Γκολ επτά χρόνια και 166 μέρες μετά που σήκωσε... σκόνη!

Δημήτρης Μπασμπαρέλας02 Νοεμβρίου 2020

Πώς τα φέρνει μερικές φορές η ζωή ή το ποδόσφαιρο αν προτιμάτε καλύτερα.

Μπέιλ και Ρεγκιλόν έπαιξαν 17 φορές μαζί στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ουδέποτε είχαν συνεργαστεί για γκολ. Το έκαναν, όμως, στην Τότεναμ.

Ετσι, ήρθε το 2-1 για την ομάδα του Μουρίνιο κόντρα στην Μπράιτον, αποτέλεσμα, που την έφερε στη 2η θέση της Premier League με 14 βαθμούς, δύο πίσω μόνο από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.

Μάλιστα, ο Ουαλός εξτρέμ σημείωσε γκολ με τους “spurs” μετά από επτά ολόκληρα χρόνια και 166 μέρες. Ηταν Μάιος του 2013, χάρη στο οποίο η Τότεναμ με τον Βίλας Μπόας στον πάγκο επικράτησε της Σάντερλαντ με 1-0.

Ο Μπέιλ γύρισε στην Τότεναμ ως δανεικός από τη Ρεάλ, αφού δεν τον σήκωνε πλέον το κλίμα στη Μαδρίτη, ενώ η ομάδα του Λονδίνου δαπάνησε ποσό 25 εκατομμυρίων για να κάνει δικό της τον Ρεγκιλόν από τη Ρεάλ (πέρσι έπαιζε δανεικός στη Σεβίλλη).

Το γκολ του 31χρονου πλέον Μπέιλ είναι αλήθεια ότι σήκωσε “σκόνη”. Χρειάστηκαν μάλιστα 200 μόλις δευτερόλεπτα για να σκοράρει αμέσως μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή.


Ολα άρχισαν πάντως από τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου δεν ξέχασε μάλλον την παλιά του ομάδα.

“Είμαι χαρούμενος γι' αυτόν, επειδή άξιζε το γκολ. Αν βρω πέντε λεπτά, θα πάω στο Safari για να κοιτάξω στον ιστότοπο της Ρεάλ για να δω τι λένε”, δήλωσε με αφορμή το γκολ του Μπέιλ. Τον ήθελε στην ομάδα, τον πίστευε.

Στην Ισπανία τόσο η “Marca” όσο και η “Mundo Deportivo” ασχολήθηκαν με τη φάση, με αφορμή τη συνεργασία των δύο πρώην “Madridistas”.

“Η σύνδεση μεταξύ δύο πρώην παικτών της Μαδρίτης μπορεί να έκανε κάποιους οπαδούς να αμφισβητήσουν την περίεργη απόφαση του Ζιντάν να τους αφήσει να φύγουν», έγραψε η Marca.

Στην Ισπανία, σημείωσαν επίσης πώς ο Μπέιλ «γιόρτασε το γκολ με ενθουσιασμό μετά από δύσκολη περίοδο στην καριέρα του».

Συν τοις άλλοις, υποστηρίζουν ότι μετά την επίτευξη του γκολ ο Μπέιλ αναφώνησε “Vamos” στα ισπανικά.

Η “Diario Sport” έγραψε ότι ο προπονητής της Τότεναμ “δεν έχασε την ευκαιρία να διασκεδάσει” με τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου.

Από την πλευρά της, η “Sport”, που εδρεύει στη Βαρκελώνη πήρε μάλλον μεγάλη ευχαρίστηση, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η Ρεάλ εξακολουθεί να πληρώνει τους μισούς μισθούς του Μπέιλ ως μέρος της συμφωνίας δανεισμού του.


Πρώτος στα κορυφαία Πρωταθλήματα

Ολα αυτά επισκίασαν και το γκολ του Χάρι Κέιν. Ο φυσικός ηγέτης της Τότεναμ άνοιξε το σκορ και τον δρόμο για τη νίκη με πέναλτι στο ματς με την Μπράιτον.

Εχει πετύχει έξι γκολ και μετρά επίσης οκτώ ασίστ από την αρχή της χρονιάς. Σύνολο 14 γκολ σε συμμετοχή. Ξεπέρασε και τον Λεβαντόφσκι (13) και είναι πρώτος στη σχετική λίστα στα πέντε κορυφαία Πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.