Γκαρσία για τη μάχη με την PSV και τον θάνατο του Μαραντόνα

Γιώργος Ζαΐρης25 Νοεμβρίου 2020

«Στον τελικό πηγαίνεις για τη νίκη», δήλωσε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου ο Πάμπλο Γκαρσία.

Παράλληλα, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στο αν θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί ο Ντόουγκλας Αουγκούστο απέναντι στην Αϊντχόφεν, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει τον αιφνίδιο θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος έφυγε από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 60 ετών.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Σίγουρα κάθε ματς είναι διαφορετικό αλλά για εμάς κάθε ματς είναι τελικός. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η δική μας ομάδα και να βελτιωνόμαστε. Ξέρουμε ότι είναι σπουδαίος αντίπαλος αλλά θέλουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο. Και για εμάς είναι τελικός δεν είναι μόνο για τους Ολλανδούς. Εχουμε πληροφορίες και ανάλυση του αντιπάλου αλλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο μετρούν πολλά άλλα πράγματα όπως η ψυχή και η καρδιά. Εμείς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας. Ο κάθε παίκτης ξέρει τον ρόλο του και τι πρέπει να κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς εδώ ήρθαμε να πάρουμε τη νίκη. Δεν κοιτώ τη βαθμολογία και αν μας βολεύει και η ισοπαλία. Στον τελικό πας για τη νίκη. Αυτό είναι το πλάνο».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί γκολ στα τελευταία παιχνίδια από όλους τους αντιπάλους: «Αν βάλεις ένα γκολ παραπάνω από τον αντίπαλο είναι καλά. Εμείς στα πρώτα ματς δεν είχαμε σκοράρει και αυτό βελτιώθηκε. Να κάνουμε ευκαιρίες, να σκοράρουμε και φυσικά να βελτιωνόμαστε και αμυντικά. Κάθε ομάδα θέλει να κερδίσει τον ΠΑΟΚ και το ξέρουμε..»

Για το ότι ο αντίπαλος του γνωρίζει ότι αν δεν κερδίσει, ουσιαστικά χάνει πολλές ελπίδες πρόκρισης: «Αυτό που είπα πριν, αναλύσαμε τον αντίπαλο μας και ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Εμείς θα υπηρετήσουμε το πλάνο μας στο γήπεδο και πρώτα απ’ όλα εμείς πρέπει να πατήσουμε από το πρώτο λεπτό στον αγωνιστικό χώρο»

Για το αν θα παίξει ο Αουγκούστο: «Ο Αουγκούστο είχε πρόβλημα τραυματισμού για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με τη Γρανάδα έπαιξε για ενενήντα λεπτά. Εχουμε πολλά ματς, όλα τα παιδιά πρέπει να είναι υγιή και όταν είναι 100% ένας παίκτης μπορεί να διεκδικήσει την παρουσία του στην ομάδα»

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει κερδίσει ποτέ στην Ολλανδία και αν μπορεί να σπάσει αυτή την παράδοση: «Αυτό κανείς δεν το ξέρει πριν από την έναρξη ενός αγώνα. Εμείς θέλουμε τη νίκη και αυτό είναι ξεκάθαρο. Εμείς είμαστε μεγάλη ομάδα και παίζουμε για να κερδίσουμε. Δεν σκέφτομαι αν δεν έχουμε κερδίσει ποτέ στην Ολλανδία. Αυτό είναι κάτι που δεν σκέφτομαι».

Για την απώλεια του Μαραντόνα: «Είναι πολύ κρίμα. Η ζωή είναι πάνω απ’ όλα. Βλέπετε τι γίνεται στη ζωή. Σήμερα είμαστε εδώ και αύριο δεν είμαστε. Δεν πρέπει να ασχολούμαστε με πράγματα που δεν έχουν σημασία.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.