Γλίτωσε 3,8 εκατομμύρια από τις αποδεσμεύσεις παικτών

Γιώργος Καστάνης22 Αυγούστου 2020

Μία σημαντική ανάσα για τα οικονομικά της ομάδας με βάσει το Financial Fair Play, πήρε ο ΠΑΟΚ μετά τις αποχωρήσεις παικτών όπως ο Στοχ και ο Βέρνμπλουμ (κατά κύριο λόγο) και τις παραχωρήσεις των Μελίσσα, Γκαργκαλατζίδη, Διαμαντή σε Παναιτωλικό και ΟΦΗ. 

Για να γίνουμε περισσότερο ακριβείς σε όσα αναφέρουμε, πρέπει να τονίσουμε πως ο επίσημος ΠΑΟΚ γλιτώνει, από το μπάτζετ της νέας αγωνιστικής περιόδου, ένα ποσό που αγγίζει τα 3,8 εκατομμύρια ευρώ. Οσο για τις αποζημιώσεις που δόθηκαν, αυτές δεν υπολογίζονται, καθώς πρόκειται για λογιστικό θέμα.

Ο ΠΑΟΚ για να ξεπεράσει τον σκόπελο του Financial Fair Play, θα πρέπει να κάνει αφενός έξυπνες πωλήσεις και αφετέρου να εξασφαλίσει την παρουσία του σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, προκειμένου να μπορέσει να κινηθεί αξιόπιστα και στο μεταγραφικό επίπεδο. 

Αυτά τα 3,8 εκατομμύρια ευρώ που γλιτώνει αυτή τη χρονική περίοδο, είναι ένα πολύ σημαντικό ποσό. Σε περίπτωση παραχώρησης και του Ουάρντα το ποσό που θα γλυτώσει η ομάδα από το μπάτζετ της νέας περιόδου, θα αυξηθεί.

Πρέπει ακόμη να αναφέρουμε πως ο ΠΑΟΚ μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου του Μαουρίσιο γλύτωσε (για τη νέα σεζόν) ένα ακόμη ποσό που άγγιζε τα 1,3 εκατομμύρια ευρώ και το οποίο δεν το προσθέσαμε στα ποσά που αντιστοιχούν στις αποδεσμεύσεις των Στοχ και Βέρνμπλουμ, τις οποίες προαναφέραμε, επειδή και οι δύο έμπειροι, όπως και ο Μελίσσας με τους νεαρούς, είχαν συμβόλαια σε ισχύ με τον Δικέφαλο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.