Γκούμας: «Θέλουν ευκαιρίες τα νέα παιδιά και σωστή καθοδήγηση»

Metrosport Team13 Αυγούστου 2020

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων, Γιάννης Γκούμας, και μίλησε για την ομάδα που προπονεί, την συνεργασία με τον Φαν΄τ Σιπ, τις ευκαιρίες που πήραν τα νέα παιδιά στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ ενώ σχολίασε και την μεταγραφή του Τσιμίκα στη Λίβερπουλ.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για την Εθνική : «Είμαι σε συνεργασία με τον Φαν΄τ Σιπ, έχουμε συχνά ραντεβού, μιλάμε, προσπαθούμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις και για τις δύο ομάδες. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θέλει να περάσουν κάποια πράγματα στις Εθνικές ομάδες, σίγουρα πρέπει να κοιτάμε και τις μικρότερες εθνικές γιατί αυτοί οι ποδοσφαιριστές θα απαρτίσουν την ομάδα Νέων στο μέλλον. Πάντα ο Ελληνας ποδοσφαιριστής είχε ταλέντο, απλά θέλει σωστή καθοδήγηση. Τα Ελληνόπουλα πονάνε την ομάδα και δίνουν κάτι παραπάνω από τον ξένο. Το παιχνίδι με την Κροατία στις 3 Σεπτεμβρίου είναι πολύ σημαντικό και θέλουμε να κερδίσουμε για να πάμε σε μια τελική φάση».

Για τα νέα παιδιά που έπαιξαν στα πλέι οφ: «Ο Ελληνας ποδοσφαιριστής δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους ξένους. Αυτά τα παιδιά θέλουν τις ευκαιρίες και να τους πιστέψουν. Αυτό πρέπει να γίνεται με πλάνο και όχι λόγω οικονομικών δυσκολιών ή λόγω τραυματισμού. Ολες οι ομάδες πρέπει να κοιτάξουν τις ακαδημίες τους, πρέπει 1-2 παιδιά να προωθούνται κάθε χρόνο στις μεγάλες ομάδες. Υπάρχει άφθονο ταλέντο σε όλες τις ομάδες, οι διοικήσεις πρέπει να πιστέψουν αυτά τα παιδιά και όχι να υπάρχει αυτή η ξενομανία».

Για την μεταγραφή του Τσιμίκα στη Λίβερπουλ: «Τον είχα στη Νέων τον Τσιμίκα, τους έλεγα ότι τους πιστεύω και θα δικαιωθούν κάποια μέρα. Υπάρχουν κι άλλα παιδιά εκτός από τον Τσιμίκα που μπορούν να κάνουν ανάλογη μεταγραφή. Τα δικά μας παιδιά δεν έχουν να ζηλέψουν σε ταλέντο από τα αντίστοιχα της Ισπανίας, Ιταλίας, Γερμανίας. Μας λείπουν η οργάνωση και τα γήπεδα μόνο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.