Γκονζάλες: «Το ΠΑΟΚ - Άρης μπορεί να καθορίσει τη σεζόν, παίκτης - κλειδί ο Κωνσταντέλιας»

Metrosport Team03 Ιανουαρίου 2023

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Τόνι Γκονζάλες που αναφέρθηκε στο ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρητις αναμνήσεις του, τους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζει ενώ έδωσε και την πρόβλεψη του για την έκβαση της αναμέτρησης. Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις αναμνήσεις του από τις αναμετρήσεις ΠΑΟΚ - Άρης:
«Θυμάμαι ένα ιδιαίτερο ντέρμπι μέσα στην Τούμπα που στο ημίχρονο ήμασταν 3-0, με σκόρερ τους Μπαλάφα, Χριστοδουλόπουλο και Σάλμον. Ήταν ιδιαίτερα πιεστική η ατμόσφαιρα σε εκείνο το παιχνίδι, αλλά και γενικά εκείνα τα χρόνια γιατί αν θυμάστε εμείς ήμασταν οι «σαρδέλες» και δεν είχαμε την δυνατότητα που έχει ο ΠΑΟΚ πλέον.
Είχαμε στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού και αν μπορούμε να βγούμε την Ευρώπη. Πάντως ένα ντέρμπι με ένα θετικό αποτέλεσμα για μια από τις δύο ομάδες μπορεί να καθορίσει την συνέχεια της σεζόν. Ειδικά όταν οι δύο ομάδες είναι μακριά από τον στόχο τους όπως έχει συμβεί φέτος».

Για το αρνητικό σερί του ΠΑΟΚ με τα πέντε συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς γκολ κόντρα στον Άρη: «Είναι ένα στατιστικό που πρέπει να το μελετάει ο προπονητής με το προπονητικό του τιμ. Είτε πρόκειται για καλό διάβασμα από τον αντίπαλο προπονητή στην επιθετική λειτουργία του ΠΑΟΚ. Εγώ πιστεύω αύριο θα σταματήσει αυτό και τι καλύτερο από το να γίνει η πρώτη νίκη του 2023 μέσα στην Τούμπα κόντρα στον μεγάλο αντίπαλο της πόλης».

Για το αν έχει την μεγαλύτερη πίεση ο ΠΑΟΚ για το αποτέλεσμα στο αυριανό παιχνίδι:
 «Όχι εγώ δεν θα το έλεγα έτσι. Το να παίζεις στην έδρα σου πρέπει να λειτουργεί σαν ενθάρρυνση. Σίγουρα ο λαός του ΠΑΟΚ έχει απαιτήσεις από την ομάδα αλλά δεν χρειάζεται να πιεστούν από τα αρνητικά στατιστικά για το αποτέλεσμα. Ο προπονητής πρέπει να δώσεις τις σωστές οδηγίες ώστε να πάρει τους τρεις βαθμούς».

Για το ποιον παίκτη φοβάται περισσότερο από τον Άρη: 
«Ποτέ δεν θα έδινα βάση στην ομιλία στον αντίπαλο γιατί αν είσαι ποιοτική ομάδα δεν έχεις να φοβηθείς κάποιον. Ωστόσο στο τέλος σε κάποιες... πινελιές θα έλεγα τον Μαντσίνι ως ένα κρίκο που έπρεπε να προσέχει ο ΠΑΟΚ, αλλά ο Λουτσέσκου ξέρει πολύ καλά να κάνει την δουλειά του και μας έφερε επιτυχίες στο παρελθόν κάτι που ελπίζω να συνεχιστεί μέσα στο 2023».

Για τον παίκτη - κλειδί του ΠΑΟΚ:
 «Ο Κωνσταντέλιας, με τον Ατρόμητο ήταν και πάλι εξαιρετικός είχε 3-4 ατομικές ενέργειες πάρε - βάλε, άσχετα που δεν μπήκαν όλες. Το δύσκολο κομμάτι είναι να δημιουργείς ευκαιρίες και στο σημερινό ποδόσφαιρο είναι πολύ δύσκολο να βρεις ένα παίκτη που να είναι τόσο καλός στο ένας εναντίον ενός και τόσο αποτελεσματικός στο τελευταίο κομμάτι της επίθεσης όπως είναι ο Κωνσταντέλιας».

Για το που μπορεί να φτάσει ο Κωνσταντέλιας:
 «Δεν μπορώ να ξέρω, έτσι λέγαμε και τον Τζόλη, αλλά αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι ο ΠΑΟΚ κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά στις ακαδημίες και γι' αυτό συνέχεια βγαίνουν ταλέντα. Αλλά παίζουν πολλά, πχ τραυματισμοί, ωστόσο καλό είναι ότι υπάρχει το ταλέντο και έχει την ευκαιρία να το εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ».

Για το αν έκανε παρέα με κάποιον παίκτη από τον Άρη την περίοδο που ήταν στον ΠΑΟΚ: 
«Στην Θεσσαλονίκη δεν μπορούσες να κάνεις παρέα αν και είχε πολλούς Ισπανούς ο Άρης. Ήταν ο Χαβίτο αντίπαλος, ο Τόνι Κάλβο, ο Παλαθουέλος αλλά δεν είχαμε σχέσεις από την Ισπανία ώστε να κάνουμε παρέα εδώ. Αν και σίγουρα σε μια ξένη χώρα θα το θέλαμε να κάνουμε παρέα με συνομίληκους που μιλάνε την ίδια γλώσσα, δεν μπορούσαμε να το κάνουμε. Έπειτα βρήκα τον δρόμο μου με τους Έλληνες στον ΠΑΟΚ».

Για τον χαρακτηρισμό «σαρδέλες» και πως είχε νιώσει γι' αυτό:
«Εκείνη την στιγμή δεν το κατάλαβα, οπότε δεν έδωσα σημασία εκείνη την περίοδο. Οι προπονητές πάντα το κάνουν με την καλή έννοια για να μας ενθαρρύνουν και πιστεύω ότι ο Σάντος το έκανε γι' αυτό τον λόγο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.