Γκόγκος: «Γκρεμίζονται τα όνειρα των παιδιών»

Metrosport Team08 Μαρτίου 2021

Το καλοκαίρι του 2018 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕ Πυλαίας ο Χάρης Γκόγκος.

 Ο Ελληνας προπονητής μίλησε στη «Μetrosport» για το πως βιώνει την κατάσταση με την αγωνιστική απραξία καθώς συμπληρώθηκαν τέσσερις μήνες χωρίς αθλητική δραστηριότητα. Αναλυτικά τα όσα είπε: «Δυστυχώς είναι μια πρωτόγνωρη και δύσκολη κατάσταση που βιώνει όλος ο αθλητισμός και ειδικότερα ο ερασιτεχνικός. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση δυστυχώς. Αυτό που προέχει είναι η υγεία όλων μας και τίποτα άλλο».

 -Πώς βλέπετε την επόμενη μέρα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου;

 «Πιστεύω ότι φέτος η χρονιά είναι χαμένη για όλους μας. Καλό είναι να μην ονειρευόμαστε ποδόσφαιρο φέτος γιατί η αποχή από τα γήπεδα είναι πολύ μεγάλη και η επαναφορά εξαιρετικά δύσκολη».

 -Πώς είναι η συνεργασία σας με την ΑΕ Πυλαίας;

«Η ΑΕ Πυλαίας στηρίζεται σε δικά της παιδιά. Η δουλειά των δύο ετών που έχει γίνει, έχει επιδείξει καλό πρόσωπο. Προχωράμε με σκληρή δουλειά, υπομονή, πίστη και εμπιστοσύνη στα μικρά παιδιά. Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση της ομάδας που με εμπιστεύτηκε αυτά τα δύο χρόνια. Ο προγραμματισμός που θέσαμε όταν πήγα προχωράει σωστά και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα και την καλή αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Ελπίζω να δούμε την ομάδα ακόμα πιο ψηλά όπου ήταν ένας και από τους φετινούς στόχους της».

 -Ποια είναι η καλύτερη στιγμή σας ως προπονητής;

 «Φυσικά η άνοδος με την ομάδα του Μακεδονικού Λητής από την Α κατηγορία στην Α1. Ακόμη, η άνοδος με την ομάδα της ΑΕ Πυλαίας στην Α κατηγορία. Είναι δύο από τα τέσσερα χρόνια που μπήκα στην διαδικασία να ασχοληθώ με τις ερασιτεχνικές κατηγορίες καθώς όλα τα υπόλοιπα χρόνια, μέχρι και τώρα, το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο είναι αυτό που με έχει κερδίσει».

 -Τι επιπτώσεις θα έχει αυτή η αγωνιστική απραξία σε ερασιτέχνες αθλητές αλλά και στους νέους;

 «Δυστυχώς η απραξία αυτών των μηνών αλλά έτσι όπως πάει όλης της χρονιάς μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει στους νέους και σε αυτούς που ασχολούνται ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο. Η απογοήτευση, η απομάκρυνση όλων αυτών των παιδιών από τα γήπεδα πιστεύω για πολλούς θα είναι και οριστική. Δυστυχώς διώχνουμε με αυτές τις καταστάσεις τα παιδιά μέσα από τον αγαπημένο τους χώρο, βρίσκοντας όλο αυτό τον καιρό άλλες διεξόδους. Ας ευχηθούμε όλοι μας να τελειώσει όσο πιο γρήγορα αυτό το μαρτύριο που βιώνουμε και να μπούμε και πάλι μέσα στις τέσσερις γραμμές».

 -Στις επαφές και τις συνομιλίες σας που έχετε με τα παιδιά των ακαδημιών, τι σας λένε; «Επειδή με την σχολή του Ολυμπιακού που βρίσκομαι τώρα κάθε εβδομάδα βρισκόμαστε μέσω zoom meeting με τα παιδιά η πρώτη ερώτηση είναι κόουτς πότε ξεκινάμε;

 Η στενοχώρια και η απογοήτευση είναι προφανής στα πρόσωπα τους. Η δίψα να ξεκινήσουν έστω και προπονήσεις σε γκρουπ, όπως έγινε τον περασμένο Μάιο είναι μεγάλη. Θέλουν τεράστια στήριξη αυτά τα παιδιά γιατί κάποια από αυτά νιώθουν ότι τα όνειρα τους γκρεμίζονται»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.