Γκολ στην ενσυναίσθηση: Η Κ13 του ΠΑΟΚ προπονήθηκε με παιδιά του συλλόγου συνδρόμου Down (pics)

Metrosport Team21 Μαρτίου 2026

Μία ποδοσφαιρική ομάδα δεν ενδιαφέρεται μόνο για το πόσο καλά κλωτσάνε οι παίκτες της την μπάλα. Στέλνει και κοινωνικά μηνύματα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ομάδα νεαρών παιδιών, όπως η Κ13 του ΠΑΟΚ. Τα μέλη της υποδέχθηκαν στην προπόνηση αγόρια και κορίτσια από τον Σύλλογο Συνδρόμου Down και με αφορμή την σημερινή (21/3) Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down έστειλαν μήνυμα σεβασμού στην διαφορετικότητα και την μοναδικότητα κάθε ανθρώπου.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει: «… Η Κ13 υποδέχτηκε στην προπόνησή της αντιπροσωπεία του Συλλόγου Συνδρόμου Down για μια δράση του PAOK Action, με αφορμή την 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down. H δράση αφορούσε μια διαδραστική συζήτηση σχετικά με το σύνδρομο Down, τη διαφορετικότητα και τη σημασία της συμπερίληψης στον αθλητισμό και την κοινωνία.

Παράλληλα συμμετείχαν όλοι στη συμβολική καμπάνια #LotsOfSocks, φορώντας διαφορετικές κάλτσες, μια δράση που συνδέεται διεθνώς με την 21η Μαρτίου (Παγκόσμια Ημέρα για τo Σύνδρομο Down).Τα άτομα με σύνδρομο Down διδάσκουν καθημερινά την αξία της αγάπης χωρίς όρους, της ειλικρίνειας και της αυθεντικής χαράς, καθώς ξεπερνούν εμπόδια και αποδεικνύουν ότι τα όρια υπάρχουν συχνά μόνο στο μυαλό μας.

Ας δούμε, λοιπόν, τη μέρα αυτή ως μια υπενθύμιση ότι όλοι αξίζουμε ίσες ευκαιρίες, σεβασμό και συμπερίληψη. Ας γίνει αυτή η ημέρα αφορμή για πράξεις, για σχολεία ανοιχτά σε όλα τα παιδιά, για χώρους εργασίας χωρίς αποκλεισμούς, για κοινωνίες που αγκαλιάζουν, αντί να κρίνουν.Η διαφορετικότητα είναι ομορφιά. Και η αποδοχή είναι πράξη αγάπης.

* Το Σύνδρομο Down προκαλείται από τρισωμία στο χρωμόσωμα 21, δηλαδή το άτομο φέρει τρία αντίγραφα του χρωμοσώματος 21, αντί για δύο. Γι’ αυτό και επελέγη η 21η Μαρτίου (3ος μήνας) ως η Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down».

Δείτε φωτογραφίες





Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Βρείτε μας και στο spotify


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.