από βαθμολογικής πλευράς. Νέος προπονητής ο Πάρντιου, με εμπειρία, λίγο καιρό στην ομάδα, την έμαθε και περιμένουμε να δούμε μια καλύτερη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Και βλέπουμε ότι όλες οι ομάδες φορμαρίζονται και έρχεται τώρα αυτή η διακοπή για το Μουντιάλ. Θα δούμε πως θα επιστρέψουν».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.