Γνωρίζουν «ποιον έχουν αντίπαλο» κι όμως πιστεύουν στον εαυτό τους

Δημήτρης Μπούζας07 Απριλίου 2022

Ρεαλιστές αλλά και αποφασισμένοι και ψυχωμένοι μαχητές, οι παίκτες του Λουτσέσκου βλέπουν στα μάτια τους δευτεραθλητές της Γαλλίας απόψε το βράδυ, στο ιστορικότερο μέχρι σήμερα ευρωπαϊκό τους ραντεβού.

Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε για το σημερινό ιστορικό παιχνίδι στο «Βελοντρόμ». Κι αυτό γιατί «τα είπε όλα» ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε ΜΜΕ της πατρίδας του. 

Οι συγκεκριμένες πρόσφατες δηλώσεις του Ρουμάνου κόουτς αποτελούν χαρακτηριστική και σχεδόν νομοτελειακή προσέγγιση, αλλά και στέρεη άποψη για το πως νιώθει ο ίδιος και οι παίκτες του, ενόψει του σημαντικού σημερινού ραντεβού τους με την ιστορία. Αξίζει τον κοπο να τις αναδημοσιεύσουμε: «Πρέπει να τα καταφέρουμε! 

Να παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας, με αυτοπεποίθηση, με αφοσίωση, με αυτοθυσία, με υπομονή. Είμαστε στα προημιτελικά στο Europa Conference League, είναι μία ιστορική στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Είναι σημαντικό για όλη την Ελλάδα! Τώρα, θα αντιμετωπίσουμε τη Μαρσέιγ, τη δεύτερη ομάδα της Γαλλίας. Μία ομάδα με ποιότητα και με έναν πασίγνωστο προπονητή. 

Δε θα είναι εύκολα τα πράγματα, αλλά βρισκόμαστε σε μία περίοδο, που αισθανόμαστε ότι το θέλουμε πολύ και θα παλέψουμε με όλη την ψυχή μας, με όλη τη δύναμή μας, με όση ενέργεια έχουμε. Όλα είναι πιθανά. Θα μπούμε στον αγωνιστικό χώρο και θα παλέψουμε».

Νομίζω δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι πάνω σε ότι υποστηρίζει ο πολύπειρος Ρουμάνος για τη σημερινή δύσκολη αποστολή. Με λίγα και απλά λόγια τα είπε όλα. Παραδέχθηκε πως ο αντίπαλος είναι πανίσχυρος, αλλά δεν αποδέχθηκε ότι είναι ανίκητος: 

«Θα παλέψουμε, θα δώσουμε ότι καλύτερο έχουμε σε αυτόν τον αγώνα, απέναντι σε μια ομάδα του επιπέδου της Μαρσέιγ. Θα διεκδικήσουμε τις προοπτικές μιας σπουδαίας ευρωπαϊκής διάκρισης». Ρεαλιστής αλλά και μαχητής με πυρακτωμένο ψυχισμό, τονίζει ιδιαίτερα τα κίνητρα και τα συναισθήματα που οδηγούν σχεδόν με βίαιο τρόπο στην μεγάλη υπέρβαση. 

Πανομοιότυπη η ψυχολογία κόουτς και παικτών. Με την ευκαιρία, αναφέρουμε ποιο είναι το μέγεθος της Μαρσέιγ. Κι αυτό, όχι για να προκαταλάβουμε ή κάποια στιγμή να δικαιολογήσουμε απρόβλεπτες ή και προβλέψιμες καταστάσεις, αλλά για να έχει μια εικόνα ο κόσμος του ΠΑΟΚ, με ποιους κοντράρεται σήμερα η ομάδα του. 

Συμπληρώνοντας το σχόλιο μας σε ότι αφορά το βραδινό παιχνίδι, δεν έχουμε παρά να προσθέσουμε τις ευχές μας ώστε οι αετοί να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη με ακέραιες τις προοπτικές... η «τελευταία λέξη» να ειπωθεί στην Τούμπα.

ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΟΥΛΑ

Η υπόλοιπη αθλητική επικαιρότητα περιορίζεται σε ότι αφορά τα πλέι οφ και τους μονομάχους που διεκδικούν μια θέση στον ήλιο. 

Εξαίρεση βέβαια αποτελούν ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός και ο δευτεραθλητής δικέφαλος. Στο λιμάνι μετά την τρικυμία που δεν λέει να κοπάσει ύστερα από την φάπα της ΑΕΚ, οι προεδρικοί κονδυλοφόροι ραδιοφωνατζήδες αλλά και τηλεοπτικές θεραπαινίδες του ερυθρόλευκου συστήματος, επιχειρούν να απομακρύνουν τους δυσαρεστημένους οπαδούς (σοβαρούς, αλλά και την επιστημονική αγέλη), προβάλοντας άσχετα θέματα. 

Το «στρίβειν διά του αρραβώνος» είναι η πάγια μέθοδος αποπροσανατολισμού των Καραπαπάδων. Έτσι, σήμερα διαβάζουμε για την μεγάλή πορεία του Μολδαβού Ρέαμπτσουκ, για την επιστροφή του Φορτούνη και τέλος για την παρατεταμένη κακή αγωνιστική κατάσταση του Μαντί Καμαρά. Αποκαλύπτεται ότι υπάρχει το δίλημμα στον πρόεδρο αν θα πρέπει να τον κρατήσει ή να τον βγάλει προς πώληση, εισπράττοντας ένα... τεράστιο ποσό (!). 

Ναι, καλά το διαβάζετε, μόνον εκεί μπορούν να συμβούν αυτά τα πράγματα. Να μην πουλάς τον παίκτη όταν είναι στην φόρμα του, αλλά όταν πάρει τον κατήφορο, όπως ακριβώς συνέβη και με την περίπτωση Σεμέδο. Αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές που μόνον εγκέφαλοι του επιπέδου Καραπαπά ή Τάκη Τσουκαλά μπορούν να δικαιολογήσουν. 

Στην ΑΕΚ είναι ευχαριστημένοι τόσο από το αποτέλεσμα όσο και από την πολύ καλή συνεργασία των δύο Πολωνών, Σιμάνσκι και Κριχόβιακ. Οι Ενωσίτες υποστηρίζουν πως ο έμπειρος Κριχόβιακ ανέβασε κατά πολύ την ψυχολογία του ταλαντούχου νεαρού μέσου. 

Βέβαια έχουν να αντιμετωπίσουν την Κυριακή μια ομάδα σε ένα παιχνίδι που για αυτήν χαρακτηρίζεται σαν τελικός, της οποίας όμως ο νεοπροσληφθής προπονητής (Μπούργος) έχει σήμερα καλύτερη εικόνα και άποψη και ως εκ τούτου θα διαχειριστεί προσεκτικότερα και πιο αποτελεσματικά το ποιοτικό ρόστερ που διαθέτει.

 Στον Παναθηναϊκό και μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη νέα φουρνιά με τα ελληνόπουλα, αλλά και στο γεγονός ότι ο Γιοβάνοβιτς πλέον γίνεται αποδεκτός χωρίς μεμψιμοιρίες και αντιδράσεις. Σταθμός όμως για τους «πράσινους» είναι και το παιχνίδι στα Γιάννενα. Εκεί θα παιχθούν πολλά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.