Γκολιδάκης: «Πρέπει να υπάρχει απινιδωτής στα γήπεδα - Οι εξετάσεις των αθλούμενων»

Metrosport Team17 Ιανουαρίου 2023

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Διαμαντής Γκολιδάκης, με τον γνωστό καρδιολόγο και υποψήφιο βουλευτή στην Α Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, να αναφέρεται στον θάνατο του 20χρονου ποδοσφαιριστή στην ΕΠΣ Καρδίτσας αλλά και τη μέριμνα που θα έπρεπε να υπάρχουν.

Αρχικά ανέφερε: «Εξαρτάται από την ανάγκη που υπάρχει για την παρουσία του γιατρού, ωστόσο υπάρχει μεγάλη προσπάθεια να πιστοποιηθούν στις πρώτες βοήθειες πολλοί συμπολίτες μας. Είναι ανάγκη στα παιχνίδια να υπάρχει απαραίτητη παρουσία γιατρού, όπως γνωρίζω ότι στα περισσότερα παιχνίδια υπάρχει παρουσία γιατρού».

Εν συνεχεία πρόσθεσε: «Το ισχαιμικό επεισόδιο του μυοκαρδίου, δηλαδή με επιφύλαξη, το έμφραγμα, είναι μία τελική κατάληξη που εκπορεύεται από κάποια πάθηση και πρέπει να αναρωτηθούμε από που ξεκίνησε αυτό. Θα πρέπει να υπάρχουν εξειδικευμένα ιατρικά τιμ. Eπίσης άξιο αναφοράς είναι πως θα πρέπει να υπάρχει ένας απινιδωτής, τον οποίο θα μπορούσε να διαχειριστεί ένας άνθρωπος που θα ήξερε πως θα τον λειτουργήσει».

Ενώ υπογράμμισε: «Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία, με την πολιτεία να έχει θεσπίσει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο. Δεν είναι ένας τυπικός έλεγχος, είναι ένας ουσιαστικός έλεγχος. Είναι υποχρεωτικό να κάνει ένας αθλούμενος καρδιογράφημα, κλινική εξέταση, ατομικό και κληρονομικό ιστορικό. Το κόστος των εξετάσεων είναι μικρό, παλαιότερα ήταν πιο ακριβό, ενώ τώρα υπάρχουν και άλλες εξετάσεις που μπορούν να γίνουν, όπως το τρίπλεξ το οποίο δεν είναι υποχρεωτικό αλλά είναι καλό να γίνεται».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.