Γκορντεζιάνι: «Εξελίχθηκα ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος στον ΠΑΟΚ- Τα αντίο δεν είναι για πάντα»

Metrosport Team28 Μαρτίου 2024

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Βασίλης Γκορντεζιάνι, μιλώντας για την απόφασή του να φύγει από τον ΠΑΟΚ μετά από 14 ολόκληρα χρόνια και να πάρει μεταγραφή στη Ντιναμό Τυφλίδας. Μεταξύ άλλων, ο πρώην πλέον παίκτης του Δικέφαλου του Βορρά αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο γαλουχήθηκε στα «ασπρόμαυρα» αλλά και το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια στιγμή στο ποδοσφαιρικό του σπίτι. 

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5: Για το πως πήρε την απόφαση να φύγει από τον ΠΑΟΚ και να πάρει μεταγραφή στη Ντιναμό Τυφλίδας: «Ήταν μια δύσκολη κίνηση, είμαι πολύ καιρό στον ΠΑΟΚ, από μικρός στις ακαδημίες. Ήθελα το κάτι παραπάνω στη καριέρα μου, ένα βήμα μικρό και θα πάω να διεκδικήσω ότι καλύτερο μπορώ για τη καριέρα μου».

Για το τι εισέπραξε όλα αυτά τα χρόνια στον ΠΑΟΚ: «Συγκεκριμένα είμαι από τη Κ14 στον ΠΑΟΚ. Εξελίχθηκα ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος, γιατί εκεί μεγάλωσα. Υπήρχαν ευχάριστες και δύσκολες στιγμές, με αυτό άλλαξε και ο χαρακτήρας μου και με έκανε αυτό που είμαι τώρα. Με βοήθησαν όλοι πάρα πολύ στον ΠΑΟΚ και τώρα είμαι ο καλύτερος εαυτός μου».

Για το ντεμπούτο του στον ΠΑΟΚ το 2022, στην ισοπαλία των «ασπρόμαυρων» με τον Λεβαδειακό: «Ήταν το πρώτο μου ματς ως βασικός, το ντεμπούτο μου είχε γίνει μια αγωνιστική πριν με τον Παναθηναϊκό, είχα παίξει 7 λεπτά. Ήταν μια φανταστική στιγμή να παίζω βασικός στη πρώτη ομάδα. Είναι ένα όνειρο για πολλά παιδιά στην Ελλάδα που είναι η ομάδα της καρδιάς τους ο ΠΑΟΚ. Και εγώ κατάφερα να το κάνω αυτό, οπότε είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα για μένα. Και ήταν πολύ καλή εμφάνιση και η δικιά μου από όσο θυμάμαι.

Το κρατάω αυτό και συνειδητοποίησα ότι ως βασικός υπάρχει ένα μικρό άγχος. Μέσα στο ματς όμως τα ξεχνάς όλα και συγκεντρώνεσαι».

Για το πόσο γρήγορα πάρθηκε η απόφαση να μετακινηθεί στη Γεωργία: «Έγινα όλα πολύ γρήγορα, μέσα σε μιάμιση εβδομάδα, δυσκολεύτηκα να το συνειδητοποιήσω και εγώ. Σκέφτηκα πολλά πράγματα αλλά πιστεύω πως αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για τη καριέρα μου.

Δεν υπήρχε κάτι από τον ΠΑΟΚ για ανανέωση του συμβολαίου μου εδώ, δεν είχε γίνει κάποια συζήτηση. Όταν ήρθε αυτή η πρόταση δεν πολυσκέφτηκα την ανανέωση, γιατί ήθελα να κάνω το παραπάνω βήμα και θα το έβρισκα εκεί.

Είχαμε μιλήσει με τον προπονητή της Εθνικής Γεωργίας U21. Αυτός μου το πρότεινε γιατί με εμπιστεύεται πολύ. Μου είπε ότι είναι μια πολύ καλή πρόταση και εγώ του έδωσε τη θετική μου απάντηση. Όλα είναι έτοιμα. Φεύγω αύριο. Οι υποχρεώσεις ξεκινάνε κατευθείαν στη Ντιναμό Τιφλίδας, θα ξεκινήσω από την επόμενη αγωνιστική».

Αν αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες τους και τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ: «Σήμερα τους επισκέφτηκα στο γήπεδο που είχαν προπόνηση. Τους είπα το αντίο, ήταν αρκετά δύσκολο γιατί με κάποια παιδιά είμαστε πάνω από 10 χρόνια μαζί, αλλά τα αντίο δεν είναι για πάντα! Είναι δύσκολο να φεύγεις από μια τέτοια ομάδα, πολύ μεγάλη της Ελλάδας. Και τους ευχαριστώ πολύ για όλα!

Στο μέλλον αν μου ερχόταν η πρόταση να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ θα πιστεύω και πιστεύω πως η απάντησή μου θα ήταν θετική. Ο ΠΑΟΚ κρατάει και ποσοστό μεταπώλησης 20% και τους ευχαριστώ πολύ γιατί μου έχουν δείξει μεγάλη εμπιστοσύνη. Ευχαριστώ πολύ και τη διοίκηση και όσους προπονητές δεν πρόλαβα να χαιρετήσω από τη πρώτη ομάδα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους οπαδούς, είναι απίστευτοι! Να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την ομάδα όπως την υποστηρίζω και εγώ, και θα πετύχουν πολλά πράγματα. Είναι μια από τις καλύτερες έδρες που έχω δει»!

Τέλος, έκανε ένα σύντομο σχόλιο για την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ: «Είμαι πού χαρούμενος για την ομάδα, τα πάνε πολύ καλά και έχουν αλλάξει τη συμπεριφορά τους μέσα στο γήπεδο. Δείχνουν πιο πολύ ομάδα και πιστεύω πως μπορούνε να κερδίσουν πολλά πράγματα, τόσο σε Ευρώπη όσο και στο πρωτάθλημα. Και 100% θα προκριθεί ο ΠΑΟΚ επί της Μπρίζ.

Στο πρωτάθλημα υπάρχουνε και δύσκολες ομάδες, αλλά πιστεύω σαν ομάδα ο ΠΑΟΚ είναι πιο δεμένη ομάδα και θα είναι μπροστά».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.