«Πολυτέλεια Μπίσεσβαρ, Βιεϊρίνια έστω και σε αυτή την ηλικία - Ο ΠΑΟΚ πρέπει να...»

Metrosport Team11 Οκτωβρίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Τόνι Γκονζάλεθ και μίλησε για την απόφασή του να γίνει μέλος του συνδέσμου βετεράνων ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου, ενώ αναφέρθηκε στον χθεσινό τελικό του Nations League μεταξύ Γαλλίας-Ισπανίας, το γεγονός ότι δεν δίνονται ευκαιρίες σε νέους παίκτες στην Ελλάδα, αλλά και για τον φετινό ΠΑΟΚ.

«Είναι τιμή μου να γίνω μέλος του συνδέσμου βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ. Είχα συνάντηση στο Κιλκίς μαζί με τον Κυριάκο Αλεξανδρίδη. Είναι πολύ ωραίο να συνεχίσεις να βρίσκεσαι στα γήπεδα και μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής σου καριέρας. Στο Κιλκίς μένω μόνιμα, η γυναίκα μου είναι από ένα χωριό εκεί. Έχουμε ακαδημίες με περίπου 100 παιδιά. 

Το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν πηγαίνεις σε μια χώρα που σε έχει αγκαλιάσει είναι μάθεις την ιστορία και την γλώσσα. Όπως έχει πει και ένας παλιός μου προπονητής, ο Σάντος, αν δεν υπήρχε η Ελλάδα, ακόμα πάνω στα δέντρα θα είμαστε. Για μένα είναι προσωπικό. Πρέπει να σέβεσαι την πατρίδα που σε τάισε και σου έδωσε ένα ψωμί και σου άνοιξε πόρτες».

Για τον χθεσινό τελικό του Nations League Γαλλία-Ισπανία:

«Αν πάμε στα χαρτιά είναι οφσάιντ το γκολ του Μπαπέ. Ο αμυντικός έχει στόχο να διώξει την μπάλα. Δεν μπορεί να μείνει ακίνητος. Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και το ευχαριστήθηκα πολύ. Από το 2012 είχα να δω τέτοιο ποδόσφαιρο από την Ισπανία. Έδειξε με αυτή την εμφάνιση ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά της. Ο Ενρίκε κάνει τρομερή δουλειά και μακάρι να παραμείνει για πολλά χρόνια στον πάγκο των «φούριας ρόχας». 

Όσοι είναι στην Ελλάδα κοιτάνε να φύγουν στο εξωτερικό. Αντίθετα, στην Ισπανία οι μεγάλες ομάδες δίνουν ευκαιρίες στα νεαρά παιδιά. Και εγώ στον ΠΑΟΚ ως ξένος ήρθα. Πρέπει να δίνουμε βάρος στις ακαδημίες. Όταν θα έρχονται οι ξένοι παίκτες στην Ελλάδα πρέπει να δίνουν μία ποιότητα παραπάνω. Η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να ανοιχτεί για μεταγραφές λόγω των πολλών χρεών που έχει και γι΄ αυτό δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές».

Για τον φετινό ΠΑΟΚ:

«Ο Λουτσέσκου ξέρει πολύ καλά σε ποιον σύλλογο βρίσκεται και ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι εστί  ΠΑΟΚ. Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα της πρεμιέρας κατάφερε στη συνέχεια να πάρει τους βαθμούς που ήθελε. Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι μπορεί να σηκώσει τα πάντα στην Ελλάδα. Φέτος, θα είναι πολύ δύσκολη χρονιά γιατί ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε όπως και η ΑΕΚ. Αν είναι συγκεντρωμένος όπως στα προηγούμενα παιχνίδια ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατακτήσει τα πάντα. 

Ο Μπίσεσβαρ έχει μεγαλώσει, αλλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολυτέλεια, όπως και ο Βιεϊρίνια. Μ΄ αυτούς τους παίκτες και σε συνδυασμό με τα παιδιά από την δεύτερη ομάδα του Γκαρσία θα βγει και η επόμενη χρονιά. Όμως το επόμενο βήμα για τον ΠΑΟΚ πρέπει να είναι η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά από πολλά χρόνια κατάφερε να κατακτήσει τα πάντα στην Ελλάδα, αλλά αυτό που του λείπει είναι το Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον έχει δυσκολέψει αρκετά».

Τέλος για τον ποιον θα υποστηρίζει σε περίπτωση που ο αγώνας Ελλάδας-Ισπανίας κρίνει την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ: 

«Προτιμώ να χάνω από την Ελλάδα, παρά από άλλον αντίπαλο. Ας βγει πρώτη η Ελλάδα και η Ισπανία να περάσει ως δεύτερη στο Μουντιάλ του Κατάρ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.