Γκολ θα βάλει ο ΠΑΟΚ, μπορεί πρώτος;

Γιώργος Ζαΐρης27 Απριλίου 2022

Το ματς της χρονιάς καθώς κρίνει έναν στόχο δηλαδή το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό δίνει σήμερα ο ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στον Ολυμπιακό

Ο Δικέφαλος ταξίδεψε στην Αθήνα χωρίς το πλεονέκτημα μιας νίκης στο πρώτο ματς. Με λίγα λόγια δεν καλείται σήμερα να υπερασπιστεί κάποιο αποτέλεσμα. Και αυτό κατ’ ανάγκη δεν είναι κακό. Πολύ περισσότερο όταν στον συγκεκριμένο θεσμό ισχύει το εκτός έδρας γκολ. Αλλά είναι λάθος να θεωρήσουμε πως ο ΠΑΟΚ παίζει για δυο αποτελέσματα. Ναι τον ευνοεί και η οποιαδήποτε ισοπαλία με γκολ αλλά δεν παίζεις ποτέ για την ισοπαλία γιατί τις περισσότερες φορές χάνεις. 

Ποιο είναι το κλειδί που μπορεί να ανοίξει διάπλατα την πόρτα της πρόκρισης ώστε από το «Γ. Καραϊσκάκης» ο ΠΑΟΚ να βρεθεί στο ΟΑΚΑ; Ο ΠΑΟΚ σήμερα γκολ θα βάλει αλλά το ζητούμενο είναι να το πετύχει πρώτος. Αφενός διότι ο Ολυμπιακός θα ψάχνει μετά δυο γκολ για να προκριθεί και αφετέρου διότι ο ΠΑΟΚ θα μπορεί να διαχειριστεί το παιχνίδι. Σκοράροντας πρώτος θα αναγκάσει τον αντίπαλο του να ρισκάρει. Και μπορεί να βρει χώρους η ομάδα του Λουτσέσκου να κάνει μετά ευκαιρίες. Επίσης πάντα και ειδικά σε τέτοια ματς, όταν καταφέρνει να σκοράρει πρώτος ο φιλοξενούμενος, το άγχος είναι μεγάλο για τον γηπεδούχο. Πολύ περισσότερο όταν ο κόσμος του (στην προκειμένη περίπτωση του Ολυμπιακού) δεν είναι ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις της ομάδας και απόδειξη η πρόσφατη επίσκεψη των οργανωμένων στην προπόνηση μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό. 

Για να είμαι ακριβής, προφανώς και οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν θα βρεθούν σήμερα στο γήπεδο προκατειλημμένοι στην ομάδα τους. Αλλά αν δουν τον ΠΑΟΚ να προηγείται και πολύ περισσότερο να κυριαρχεί η όποια (και δικαιολογημένη) γκρίνια θα γίνει βαρίδιο στα πόδια των παικτών του Μαρτίνς. 

Ολα τα παραπάνω φυσικά είναι θεωρητικά και όλα στο γήπεδο θα αποδειχθούν. Αλλά είναι ξεκάθαρο πως ο ΠΑΟΚ και θέλει και μπορεί. Εχουν περάσει ανεπιστρεπτί εκείνα τα χρόνια που μιλούσες για υπέρβαση, άθλο, θαύμα αν έπαιρνες αποτέλεσμα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οπως πολύ περισσότερο και ειδικά για μια ομάδα που έχει κατακτήσει τέσσερα Κύπελλα τα τελευταία πέντε χρόνια δεν υπάρχουν ούτε περήφανοι αποκλεισμοί ούτε αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι. Αυτός ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει το δικαίωμα να πηγαίνει σε κάθε έδρα για τη νίκη. Και αυτό θα κάνει και σήμερα. Και μακάρι να μην χρειαστεί να ψάχνει γκολ ισοφάρισης. Να το πετύχει πρώτος και έξυπνα να το διαχειριστεί.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.