Γκρέι: Η πρώτη αξιολόγηση και η σύγκριση με Καμαρά

Δημήτρης Καλαϊτζής10 Σεπτεμβρίου 2022

Μπορεί να έχουν γίνει μόλις τρεις αγωνιστικές στο Πρωτάθλημα, όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που άρχισαν τις συγκρίσεις μεταξύ του Αντρέ Γκρέι και του Αμπουμπακάρ Καμαρά. Ο πρώτος ήρθε από την Αγγλία και τη Γουότφορντ-με απολογισμό 139 τέρματα σε 397 συμμετοχές σε Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονσιπ-για να καλύψει το κενό που άφησε ο Μαυριτανός φορ, ο οποίος κατηφόρισε για την Αθήνα και τον Ολυμπιακό. 



Ο Καμαρά στον έναν χρόνο παρουσίας του στο ‘’Κλεάνθης Βικελίδης’’ πέτυχε δέκα τέρματα (8 Πρωτάθλημα, 2 Κύπελλο) και τα τέσσερα εξ αυτών σημειώθηκαν από την άσπρη βούλα. Βέβαια, ο Άρης μόνο κερδισμένος βγήκε από την μεταγραφή του 27χρονου στους πρωταθλητές Ελλάδας, αφού σύμφωνα με την ‘’Αλκμήνης’’ το κόστος της μετακίνησής του στους Πειραιώτες ήταν στα 5 εκατ. ευρώ! 

Ο Καμαρά ήταν πιο περιφερειακός επιθετικός και είχε την ευχέρεια περισσότερο να δημιουργεί προϋποθέσεις μέσα στο γήπεδο για να βρει η ομάδα του γκολ, παρά ο ίδιος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Πίεζε ασφυκτικά τους αντίπαλους αμυντικούς και ενδεικτικό μιας τέτοιας φάσης ήταν το περσινό συγκλονιστικό παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Βικελίδης, όπου οι Θεσσαλονικείς με μία ασύλληπτη ανατροπή κέρδισαν με 3-2 την Ένωση και εξασφάλισαν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ. Μοίραζε διαδρόμους, έβλεπε γήπεδο όμως δεν ήταν ο φορ που έψαχνε ο Άρης.


Στην αντίπερα όχθη, ο Τζαμαϊκανός επιθετικός στα πρώτα του επτά παιχνίδια με την κιτρινόμαυρη φανέλα-σε όλες τις διοργανώσεις-μετράει έξι γκολ! Καθόλου άσχημα για αρχή όμως το θέμα είναι αν θα έχει διάρκεια και συνέπεια στο σκοράρισμα, γιατί στα δύο τελευταία ματς με Παναιτωλικό (3-1) στο Αγρίνιο και ΠΑΟΚ (0-0) στο Βικελίδης έμεινε άσφαιρος και ειδικά στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης αποδείχθηκε ο μοιραίος παίκτης της αναμέτρησης, αφού έχασε πέναλτι στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου κι αυτό στέρησε από τον Άρη να πάρει ένα σπουδαίο βαθμολογικής σημασίας τρίποντο ενόψει της δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί. 

Γενικά, ήταν το χειρότερό του παιχνίδι με τα κιτρινόμαυρα και χαρακτηριστικό είναι ότι ο Τόλης Τερζής (υπηρεσιακός προπονητής) τον αντικατέστησε λίγα λεπτά μετά το κάκιστο πέναλτι που εκτέλεσε και έπιασε ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Ντόμινικ Κοτάρσκι.


Η διαφορά που κανείς παρατηρεί και στους δύο παίκτες είναι ότι ο Καμαρά συνήθιζε να μην πατάει περιοχή και να πηγαίνει στη γραμμή του πλαγίου για να δώσει υποστήριξη στον κεντρικό χαφ, ενώ ο Γκρέι είναι περισσότερο παίκτης περιοχής. Θα τρέξει και στην πτέρυγα, αλλά κύριο πεδίο δράσης του είναι να πατάει στην περιοχή για να τελειώνει τις φάσεις.

Ο Τζαμαϊκανός είναι αρκετά γρήγορος και πιο αποτελεσματικός μέσα στην περιοχή, ελίσσεται με άνεση έξω από αυτή και με τις τοποθετήσεις του σώματός του μπορεί να κερδίζει και πέναλτι. Είναι πιο δυνατός και γυμνασμένος από τον Καμαρά, έχει μέτωπο στην επίθεση, έχει το τελείωμα στις φάσεις, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχει τους παίκτες που θα τον τροφοδοτήσουν. Με την μπάλα στα πόδια κάτω δεν είναι τόσο καλός, όπως και με το κεφάλι.

Οι απαιτήσεις είναι πολλές για τον Γκρέι. Ευχή όλων των φίλων του Άρη είναι να γίνει ο επιθετικός που έψαχνε όλα αυτά τα χρόνια ο σύλλογος και να συμβάλλει σε μεγάλες νίκες και γιατί όχι σε κατάκτηση τίτλων! 


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.