Γκαράστας: «Ο Γκομέλσκι είχε μάθει ότι κάποιοι θα πουλήσουν το ματς»

Metrosport Team05 Μαΐου 2021

Την αρχή έκανε ο Μαρτσουλιόνις, ακολούθησε ο Έντεν και συνέχισε ο Γκαράστας. Ο ασίσταντ κόουτς της ΕΣΣΔ στο Ευρωμπάσκετ του 1987, συνέχισε τον απροσδόκητο πόλεμο λάσπης των πρώην Σοβιετικών εις βάρος της Ελλάδας, ρίχνοντας σκιές στην μεγάλη επιτυχία της Εθνικής μας.

Ο Γκομέλσκι επέστρεψε στην Εθνική ομάδα μόλις λίγες εβδομάδες πριν το Ευρωμπάσκετ της Αθήνας προκειμένου να αντικαταστήσει τον Βλαντιμίρ Ομπούκοφ. Πριν τον τελικό ο Γκομέλσκι με πλησίασε και μου είπε: "Από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας ενημερώθηκα ότι υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσά μας που θα πουλήσουν το ματς". Με ρώτησε τι σκέφτομαι γι’ αυτό. Του είπα ότι οι παίκτες μας είναι έντιμοι. Επανέλαβε την ερώτηση για το αν υποπτεύομαι τον Βάλντις Βάλτερς. Του απάντησα πως όχι… Η συζήτηση τελείωσε εκεί.

Είχαμε τεχνικό μίτινγκ πριν φύγουμε για το γήπεδο, για τον τελικό. Μιλούσε ο Γκομέλσκι όταν κάποιος μπήκε και του είπε ότι τον ζητούσαν στο τηλέφωνο. Δεν επέστρεψε άμεσα αλλά μετά από πενήντα λεπτά. Μπήκαμε στο πούλμαν και φύγαμε. Αισθάνομαι ότι ο Γκομέλσκι λειτούργησε περίεργα. Ζήτησε από τον Μαρτσουλιόνις να παίξει άμυνα τον Γκάλη. Αποτέλεσμα; Ο Μαρτσουλιόνις αποβλήθηκε με πέντε φάουλ! Ποτέ δε θα έβαζα τον καλύτερο παίκτη μου να μαρκάρει τον Γκάλη» είπε ο 87χρονος πια Βλάντας Γκαράστας μιλώντας σε λιθουανικό Μέσο.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.