Γκιτάν με... μέλλον - Πώς εξηγείται η κίνηση του Άρη

Μάνος Χατζάκης12 Αυγούστου 2021

Ασταμάτητος είναι ο Αρης στο μεταγραφικό πεδίο. Μετά τη συμφωνία με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά, οι “κιτρινόμαυροι” είναι έτοιμοι να ολοκληρώσουν μία ακόμη μεταγραφή. Πρόκειται για τον Ραφίκ Γκιτάν, ο οποίος ανήκει στη Ρεν και την περασμένη σεζόν έπαιξε στη Μαρίτιμο.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης συνεχίζει να... εκπλήσσει, μαζεύοντας υπογραφές, προκειμένου ο Αρης να είναι δυνατός όχι μόνο στη φετινή σεζόν, αλλά και στις επόμενες. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, τα βρήκε με τη Ρεν, προκειμένου να αποκτήσει τα δικαιώματα του 22χρονου Γκιτάν, ο οποίος αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος (μπορεί να αγωνιστεί και στη δεξιά πτέρυγα), έχοντας ως καλό πόδι το δεξί. 

Στην περασμένη περίοδο, ο βραχύσωμος (1.70 μ.) χαφ αγωνίστηκε στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα με τα χρώματα της Μαρίτιμο, καταγράφοντας 30 συνολικά συμμετοχές, τις περισσότερες εκ των οποίων ως βασικός. Τα περισσότερα χρόνια στην καριέρα του έπαιξε στη Χάβρη, απ' όπου η Ρεν τον αγόρασε έναντι 8 εκ. ευρώ, ωστόσο τα τελευταία χρόνια βρίσκεται περισσότερο σε απραξία, γι' αυτό και έψαξε την αλλαγή στην καριέρα του. Ο Γκιτάν έρχεται σε μια θέση που θεωρητικά ο Άρης είναι πλήρης, ωστόσο η συγκεκριμένη κίνηση έχει βαθύτερη λογική και εξηγούμαστε.

Βλέπει μπροστά από το CAS

Η ΠΑΕ εξακολουθεί να έχει ανοιχτό το μέτωπο της τιμωρίας από το CAS, το οποίο χθες ενημέρωσε ότι θα ανακοινώσει την απόφαση για την υπόθεση Ντουρμισάι έως τις 15 Σεπτεμβρίου, δίνοντας νέα παράταση. Ο Καρυπίδης ξέροντας ότι από τον επόμενο Ιανουάριο, η ΠΑΕ μπορεί να μην έχει δικαίωμα μεταγραφών, σε περίπτωση πάντα που διατηρηθεί το μπαν, μαγειρεύει πριν πεινάσει. 

Έτσι, σκεφτόταν μέρες τώρα την προοπτική της έξτρα ενίσχυσης, ώστε ο Άρης να έχει γεμάτο ρόστερ, ακόμη και στο χειρότερο σενάριο. Ο Γκιτάν είναι νεαρός, έχει παραστάσεις σε καλό επίπεδο και μπορεί να εξελιχθεί στην ομάδα, ειδικά αν αποχωρήσουν παίκτες των οποίων το συμβόλαιο τελειώνει το ερχόμενο καλοκαίρι. Και ο Γάλλος μπορεί να μην είναι ο μόνος που θα έρθει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.