Γκούμας: «Περίμενα περισσότερα από τον ΠΑΟΚ και από τον Άρη»

Metrosport Team05 Νοεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής, Γιάννης Γκούμας, και μίλησε για το ντέρμπι των αιωνίων, τη μάχη του τίτλου μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, τους ΠΑΟΚ και Αρη που έχουν απογοητεύσει, ενώ εξέφρασε και τη χαρά του για τον Ζήση Χατζηστραβό που σκόραρε στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ 2 και τον αγώνα Βέροια-ΠΑΟΚ Β.

Μεταξύ άλλων είπε για το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: «Είναι περισσότερο θέμα ψυχολογίας για όποιον κερδίσει. Εχει πολύ δρόμο ακόμη το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, αλλά τέτοια ματς κρίνονται στο πάθος και στο ποιος το θέλει περισσότερο. Δεν χωράνε προγνωστικά παρότι ο Παναθηναϊκός είναι σε καλύτερη κατάσταση. Σίγουρα ο ενθουσιασμός μετά το 10x10 υπάρχει στον κόσμο, αλλά ο Γιοβάνοβιτς ξέρει να κρατάει τις ισορροπίες και οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δεν θα σκέφτονται πως είναι φαβορί. Στο ντέρμπι παίζει ρόλο η μέρα που θα βρεθούν τα ατού των δύο ομάδων. Βάσει στατιστικής όλα δείχνουν Παναθηναϊκός, όμως δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί ο Ολυμπιακός που είναι μεγάλη ομάδα».

Για τη μάχη του τίτλου μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ: «Η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού είναι σημαντική, δέχεται δύσκολα γκολ και έχει συνοχή. Η ΑΕΚ έχει το αβαντάζ του γηπέδου και έχει περισσότερο βάθος στον πάγκο της. Είναι ακόμη νωρίς, κανείς δεν έχει πάρει από την 11η αγωνιστική πρωτάθλημα».

Για τις απογοητεύσεις του φετινού πρωταθλήματος: «Ο Ιωνικός μετά την περσινή του πορεία, φέτος απογοητεύει που δεν έχει κερδίσει ακόμη. από τις μεγάλες ομάδες, περίμενα περισσότερα από τον ΠΑΟΚ και από τον Αρη, τους περίμενα πιο ανταγωνιστικούς. Ο Αρης έχει καλούς παίκτες αλλά δεν παίρνει αποτελέσματα».

Για το Βέροια-ΠΑΟΚ Β και τον Χατζηστραβό που τον είχε στην Εθνική Νέων και Ελπίδων: «Έχει τις δυνατότητες ο Χατηστραβός να βρεθεί στην πρώτη ομάδα, ο ΠΑΟΚ γενικά είναι ομάδα που δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.