Γκουερίνο: «Για μένα ο ΠΑΟΚ ήταν η μισή ζωή μου, πρέπει να παίρνει ξένους όπως ο Βιεϊρίνια»

Metrosport Team20 Απριλίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, Νέτο Γκουερίνο, και μίλησε με αφορμή τα σημερινά γενέθλια του Δικεφάλου του Βορρά.

Μεταξύ άλλων όσα είπε: «Είναι τιμή για μένα να είμαι ο πρώτος (επαγγελματίας) ξένος του ΠΑΟΚ. Με την άφιξή μου στη Θεσσαλονίκη πριν 47 χρόνια, μπόρεσα να υπηρετήσω για 10 χρόνια την ομάδα. Όταν ήρθα ήμουν παίκτης της Ατλέτικο Μινέιρο, ο Αρης ίσως δεν είχε τα χρήματα να με αποκτήσει. Ο ΠΑΟΚ έδωσε περίπου 50.000-60.000 δολάρια για να με αποκτήσει. Έκανα κάποιες προπονήσεις στην Τούμπα και περίμενα να με δει ο κύριος Σάνον και να αποφασίσει να με κρατήσει γιατί είχα έρθει για δοκιμή. Είχα ένα καλό προφίλ από τη Βραζιλία.

Για μένα ο ΠΑΟΚ ήταν η μισή ζωή μου. Εκτός από ποδοσφαιριστής για 10 χρόνια, μετά έμεινα και σε άλλο πόστα και πλέον σαν οπαδός της ομάδας και ως βετεράνος» τόνισε αρχικά.

Για τι μπορεί να πετύχει ο Δικέφαλος: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι αδικημένος τα προηγούμενα χρόνια από όσα έχει πετύχει. Δεν γίνεται  με τη δυναμική του κ.Σαββίδη να μην είμαστε κάθε χρόνο κοντά σε κάθε τίτλο που μπορεί να διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ. 

Τώρα οι ξένοι κάνουν παρέλαση στον ΠΑΟΚ και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θέλω να δω ένα ποδοσφαιριστή όπως ο Βιεϊρίνια, ο Μάτος, ο Λίνο. Ποδοσφαιριστές που έχουν υπηρετήσει πολλά χρόνια τον ΠΑΟΚ και είχαν ποιότητα και δούλεψαν πολύ».

Για την καλύτερη στιγμή του στον ΠΑΟΚ: «Το πρώτο πρωτάθλημα που πήραμε είναι η μεγαλύτερη στιγμή μου στον ΠΑΟΚ, με γκολ δικό μου μπροστά στη Θύρα 4».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.