Γκαρσία: «Κάθε ματς για εμένα είναι τελικός, ξέρω ότι είμαι σε μεγάλο καράβι»

Γιώργος Ζαΐρης04 Νοεμβρίου 2020

Για τις απαιτήσεις του αγώνα με την Αϊντχόβεν, την φιλοσοφία του και την μέχρι στιγμής εμπειρία του ως προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ο Πάμπλο Γκαρσία. «Το τι θα κάνουμε εμείς μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό έχει σημασία για μένα. Είχαμε μερικές μέρες στη διάθεση μας να δουλέψουμε. Ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που έχει ολλανδικό στυλ, καλούς παίκτες που παίζουν μπάλα. Αλλά το θέμα είναι τί θα κάνουμε εμείς» είπε αρχικά.  

Ρωτήθηκε αν ο ΠΑΟΚ είναι έναν βαθμό πίσω από την PSV και αν αυτό τον αναγκάζει να παίξει επιθετικά και απάντησε: «Το πλάνο είναι ένα. Πώς πρέπει να κερδίσεις. Δεν κοιτώ τη βαθμολογία. Κάθε ματς είναι τελικός. Ετσι θα πάμε. Βήμα, βήμα να αντιμετωπίσουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Είδατε στον αγώνα με τον Παναιτωλικό κάποια πράγματα. Πολλά από αυτά τα παιδιά τα είδα για πρώτη φορά να παίζουν την Κυριακή και δεν τα ήξερα. Αλλά δεν ψάχνω δικαιολογίες. Το ξεκαθαρίζω αυτό. Αλλά πρέπει εμείς να δούμε πως θα παρουσιαστούμε στο γήπεδο».  

Μίλησε για τις πρώτες του μέρες ως προπονητής της ομάδας: «Ημουν πέντε χρόνια στις ακαδημίες και το απόλαυσα. Τώρα ξέρω ότι είμαι καπετάνιος σε ένα μεγάλο καράβι. Πρέπει να νιώθω την πίεση γιατί ξέρω που είμαι. Με σεβασμό να δουλεύουμε. Προσπαθώ αυτή την πίεση να την κάνω δημιουργική που στο τέλος θα με ευχαριστεί. Πρέπει μέσα από το ποδόσφαιρο να χαίρεσαι και ειδικά σε μια εποχή που τα πράγματα είναι δύσκολα στην ανθρωπότητα».  

Για το πώς προσεγγίζει το αυριανό (5/11) ματς σχολίασε: «Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Αλλος αντίπαλος ο Παναιτωλικός και άλλο η PSV. Εμείς πρέπει να προσαρμοζόμαστε απέναντι σε κάθε αντίπαλο έχοντας όμως μια σταθερή βάση στο παιχνίδι μας».  

Ο Γκαρσία βρήκε μια ομάδα που ήταν δουλεμένη με άλλο προπονητή. Πόσο τον δυσκολεύει αυτό: «Τίποτε στη ζωή δεν είναι εύκολο. Ξέρω ότι τα παιδιά δούλεψαν διαφορετικά. Τώρα έχουμε άλλο πλάνο. Για κάποια διαστήματα είδα αυτά που ήθελα στο ματς με τον Παναιτωλικό. Απλά αυτό το καλό διάστημα πρέπει να το μεγαλώσουμε. Δεν ζητώ χρόνο, δεν υπάρχει χρόνος. Καθημερινά μέσα από τη δουλειά θα τα καταφέρουμε και θα βελτιωνόμαστε. Το σημαντικό είναι πως οι παίκτες το απολαμβάνουν να δουλεύουν μαζί μου. Ειμαστε σε κοινό δρόμο και αυτό κάνει πιο εύκολα τα πράγματα».  

Αναφέρθηκε και στην συνεργασία με τους παίκτες του: «Υπάρχουν παιδιά που έχουν παίξει το σύστημα αυτό που θέλω να εφαρμόσω. Εχουν ποιότητα και θέλουν να παίξουν μπάλα. Θέλουν να είναι χαρούμενοι. Εγώ τους ζητώ ένταση μέσα στο ματς και αυτό το σύστημα θέλει ένταση, ενώ το προηγούμενο ήταν σε πιο χαμηλό τέμπο. Αλλά οι παίκτες είναι χαρούμενοι και αυτό με κάνει να έχω εύκολο έργο. Δεν λέω ότι με τον άλλο προπονητή το σύστημα ήταν λάθος. Απλά λέω τι θέλω να κάνω εγώ με τους συνεργάτες του. Δεν κρίνω τον προηγούμενο προπονητή και την δουλειά του».  

Ρωτήθηκε και για το αν θα προωθήσει παιδιά από την Κ19 και αν έχει μιλήσει με τον Στέλιο Μαλεζά που πήρε τη θέση του: «Ναι, τον ξέρω τον Στέλιο και είμαστε δίπλα του. Εχουμε παιδιά στις ακαδημίες, αλλά θέλω να σας πω ότι δεν έχει μικρούς και μεγάλους παίκτες ο ΠΑΟΚ. Θέλω να είμαι δίκαιος. Αν αξίζει ένας πιτσιρικάς θα παίξει. Είναι εύκολο να βάλεις έναν πιτσιρικά να παίξει. Αλλά αν δεν πάει καλά; Το σωστό timing είναι το ζητούμενο. Αλλά για μένα το ποδόσφαιρο δεν έχει ηλικία!»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.