Γκουαρντιόλα: «Παλιότερα σκεφτόμουν ότι θα αποσυρθώ σύντομα»

Metrosport Team04 Ιανουαρίου 2021

Πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων προπονητών στην ιστορία του ποδοσφαίρου αν αναλογιστεί κανείς τα όσα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής στην προπονητική του θητεία. Ο λόγος για τον Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος δήλωσε ότι ο «πλούτος» εμπειριών του απέκτησε τα προηγουμένα χρόνια στους πάγκους της Μπαρτσελόνα και Μπάγερν, τον βοήθησαν ώστε να εξελιχθεί στο τιμόνι της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Ισπανός, ο οποίος σε λίγες μέρες θα γιορτάσει τα 50ά γενέθλιά του, διάγει την πέμπτη σεζόν του στον πάγκο της Σίτι, τα «ηνία» της οποίας ανέλαβε επίσημα το καλοκαίρι του 2016. Αυτό, μάλιστα, είναι το μεγαλύτερο διάστημα που ο Γκουαρντιόλα βρίσκεται στο «τιμόνι» ενός συλλόγου από το 2008, όταν άρχισε την προπονητική καριέρα του. Ο Καταλανός, εργάστηκε στην Μπαρτσελόνα την τετραετία 2008-12 κατακτώντας τα πάντα, ενώ στην  συνέχεια ακολούθησε μια τριετία στην Μπάγερν Μονάχου (2013-16), προτού αναλάβει τους «σίτιζενς», με τους οποίους έχει κατακτήσει από το 2016 δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο, τρία Λιγκ Καπ και δύο Κομιούνιτι Σιλντ.

«Φυσικά είμαι καλύτερος τώρα, σίγουρα. Η εμπειρία σε βοηθάει, ειδικά στον τρόπο που ζω το επάγγελμά μου» δήλωσε στην ιστοσελίδα των «πολιτών» ο Γκουαρντιόλα, ο οποίος τον Νοέμβριο επέκτεινε τη συνεργασία του με τη Σίτι έως το 2023, και συμπλήρωσε: «Παλιότερα σκεφτόμουν ότι θα αποσυρθώ σύντομα. Τώρα ίσως σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να αποσυρθώ πιο μεγάλος. Είμαι 50 ήδη, αυτή είναι μια ωραία ηλικία!».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.