Γκαρσία για Τζόλη: «Πρέπει να τον προσέχουμε, είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει πολλά να βελτιώσει στο παιχνίδι του»

Metrosport Team22 Απριλίου 2021

Ο Πάμπλο Γκαρσία μίλησε και στο PAOK TV για το διπλό του Δικεφάλου επί του Άρη και το 3-4-3 που επέλεξε ενώ ξεχωριστή ήταν η απάντησή του για τον Τζόλη και τη διαχείρησή του.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Θέλουμε να ευχηθούμε τα καλύτερα στον κόσμο του ΠΑΟΚ για τα 95α γενέθλια. Είναι πολύ σημαντικό που καταφέραμε να κερδίσουμε δύο συνεχόμενα ντέρμπι. Πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτόν τον ρυθμό, σε αυτόν τον δρόμο, να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να γνωριζόμαστε καλύτερα. Δεν ξέρω άλλο δρόμο πέρα από τη σκληρή δουλειά.

Το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να έχει ένας ποδοσφαιριστής για να παίζει στον ΠΑΟΚ είναι χαρακτήρας. Στο ρόστερ έχουμε αρκετούς νεαρούς παίκτες που μπορεί να μην ξέρουν τι σημαίνει ΠΑΟΚ και εμείς προσπαθούμε να τους μάθουμε τι σημαίνει να είσαι σε αυτό τον σύλλογο. Τους βελτιώνουμε σε όλους τους τομείς και στο ψυχικό και στο σωματικό κομμάτι».

Για την αλλαγή σχηματισμού:

«Το σύστημα το φτιάχνουν οι ποδοσφαιριστές. Εμείς προσπαθούμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο λειτουργίας για να αποδώσει η ομάδα καλύτερα. Κάθε προπονητής έχει το δικό του στυλ παιχνιδιού που θέλει να αγωνίζεται η ομάδα του. Εγώ ήρθα αργότερα στον σύλλογο, δεν έκανα προετοιμασία. Γι’ αυτό το σημαντικότερο είναι να γνωριστούμε με τους ποδοσφαιριστές, να μάθουν τις ιδέες μου. Τη δεδομένη στιγμή που έχουμε πολλά παιχνίδια είναι σημαντικό η ομάδα να αποδίδει καλά ανεξάρτητα σχηματισμού».

Σε ερώτηση για τον Τζόλη:

«Θα πρέπει να προσέχουμε πολύ. Ο Τζόλης όταν ανέβηκε στην Κ19 αγωνιζόταν ως δεύτερος επιθετικός. Μου δόθηκε η επιλογή να τον πωλήσουμε στη Γερμανία, αλλά εμείς θέλαμε να δουλέψουμε μαζί του, να του αλλάξουμε θέση, γιατί είναι ένα ακατέργαστο ταλέντο. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει πολλά να βελτιώσει στο παιχνίδι του. Πρέπει να βελτιωθεί και στο αμυντικό κομμάτι, να μάθει να παίζει και στην αντίθετη πλευρά. Θα το βρει μπροστά του, εάν έρθει κάποιος άλλος προπονητής ή πάει σε άλλη ομάδα. Πρέπει να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί. Δε σημαίνει αυτό ότι δεν θα αγωνιστεί για παράδειγμα την Κυριακή. Πρέπει να του έχουμε ιδιαίτερη προσοχή. Δε σημαίνει ότι επειδή δεν αγωνίστηκε, δεν είναι σημαντικό μέλος της ομάδας. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε το νεαρό της ηλικίας του. Είναι ένα ταλέντο που πρέπει να το προστατεύσουμε, όπως συμβαίνει με τον Λύρατζη, τον Κωνσταντελιά, τον Μιχαηλίδη».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.