Γκούμας: «Απορώ πως έπαιζε ο Εσίτι και όχι ο Τσιγγάρας - Ασκείται μεγαλύτερη κριτική στον Λύρατζη από τον Τέιλορ»

Metrosport Team13 Δεκεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Γκούμας.

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής, μίλησε αναφορικά με την παρουσία του Θεοχάρη Τσιγγάρα και του Λευτέρη Λύρατζη στο παιχνίδι του Δικεφάλου με τη Λαμία, καθώς ο ίδιος τους γνωρίζει πολύ καλά από την Εθνική Νέων και την Εθνική Ελπίδων, ανέλυσε τα αγωνιστικά τους στοιχεία ενώ απάντησε στο ερώτημα αν μπορεί να συνδυαστεί ο πρωταθλητισμός με την παραγωγή ταλέντων. 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Για την ανάδειξη παιδιών από τις ακαδημίες και τον πρωταθλητισμό, σημείωσε: «Θεωρώ ότι τα παιδιά άργησαν να πάρουν ευκαιρίες και έπρεπε να το κάνουν νωρίτερα. Ο Τζόλης έδειξε τον δρόμο, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να τους δώσει νωρίτερα ευκαιρίες, όπως έγινε με τον Μιχαηλίδη. Αυτά τα παιδιά έχουν αποδείξει ότι επάξια φοράνε αυτή τη φανέλα, δεν τους έκανε κανείς χάρη, μπορούν να σηκώσουν τη βαριά φανέλα του Συλλόγου. Ο Άγιαξ είναι το μεγάλο παράδειγμα συνδυασμού νεαρών παικτών και πρωταθλητισμού, το μείγμα έμπειρων παικτών και νεαρών, επιτρέπουν σε μία ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό. Δίνουν ένταση και ενέργεια αυτά τα παιδιά γιατί ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλους σε ηλικία παίκτες και λείπουν αυτά τα τρεξίματα».

Για τα θετικά αλλά και τα αρνητικά στοιχεία που διακρίνουν τους δύο νεαρούς παίκτες, σημείωσε: «Στον Λύρατζη βλέπω ένα δεξί μπακ με αντίληψη, σέντρα, πνευμόνια που του επιτρέπουν να κάνει αποστάσεις. Θέλει περισσότερη δουλειά στο αμυντικό κομμάτι και στο 1vs 1, ο Τέιλορ επειδή είναι ξένος έχει περισσότερη ανοχή ενώ στον Λύρατζη ο κόσμος ενδεχομένως να βλέπει πιο εύκολα τα αρνητικά και αυτό είναι λάθος».

Εγκεφαλικός παίκτης ο Τσιγγάρας, ώριμος για την ηλικία του, μπορεί να καλύψει τα κενά και έχει τη δυνατότητα τόσο να διαβάσει το παιχνίδι του αντιπάλου του αλλά και να κατεβάσει τη μπάλα. Απορώ πως έπαιζε ο Εσίτι και όχι ο Χάρης, παρά τις ευκαιρίες που είχε πάρει ο παίκτης είχε δείξει πως δεν μπορούσε να ανταποκριθεί. Δεν με νοιάζει η καταγωγή και τα χρήματα που παίρνει ένας παίκτης. Με νοιάζει να βγάζει ψυχή στο γήπεδο».

Ενώ για το παιχνίδι που κάνει ο Ολυμπιακός από αέρος, σημείωσε: «Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει αρκετούς βαθμούς από στατικές φάσεις, αλλά δεν είναι μόνο ο σκόρερ, αλλά και ο εκτελεστής της φάσης. Το τάιμινγκ στην κεφαλιά είναι το πλέον σημαντικό στοιχείο και να προσπαθεί να πετύχει τη μπάλα στο ψηλότερο σημείο της τροχιάς της, αλλά και να μπορεί να σημαδέψει σωστά στην εστία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.