Γλίτωσε το «κάζο», τέλος στις ελπίδες

Γιώργος Καστάνης05 Ιανουαρίου 2021

Ο ΠΑΟΚ έβαλε δύσκολα στον ίδιο του τον εαυτό, κινδύνεψε με ήττα στο χθεσινό παιχνίδι του Αλκαζάρ και γλύτωσε το «κάζο», κυριολεκτικά στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, χάρη στην εξυπνάδα του Σφιντέρσκι που κέρδισε καθαρά το πέναλτι από τον Ναγκί και τον Βιεϊρίνια που ήταν ψύχραιμος στην εκτέλεση.

Όταν, παρά την μέτρια έως κακή εμφάνιση της ομάδας, δημιουργείς κλασικές ευκαιρίες και δεν καταφέρνεις να σκοράρεις, απέναντι σε έναν εμφανώς υποδεέστερο αντίπαλο, είσαι άξιος της μοίρας σου. 

Ο ΠΑΟΚ από το 28ο λεπτό έως το 65ο είχε 10 τελικές προσπάθειες για να σκοράρει, εκ των οποίων το σούτ του Μουργκ στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Λάρισας, καθώς και τις δύο φορές στις οποίες απέκρουσαν πάνω στην γραμμή οι γηπεδούχοι και από εκεί και πέρα σίγησε. Δέχθηκε το γκολ μετά από εξαιρετική ενέργεια του Πινακά που «χόρεψε» όλη την άμυνα του ΠΑΟΚ, πέρασε τους Βαρέλα, Ινγκασον, δεν μπόρεσε να τον σταματήσει ο Βιεϊρίνια και πλάσαρε ιδανικά τον Πασχαλάκη και μετά, η ομάδα… μπλόκαρε. 

Τρείς φορές προσπάθησε να ισοφαρίσει με κεφαλιές, χωρίς όμως οι παίκτες του να βρουν στόχο. Και ήρθε λίγο πριν το φινάλε ο Σφιντέρσκι, που πετάχθηκε και τσίμπησε την μπάλα στο κατάλληλο σημείο, υποχρεώνοντας τον Ναγκί να τον ανατρέψει, με αποτέλεσμα η «παρτίδα» να σωθεί στα τελευταία δευτερόλεπτα από την ψύχραιμη εκτέλεση του Πορτογάλου.

Ψυχρά, ρεαλιστικά, αυτός ο ΠΑΟΚ δεν έχει ελπίδες να διεκδικήσει τον τίτλο τη φετινή σεζόν. Όταν στο πρώτο ματς του νέου έτους, χάνει βαθμούς και σώζει την παρτίδα στο τέλος, γίνεται αντιληπτό πως η εστίαση πρέπει να γίνει στην βελτίωση της εικονας της ομάδας, στην αποτελεσματικότητα της και στην διεκδίκηση του Κυπέλλου τουλάχιστον για τη φετινή σεζόν.

Η έλευση των ποδοσφαιριστών που επιλέχθηκαν, αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα, όμως μία ανατροπή στο Πρωτάθλημα, μόνο ως όνειρο θερινής νυχτός φαντάζει αυτή την χρονική στιγμή. Το «ξενέρωμα» μετά το αποτέλεσμα στο Αλκαζάρ, είναι απολύτως δικαιολογημένο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.