Γκουερίνο: «Πάει πολύ καλά το πάντρεμα Μπότο-Λουτσέσκου»

Metrosport Team12 Φεβρουαρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Νέτο Γκουερίνο.

Ο βετεράνος άσος του ΠΑΟΚ μίλησε για την αγαπημένη του Παλμέιρας και την επιτυχία που βιώνει εκεί ο Αμπέλ Φερέιρα

Επίσης υποστήριξε ότι η συνεργασία του Ραζβάν Λουτσέσκου με τον Ζοσέ Μπότο φαίνεται να αποδίδει πολύ καλά μέχρι στιγμής και πως θα είναι επιτυχημένη.

Μεταξύ άλλων, ο Νέτο Γκουερίνο δήλωσε:

Για την Παλμέιρας που αντιμετωπίζει την Τσέλσι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων: «Είναι η ομάδα που υποστηρίζω από μικρό παιδί. Είναι από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Έχει μια πολύ μεγάλη χορηγία από το 2013 που έχει δημιουργήσει και το στάδιο. Έφτασε στον τελικό και έχει τον Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο που δέθηκε πολύ με την ομάδα. Έχει πάρει δυο Κόπα Λιμπερταδόρες, ένα Κύπελλο Βραζιλίας και πάει και για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Έχει ένα γκρουπ πολύ καλά δουλεμένο και 10 μέρες να ετοιμάσει την ομάδα όπως ήθελε. Πέρσι έμεινε στην 4η θέση γιατί δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο. Το καλεντάρι στη Βραζιλία είναι δύσκολο. Φέτος το Λιμπερταδόρες τελείωσε τέλη Νοεμβρίου και πλέον έχει χρόνο να προετοιμαστεί. Και λόγω του κορωνοϊού το καλεντάρι έγινε πιο μακρύ. Θα είχε διάκριση και στο Champions League γιατί δεν της λείπει τίποτα. Τους πρώτους 6 μήνες ο Φερέιρα έμενε μέσα στο προπονητικό κέντρο της Παλμέιρας. Έχει τρέλα με τη δουλεία του. Και στο Σάο Πάουλο μπορεί να χάσεις μιάμιση ώρα για να πας στη δουλειά σου. Μέσα στο προπονητικό είχε το διαμέρισμά του, δεν του έλειπε τίποτα. Πιστεύω ότι η Παλμέιρας θα κερδίσει 2-1, δεν τρώει εύκολα γκολ έχει μια… ντουλάπα τερματοφύλακα, σωστό θηρίο».

Για το αν για την επιτυχία του Φερέιρα στην Παλμέιρας παίζει ρόλο το περιβάλλον: «Σίγουρα. Εκεί μιλάει τη γλώσσα και είναι πιο εύκολη η επικοινωνία και η προσαρμογή στα πάντα. Εμείς οι ΠΑΟΚτσήδες θέλουμε άμεσα αποτελέσματα. Εδώ δεν είχε τον χρόνο να δημιουργήσει την ομάδα που ήθελε. Ειδικά στο ΠΑΟΚ που υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα δεν είναι εύκολο να μείνει προπονητής για πολλά χρόνια».

Για τον Λουτσέσκου: «Ο Λουτσέσκου είχε χρόνο να δουλέψει την ομάδα και να πάρει κάτι από αυτήν όπως τα κατάφερε. Είδατε τις δυσκολίες πριν από 3-4 μήνες. Έγιναν προσθήκες όμως δεν είμαστε πάντα 100% σίγουροι ότι θα πάρουμε αυτό που θέλουμε, υπάρχει ρίσκο. Είμαστε σε καλό δρόμο και ίσως έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα».

Για τον Ζοσέ Μπότο και την απόκτηση Λατίνων ποδοσφαιριστών: «Το βιογραφικό του τα λέει όλα. Είναι άνθρωπος γεννημένος στο ποδόσφαιρο, έχει μεγάλη εμπειρία και έχει δέσει το όνομά του με την Σαχτάρ όπου ο μπαμπάς του Λουτσέσκου ήταν για πολλά χρόνια. Έκανε προετοιμασία και στη Βραζιλία όπου το κλίμα είναι διαφορετικό από την Ουκρανία. Έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στο ποδόσφαιρο. Νομίζω το πάντρεμα με τον Λουτσέσκου πάει πολύ καλά και νομίζω θα έχει επιτυχία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.