Γκολ, γκολ, γκολ... Η πιο παραγωγική αγωνιστική!

Δημήτρης Μπασμπαρέλας22 Σεπτεμβρίου 2020

"Εβρεξε" γκολ... Το τελευταίο τέρμα στις καθυστερήσεις του Γκάμπριελ Ζεσούς στην εκτός έδρας νίκη με 3-1 της Μάντσεστερ Σίτι στο Γούλβερχαμπτον κόντρα στη Γουλβς έθεσε μεγάλο ρεκόρ για την Premier League, καθώς σημειώθηκαν 44 γκολ σε 10 αγώνες της 2ης αγωνιστικής.

Ηταν αναμφίβολα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο δράσης για τους λάτρεις του αγγλικού ποδοσφαίρου, αλλά και γενικότερα για τους ποδοσφαιρόφιλους.

Σε τρεις αναμετρήσεις σημειώθηκαν από επτά γκολ (Εβερτον-Γουέστ Μπρομ 5-2, Σαουθάμπτον-Τότεναμ 2-5, καθώς επίσης και στο Λιντς-Φούλαμ 4-3), ενώ στο Λέστερ μπήκαν έξι (4-2 η Λέστερ την Μπέρνλι).

Το προηγούμενο συνολικό ρεκόρ σε αγωνιστική με 10 αναμετρήσεις (20 ομάδες δηλαδή) ήταν τα 43 γκολ, όταν σημειώθηκε στις αρχές του Φεβρουαρίου τη σεζόν 2010/11. Ηταν η 26η αγωνιστική.

Τότε, υπήρξαν δύο αγώνες με οκτώ γκολ (νίκη της Εβερτον 5-3 επί της Μπλάκπουλ και την ισοπαλία 4-4 της Νιούκαστλ με την Αρσεναλ), καθώς και η επιτυχία της Γουίγκαν Αθλέτικ, η οποία νίκησε την Μπλάκμπερν Ρόβερς 4-3.

Το υψηλότερο σύνολο τερμάτων είναι βεβαίως τα 53 γκολ, τα οποία τέθηκαν στην τελευταία αγωνιστική του 1992/93, ωστόσο αυτό συνέβη από 22 συλλόγους και όχι από 20, όπως είναι τα τελευταία χρόνια.

Δέσποζε το επιβλητικό 6-2 της Λίβερπουλ κόντρα στην Τότεναμ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.