Γκατούζο: «Πιστεύω στον Θεό του ποδοσφαίρου»

Metrosport Team18 Ιουνίου 2020

Η Νάπολι για 6η φορά στην ιστορία της στέφθηκε κυπελλούχος Ιταλίας, επικρατώντας επί της Γιουβέντους στα πέναλτι με 4-2. 

Ωστόσο χωρίς αμφιβολία το πρόσωπο του αγώνα είναι ο Τζενάρο Γκατούζο, ο οποίος με το αμυντικό σύστημα που παρέταξε την ομάδα του κατάφερε να περιορίσει στο μέγιστο τους επιθετικούς των «μπιανκονέρι». 

Για τον Ιταλό προπονητή αυτός ο τελικός ήταν μία μάχη που έπρεπε να την κερδίσει, καθώς πριν από λίγες ημέρες «έφυγε» από την ζωή η αγαπημένη του αδερφή.

Μετά το τέλος του αγώνα και τη νίκη της ομάδας του, ο Γκατούζο τόνισε: «Το ποδόσφαιρο μου έχει δώσει τόσα πολλά, με ένα άνδρα. Στην ζωή πάντα οι γονείς σου και η οικογένεια έρχονται πρώτοι, οπότε είναι λογικό ότι συμβαίνει να είναι δύσκολο να το αποδεχθείς. Έχω τόσο πάθος για το ποδόσφαιρο που ξέρω ότι δεν μπορώ να το αφήσω ούτε δευτερόλεπτο. Όσοι βρίσκονται σε αυτή την δουλειά, πρέπει να την σέβονται γιατί ήμαστε τυχεροί. Γι' αυτό εκνευρίζομαι ότι δεν βλέπω πάθος. Δεν μετανιώνω για τίποτα στην καριέρα μου και αυτό θέλω να λένε και οι παίκτες μου. Πιστεύω στον... Θεό του ποδοσφαίρου, όταν κάνει αυτό που πρέπει σωστά, τότε γυρνάει σε σένα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.