Γκρεμίστηκε το παραμάγαζο της παράγκας, επιτέλους τέλος ο Τριτσώνης από την ΚΕΔ

Δημήτρης Μπούζας03 Ιουλίου 2021

INFO: Ο Θοδωρής Ζαγοράκης έχει την ευκαιρία μετά την εκπαραθύρωση της συμμορίας του Τριτσώνη από το παραμάγαζο της παράγκας (ΚΕΔ) να αναμορφώσει τις διαδικασίες και να επαναφέρει την ισοτιμία στο πολύπαθο χώρο της διαιτησίας.


Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε λεπτομέρειες όπως επί παραδείγματι ποιες είναι οι «δυνάμεις» που συμφώνησαν να εμπιστευτούν στον αρχηγό της θρυλικής Εθνικης του 2004 την προεδρία της ΕΠΟ. Ούτε να σας μπλέξουμε στα «προ» και στα «μετά» παρασκήνια της εκλογής του, που δεν είναι και λίγα και τα οποία στο σύνολο τους προσπάθησαν από την πρώτη στιγμή να τον μπλοκάρουν και να τον περιορίσουν σε διακοσμητικό ρόλο. Γνωρίζοντας όσο λίγοι τον χαρακτήρα του είμαστε βέβαιοι ότι στην περίπτωση του θα απογοητευτούν αν έστω και προς στιγμή κάποιοι πίστεψαν πως θα καταφέρουν να τον κάνουν γλάστρα. Άλλωστε ήταν τόσο ανόητοι που από την πρώτη στιγμή έδειξαν τις προθέσεις τους και πήραν τις ανάλογες «απαντήσεις». 

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι ο δεύτερος βορειοελλαδίτης κατά σειρά πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής μας Ομοσπονδίας, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον Βαγγέλη Γραμμένο, που είχε τη μεγάλη τιμή να επιλεγεί από τον ηγέτη ο οποίος ξεκίνησε την επανάσταση και τη μεγάλη προσπάθεια για το γκρέμισμα της παράγκας (Ιβάν Σαββίδης). Ο προκάτοχος του είχε μαζί με τη μεγάλη τιμή που του έγινε και την αντίστοιχη ευκαιρία να αναδειχθεί σε βασικό πυλώνα και θεμελιωτή των Αρχών ενός ιστορικού μανιφέστου εξέγερσης που έφερε τα πάνω – κάτω στα διοικητικά της ΕΠΟ. Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε.

Με την σκυτάλη στη διαδοχή στα χέρια, ο Ζαγόρ σε ένα δύσκολο περιβάλλον, όπως αυτό που έχει διαμορωθεί από τη φαγωμάρα των εκπροσώπων των Ενώσεων που ήδη έστησαν τις παρατάξεις και τα ξεχωριστά μετερίζια και έδειξαν το τι πρόκειται να ακολουθήσει, καλείται να δώσει λύσεις και να πάρει αποφάσεις σε προβλήματα και σε εκκρεμότητες που διαιωνίζουν παθογένειες ετών. Τις οποίες αξίζει να τονιστεί ότι τις διατηρούσαν άνετα κάποιοι, τη στιγμή που στη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας δεν ασχολήθηκε κανείς με αυτές.

Μία εξ αυτών εξαιρετικού ενδιαφέροντος και σπουδαίας κρισιμότητας σε ότι αφορά την διατήρηση του «παραμάγαζου» του Ολυμπιακού, της περιβόητης και αμαρτωλής ΚΕΔ που με μόνιμη σύνθεση κατά παραγγελία από το λιμάνι είχε επικεφαλής, ακλώνητο και ανέγγιχτο τοποτηρητή των συμφερόντων του θρύλου, τον διαιτητή που δεν είδε το πέναλτι της ντροπής στον τελικό με τον Αστέρα Τρίπολης και έγραψε ιστορία με την εθελοτυφλία του, τον ανεπανάληπτο Τριτσώνη, έκλεισε τον κύκλο της.

Χθες ανακοινώθηκε η λήξη της θητείας της και το τέλος της βασιλείας του Τριτσώνη και του ερυθρόλευκου μόνιμου καπελώματος της ΚΕΔ. Ο Τριτσώνης ήταν ακλώνητος με όλους τους αρχιδιαιτητές (Έλληνες και ξένους). Να μην σας κουράζω, απλά να σας θυμίσω το περσινό πρωτάθλημα και όσα συνέβησαν σε αυτό με τους Έλληνες διαιτητές που ήταν της απόλυτης εξουσίας και ευθύνης του Τριτσώνη. Σε ένα πρωτάθλημα που θα το έπαιρνε έτσι κι αλλιώς ο Ολυμπιακός, έφταναν στο σημείο να διαπράττουν τέτοια τερατουργήματα όπως εκείνο το ιστορικό με το δίδυμο Παπαπέτρου – Τσαγκαράκη στο Περιστέρι, που ανατρίχιασε το πανελλήνιο. Σας υπενθυμίζουμε βέβαια και την φοβερή τιμωρία της εξόντωσης του διδύμου (στον πάγο για λίγες μόνο εβδομάδες). 

Η προχθεσινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ με το γκρέμισμα του παραμάγαζου της παράγκας, μας δίνει το δικαίωμα και την ελπίδα να πιστεύουμε πως επί της προεδρίας του Θοδωρή Ζαγοράκη θα δούμε σιγά – σιγά την κόπρο του Αυγεία να καθαρίζει.

Το επίκαιρο φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι από ένα σεμινάριο διαιτησίας με παρόντα τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ Φερνάντες Μαρίν, τον Γιάννη Τσαχειλίδη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας που δεν ήταν αρεστός στα αφεντικά γιατί δεν πειθαρχούσε στις εντολές τους και τον πρώην διεθνή διαιτητή Νίκο Φιλιππιάδη, τη στιγμή που συγχρόνως με την προσφώνηση του, διαμαρτύρεται για τον άδικο αποκλεισμό 10 διαιτητών και βοηθών του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης και μάλιστα νεαρής ηλικίας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.