Γκαμπριέλ Ζεσούς: Η μπάλα με σαγιονάρες, ο Αρτέτα και η μάνα-πολεμιστής

Παναγιώτα Χαλκιά15 Αυγούστου 2022

Η Άρσεναλ έκανε το 2/2 στην Premier League επικρατώντας της Λέστερ με 4-2 και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκαμπριέλ Ζεσούς.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ήταν ιδιαίτερα παραγωγικός αφού με δύο γκολ στο 23΄και στο 35΄έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους «κανονιέρηδες» ενώ ήταν εκείνος που έβγαλε την ασίστ σε Τζάκα και Μαρτινέλι για τα άλλα δυο γκολ της ομάδας.

Ευέλικτος με φοβερή ντρίμπλα

Ο 25χρονος είναι ένας μαχητής στο γήπεδο. Η αποφασιστικότητα και η σκληρότητα να κερδίζει είναι δύο από τα μεγαλύτερα προσόντα του και τον ωθούν σε επιτυχίες. Προχωρά χωρίς φόβο και δε διστάζει να τα βάλει ακόμη και με τους πιο σκληρούς αμυντικούς.

Είναι ένας ποιοτικός παίκτης και το πλεονέκτημα του είναι η ευελιξία. Μπορεί να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε θέση της επίθεσης, είτε αριστερά είτε δεξιά είτε στην κορυφή ως βασικός επιθετικός, ένας ρόλος που δεν είχε τη δυνατότητα να παίξει στη Σίτι αλλά θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει στην Άρσεναλ. Είναι εξαιρετικός ντριμπλέρ. Ταιριάζει στη φιλοσοφία του Μικέλ Αρτέτα, που τον γνωρίζει από την κοινή τους θητεία στη Σίτι και ίσως, να τον βοηθήσει να βγάλει περισσότερες αρετές στο χορτάρι.

To ταξίδι των τεσσάρων μιλίων, η βιολογία και η «γυναίκα – πολεμιστής»

Άρχισε το ταξίδι του στο ποδόσφαιρο παίζοντας κοντά σε μια στρατιωτική φυλακή στο βόρειο Σάο Πάολο. Η νεανική ομάδα Pequeninos do Meio Ambiente του έδωσε την ευκαιρία να κλωτσήσει για πρώτη φορά τη μπάλα στα χωμάτινα γήπεδα. Δεν ήταν εύκολο για εκείνον, αφού, όπως έχει αποκαλύψει σε συνέντευξη του, χρειαζόταν να ξυπνά στις πέντε το πρωί και να περπατά τέσσερα μίλια με σαγιονάρες για να βρεθεί στην προπόνηση γιατί δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά το εισιτήριο του λεωφορείου. Το έκανε αυτό από τα οχτώ έως τα 14 του.

Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο δεν επηρέασε τις σχολικές του υποχρεώσεις. Οι δάσκαλοι του μιλούσαν για ένα πρότυπο μαθητή που ήταν άριστος στα μαθήματα και είχε άψογη συμπεριφορά. Αγαπούσε ιδιαίτερα τη βιολογία, η οποία θα ήταν μια καλή διέξοδος αν δεν τον κέρδιζε η στρογγυλή θεά.

Φυσικά, για να μπορέσει να πετύχει όλα του τα όνειρα, έπρεπε κάποιος να τον στηρίζει, να του δίνει κουράγιο και να τον βοηθά να ξεπερνά κάθε εμπόδιο. Αυτός ο άνθρωπος ήταν η μητέρα του. Η Βέρα Λουτσία ήταν το πιο γερό έρεισμα για τον Γκαμπριέλ.

Ακόμη και σήμερα, του τηλεφωνεί πριν από κάθε παιχνίδι για να του ευχηθεί «καλή τύχη» και επιμένει να πιει ένα smoothie με μπανάνα και βρώμη, που είναι οικογενειακή συνταγή και θα τον βοηθήσει να μην έχει προβλήματα με το στομάχι του. Όταν το παιχνίδι τελειώνει, του τηλεφωνεί ξανά για να του πει αν τα πήγε καλά ή όχι και να του δώσει συμβουλές.

Η μαμά του είναι ιδιαίτερη αυστηρή μαζί του τόσο για την εξέλιξη του στο χορτάρι όσο και για τη ζωή του εκτός γηπέδων. «Ισχύουν οι δικοί μου κανόνες. Όχι… γλωσσόφιλα και προκλητικές φωτογραφίες. Πού και πού μπορεί το κορίτσι να κοιμηθεί σπίτι. Δεν θα ανεχτώ να μην σεβαστεί ο γιος μου την κόρη κάποιου άλλου. Δικός μου γιος δεν θα αφήσει στα καλά καθούμενα έγκυο μια κοπέλα. Δείχνω σεβασμό και απαιτώ το ίδιο γιατί μεγάλωσα τα τρία αγόρια και το κορίτσι μου μόνο με τη βοήθεια του Θεού», είχε πει στα αγγλικά μέσα.

Η Βέρα Λουτσία αναγκάστηκε να γίνει μάνα και πατέρας για τα παιδιά της. Ο σύζυγος της τους εγκατέλειψε όταν τα παιδιά ήταν πολύ μικρά και πολέμησε μόνη της για να καταφέρει να τους δώσει τα σωστά εφόδια για να προχωρήσουν στη ζωή. Είναι μια γυναίκα πολεμιστής, όπως τη χαρακτηρίζει ο Ζεσούς.

Ο νέος Νεϊμάρ και τα εγκώμια του Ρονάλντο

Όντας παίκτης της Παλμέιρας είχε τρελάνει τα μέσα της πατρίδας του με την ικανότητα του να σκοράρει. Οι δημοσιογράφοι έσπευσαν να δημιουργήσουν το προφίλ του 16χρονου Ζεσούς, ο οποίος έβρισκε δίχτυα με μεγάλη ευκολία και τους έφερνε στο μυαλό το Νεϊμάρ. Η σύγκριση ήταν αναπόφευκτη. Οι δύο παίκτες έχουν και το ίδιο τατουάζ, ένα αγόρι με θέα μια φαβέλα που ονειρεύεται να γίνει ποδοσφαιριστής.

Οι ικανότητες του τράβηξαν την προσοχή του Ρονάλντο που δε δίστασε να τον συγκρίνει με τον εαυτό του. Το «φαινόμενο» έσταζε μέλι για το νεαρό Γκαμπριέλ και μάλιστα, φρόντισε να έρθει σε επικοινωνία μαζί του. «Βλέπω πολλές ομοιότητες μεταξύ μας. Είναι νέος και είναι ήδη επιτυχημένος και αυτό φέρει μεγάλη ευθύνη. Μας ευχαριστεί ήδη με το τι κάνει. Μιλάμε πολύ και ξέρω τώρα ότι και μπορεί να με ρωτήσει για ό,τι τον απασχολεί».

Γκράφιτι στην πατρίδα του

Ο Ζεσούς μεγάλωσε στο Ζαρντίμ Περί, μια συνοικία του Σάο Πάολο. Η περιοχή λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξήχθη στη Βραζιλία το 2018 ανανεώθηκε από την adidas. Η εταιρεία ανέθεσε σε έναν καλλιτέχνη να δημιουργήσει μια τεράστια τοιχογραφία του παίκτη. Μάλιστα, ο ίδιος έκανε τις σχετικές αναρτήσεις στο λογαριασμό του στο Instagram.

Το «33» και το «9»

Μια από τις απαιτήσεις του Βραζιλιάνου όταν έφτασε στο Νησί για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι ήταν να πάρει τη φανέλα με τον αριθμό 33. Αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι το έκανε γιατί τόσα ήταν τα χρόνια του Ιησού Χριστού όταν σταυρώθηκε. Η εναλλακτική επιλογή είναι το «9» που φορούσε το ίνδαλμα του, ο Ρονάλντο.

Ο Ζεσούς στις δύο πρώτες του συμμετοχές με τη φανέλα της Άρσεναλ μετρά δύο γκολ και δύο ασίστ σε 167 αγωνιστικά λεπτά. Τι μας επιφυλάσσει για τη συνέχεια άραγε;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.