Γλυνιαδάκης: «Αυτό άλλαξε στην Εθνική, πρέπει να μειωθούν οι ξένοι»

Metrosport Team01 Μαρτίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης.

Ο πρέοδρος του ΠΣΑΚ μίλησε για το ελληνικό μπάσκετ με αφορμή τη σπουδαία νίκη της Εθνικής επί της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης δήλωσε:

Για την βελτίωση της Εθνικής: «Ο καθρέφτης του ελληνικού μπάσκετ είναι η εθνική ομάδα και αυτοί οι δυο πολύ μεγάλοι σύλλογοι, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Όταν τροφοδοτούν την Εθνική στα παράθυρα και η Εθνική δείχνει ενωμένο πρόσωπο, κερδίζει και αυξάνει το ενδιαφέρον του κόσμου. Οι προηγούμενες διοικήσεις της ομοσπονδίας δεν ήθελαν να ενώσουν αλλά να διχάσουν».

Αν οι παίκτες-προσωπικότητες όπως οι Σλούκας-Παπαγιάννης τραβάνε προς τα πάνω και τους άλλους: «Και τα προηγούμενα χρόνια αν και δεν υπήρχαν διακρίσεις, σε σημαντικές νίκες της Εθνικής πρωταγωνιστές ήταν οι παίκτες της Ευρωλίγκας. Ανεβαίνει η ποιότητα και ακόμα και οι ρολίστες βρίσκουν τον ρόλο που τους ταιριάζει. Έχω περάσει αυτή τη διαδικασία. Όταν οι πρωταγωνιστές είναι παρόντες, όλα βρίσκουν τον δρόμο τους. Υπάρχει και κάτι άλλο που δεν ξέρει ο κόσμος. Είναι ότι υπάρχει και μία ομάδα εκτός γηπέδου. Παίζει ρόλο και ποιοι είναι κοντά στην ομάδα. Ντικούδης, Ζήσης είναι κοντά. Παλιότερα δεν λύνονταν ζητήματα και δεν υπήρχε ενότητα».

Αν προβληματίζεται για τον περιορισμένο ρόλο των Ελλήνων παικτών σε πολλές ελληνικές ομάδες:: «Προβληματίζομαι γιατί κάποιοι πρόεδροι εστιάζουν στη νίκη του Σαββάτου και δεν βλέπουν ότι ο Έλληνας θα φέρει τον κόσμο στο γήπεδο. Το βλέπουν κοντόφθαλμα και με ομάδες γεμάτες Αμερικανούς δεν ενδιαφέρεται ο κόσμος αλλά ούτε και οι χορηγοί».

Αν πρέπει να μην πέσει κανείς από την Basket League για τα επόμενα δύο χρόνια ώστε να μπορέσουν να στελεχωθούν με Έλληνες οι ομάδες: «Πρέπει να μειωθούν οι ξένοι. Για αρχή να πάμε στους πέντε και μετά στους τέσσερις. Αυτό θα κάνει και τους Αμερικανούς πιο ποιοτικούς και θα μοιράζονται λιγότερο τα χρήματα. Θα είναι καλύτεροι οι Έλληνες και ανέβει το ενδιαφέρον του κόσμου. Αυτό είναι το μέλλον να παίζουνε περισσότεροι Έλληνες στο ελληνικό μπάσκετ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.