Γκατσιούδης: «Αυτός είναι ο στόχος μας για τον στίβο»

Στέφανος Αβραμίδης09 Μαρτίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Κώστας Γκατσιούδης.

Ο παλαίμαχος πρωταθλητής του ακοντισμού μίλησε για την υποψηφιότητά του με την «Κίνηση για την Αναγέννηση του κλασικού αθλητισμού» για τη θέση του εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Μεταξύ άλλων ο Κώστας Γκατσιούδης δήλωσε:

Για τη δραστηριοποίηση του: «Λίγο πολύ δεν είχα τη δράση που έπρεπε να έχω. Η Τασούλα μας ένωσε όλους και μέσα από την κίνηση της «Αναγέννησης» πιστεύουμε σε ένα λαμπρό μέλλον του κλασικού αθλητισμού. Ανακοίνωσα την υποψηφιότητα μου ώστε να είμαι εγώ η φωνή του κλασικού αθλητισμού που τόσο αγαπάμε».

Για το αν ο στίβος χάνει έδαφος: «Παρά τις επιτυχίες από μια μικρή ομάδα αθλητών, ο κλασικός αθλητισμός βρίσκεται σε τέλμα. Αυτός είναι ο στόχος μας, να τον επαναφέρουμε στη λαμπρή μορφή που ξέραμε. Έχουμε παρουσιάσει τις θέσεις μας για το τι θέλουμε να κάνουμε».

Η πτώση του στίβου είναι θέμα χρηματοδότησης η προπονήσεων: «Όλα παίζουν τον ρόλο τους. Η νυν διοίκηση του ΣΕΓΑΣ ίσως δεν είχε σχέδιο. Οι σύλλογοι θα καταλάβουν ότι χρειάζεται αλλαγή και με το έργο μας και όσα έχουμε πει θα κάνουμε θα υπάρξει βελτιώσει σε πολλούς τομείς. Με τη στήριξη που ζητάμε η θητεία μας πρέπει να είναι δυο το πολύ τρεις τετραετίες για να παράξουμε έργο».

Τα πρώτα πράγματα που θα κάνουν: «Πατάμε στο τρίπτυχο αθλητές-προπονητές-σωματεία. Στους αθλητές θα δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για αγώνες. Στους προπονητές ο σεβασμός που τους αρμόζει και ό,τι βοήθεια χρειαστεί για προπονήσεις. Και στα σωματεία δεν έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν τους αθλητές τους στα πρωταθλήματα. Θα δοθούν σε όλους ότι καλύτερο γίνεται. Ο μεγαλύτερος στόχος μας είναι το 2028. Δημιουργούμε κίνηση να φέρουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου στη Θεσσαλονίκη. Θα ζήσουμε στιγμές του 1997, όταν άνθισε ο ελληνικός κλασικός αθλητισμός».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.