Γκιτσιούδης: «Σωστή η προοπτική ανανέωσης Πασχαλάκη, πρέπει να δουλέψει 2-3 πράγματα»

Metrosport Team01 Ιουνίου 2021

Ο βετεράνος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Γιάννης Γκιτσιούδης, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τη σκέψη πρότασης νέου συμβολαίου από τον Δικέφαλο του Βορρά στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ενδεχόμενο νέας πρότασης στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη:

«Αυτό είναι το σωστό. Ότι θέλει κάνει η διοίκηση πάντα. Όπως αποφάσισε να φέρει τον Λουτσέσκου αντί του Γκαρσία για παράδειγμα. Είναι θέμα διοίκησης σε συνεννόηση με τον προπονητή. Την αξία του Πασχαλάκη την ξέρουμε. Αδικεί τον εαυτό του μόνος του όμως με 2-3 πράγματα που είτε δεν προσπάθησε, είτε δεν θέλει ή δεν μπορεί να διορθώσει. Είναι θέμα δικό του. Είναι καλός τερματοφύλακας, έχει πάρει τελικούς κυπέλλου, νταμπλ και Πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ. Είναι ο πιο καλός γκολκίπερ όχι μόνο στα τελευταία χρόνια, αλλά γενικώς ως ποδοσφαιριστής με τόσες πολλές διακρίσεις και επιτυχίες. Ποιον να φέρουμε; Πρέπει να δώσεις χρήματα να φέρεις μεγάλο όνομα και δεν ξέρεις πως θα προσαρμοστεί».

Για το αν οι αδυναμίες του Πασχαλάκη είναι θέμα συγκέντρωσης:

«Ο Πασχαλάκης έχει τα τέλεια χαρακτηριστικά και είναι αθλητής. Έχει και αρνητικά. Για να είσαι κορυφαίος πρέπει να διορθώνεις τα λάθη σου και να είναι σταθερός. Εκεί που υστερεί πρέπει να εστιάσει και να τα διορθώσει. Δεν θέλω να γίνει καλύτερος απ’ ότι είναι. Απλά 2-3 πράγματα δεν προσπάθησε να τα διορθώσει. Έχει προσφέρει. Γιατί να μη μείνει; Γιατί να ρισκάρουμε; Θα προτιμούσα να είναι στην απόδοσή του 7-8 στάνταρ παρά να έχει διακυμάνσεις».

Για το ότι ο Πασχαλάκης άντεξε στην πίεση, ήταν στην πόρτα της εξόδου και παρ’ όλα αυτά ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις επάξια:

«Για οποιονδήποτε παίκτη του ΠΑΟΚ το μεγαλύτερο στοιχείο για να επιβιώσει στον ΠΑΟΚ είναι η ανταπόκριση στην ψυχολογική πίεση. Δέχεσαι πίεση από τη διοίκηση, από τον εαυτό σου, από τον κόσμο, απ’ όλους και πρέπει να είσαι στις πρώτες θέσεις. Τα κατάφερε ο Πασχαλάκης. Εκεί που είπαμε ότι τον πήρε από κάτω, ήταν μετά αυτό που θέλαμε και αυτό που έχει να δώσει».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.