Γκιτσιούδης: «Φαίνεται αγχωμένος ο Τσόλακ, αν βάλει δύο θα βλέπει την εστία... δέκα μέτρα»

Metrosport Team19 Οκτωβρίου 2020

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις ευκαιρίες που δημιουργεί, αλλά και την επιλογή του Αμπέλ Φερέιρα να τοποθετεί τρία στόπερ, μίλησε στο Metropolis 95.5 ο Γιάννης Γκιτσιούδης.

«Πιστεύω να στρώσουμε, το καλό είναι ότι δημιουργούμε ευκαιρίες. Ο Τσόλακ νομίζω ότι έχει άγχος ακόμη, και βλέπει την εστία αντί για 7.5, τρία μέτρα. Αν βάλει δύο μετά θα την βλέπει... δέκα μέτρα. Ο Πρίγιοβιτς είχε δέκα παίκτες που τους γνώριζε καλά και τον βοήθησαν, δουλεύαν όλοι γι' αυτόν. Ήταν και έξυπνος, βέβαια, παίκτης. Παρηγορούμαστε, λέμε έτσι, γιατί αυτό θέλουμε να γίνει» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Ο προπονητής αποφασίζει. Αυτή την στιγμή ίσως πιστεύει πιο πολύ στον Τσόλακ από τον Σφιντέρσκι και θέλει να του δώσει παιχνίδια. Αν δεν πάει, πρέπει να κάνει κάποια αλλαγή. Μπορούσαμε να καθαρίσουμε το παιχνίδι. Με μισή κατεβασιά έβαλαν γκολ. Μας τιμώρησε η μπάλα. Δείξαμε καλά στοιχεία, δεν κλειστήκαμε πίσω. Η ομάδα έδειξε ότι θα προχωρήσει».

Για την διάταξη της άμυνας επεσήμανε: «Εγώ πιστεύω ότι είναι καλό να παίζει με τρία στόπερ, αλλά τώρα είναι και τα τρία βαριά σώματα. Αν ήταν ο Κρέσπο ένας από τους τρεις θα ήταν αλλιώς. Δεν είναι κάποιος από τους τρεις ευέλικτος. Αν ήταν κάποιος πιο γρήγορος ,μπορεί στο γκολ της ΑΕΚ να έβγαζε τον παίκτη πιο πλάγια. Ο Κρέσπο μπορεί να διάβαζε την φάση καλύτερα, είναι και πιο γρήγορος».

Για τους Ζίβκοβιτς-Πασχαλάκη σημείωσε: «Ο Πασχαλάκης είναι πολύ πιο καλός σε προσόντα και αντιδράσεις, ο Ζίβκοβιτς είναι πιο ήρεμος και σταθερός, είναι πίσω από την μπάλα, ενώ ο Πασχαλάκης μερικές φάσεις θέλει να της κάνει θεαματικές. Μακάρι ο Ζίβκοβιτς να συνεχίσει με σταθερότητα, μέχρι στιγμής βοηθάει και καθοδηγεί καλά την άμυνα. Θα προτιμούσα μία μίξη Πασχαλάκη-Ζίβκοβιτς. Πολλές φορές ο τερματοφύλακας πληρώνει το ένα βήμα μπροστά ή πίσω, όπως έγινε στο γκολ του Ανσαριφάρντ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.