Γκούρτσας: «Στρατηγική επιλογή του ΠΑΟΚ η κατάρτιση στελεχών στις ακαδημίες»

Metrosport Team29 Δεκεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο συντονιστής προπονητής των μικρών ηλικιών στις ακαδημίες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιώργος Γκούρτσας και μίλησε για την παρουσία του Δικεφάλου στο συνέδριο της ECA στη Λισαβόνα και τη δουλειά που γίνεται στα «ασπρόμαυρα» φυτώρια.

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Γκούρτσας δήλωσε:

Για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ: «Τα τελευταία χρόνια μια δουλειά που έχει ξεκινήσει και γίνεται αθόρυβα έχει επιτυχία με αρκετούς νέους παίκτες που βγαίνουν. Οι παίκτες που προέρχονται από την ακαδημία μπορούν να σταθούν επάξια στο υψηλό επίπεδο».

Για το συνέδριο της ECA: «Είναι στρατηγική επιλογή της ΠΑΕ η ανάπτυξη και η κατάρτιση των στελεχών. Δεν είναι μόνο τα συνέδρια αλλά και οι επισκέψεις σε μεγάλα κλαμπ και λειτουργεί ενισχυτικά στο προπονητικό κομμάτι. Το συνέδριο διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Διοίκηση και τεχνικό τιμ μας ανέλυσαν λεπτομερώς το αναπτυξιακό τους πρόγραμμα και άλλα θέματα. Σαν ΠΑΟΚ συμμετέχουμε σε 3-4 συνέδρια τον χρόνο. Παραστήκαμε στο συνέδριο στο Μπιλμπάο και στην Άντερλεχτ. Παίρνουμε μια γεύση και μας αναλύονται όλα τα συστατικά που σχηματίζουν τις μεγάλες ακαδημίες. Αναπτύσσουμε σχέσεις μεταξύ στελεχών και η ανταλλαγή σκέψεων μας βοηθάει σημαντικά».

Τι κέρδισαν: «Μιλάμε για μια μηχανή παραγωγής παικτών στη Σπόρτινγκ. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το σαφές στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης παιδιών αλλά και να παραμείνει και η ανδρική ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο. Γιατί η παρουσία στο Champions League δίνει και την υπεραξία στους ποδοσφαιριστές. Αυτό που είδα είναι ότι δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, είτε για προπονητές είτε διευθυντές είτε για σκάουτερς. Εκπαιδεύουν και αξιοποιούν όλα τα ταλέντα της περιοχής, έχουνε συνεργασίες με ακαδημίες σε όλη την Πορτογαλία. Τους αναλαμβάνουν τα καταρτισμένα στελέχη και έχουν αυτό το αποτέλεσμα».

Σε τι επίπεδο είναι ο ΠΑΟΚ: «Η συμμετοχή των στελεχών είναι για την επίτευξη των στόχων τόσο των ακαδημιών όσο και της πρώτης ομάδας, η ΠΑΕ επενδύει σ αυτόν. Στην εκπαίδευση δεν διαφέρουμε σε κάτι. Την Σπόρτινγκ την θρέφει ο υγιής ανταγωνισμός με την Πόρτο, την Μπενφίκα και τα τελευταία χρόνια και με την Μπράγκα. Προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι. Είμαστε κοντά σε πολλά σημεία. Έχουμε παρόμοια στρατηγική. Παίζει ρόλο και το ποδοσφαιρικό περιβάλλον στην Πορτογαλία όπου υπάρχει υψηλότερος ανταγωνισμός σε σχέση με την Ελλάδα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.