Γκάμα, όνομα και… πράγμα

Μάνος Χατζάκης15 Φεβρουαρίου 2020

Είναι η χρονιά του και το καθιστά σαφές με κάθε τρόπο. Αν και στην καριέρα του προτιμούσε τις ασίστ, φέτος ο Μπρούνο Γκάμα αποφάσισε να προσθέσει στο ρεπερτόριό του και τα γκολ. Ο Πορτογάλος είναι υπερπολύτιμος, αποτελεί… πουλέν του Μίκαελ Ενινγκ και αργά ή γρήγορα θα συζητήσει και πάλι με τους “κιτρινόμαυρους”, τις πιθανότητες για νέο συμβόλαιο.

Ο Γκάμα άφησε πίσω του την περιπέτεια με το γόνατο (ρήξη χιαστού), επιστρέφοντας πιο δυνατός και πιο παραγωγικός. Μέχρι στιγμής μετρά οχτώ γκολ και μία ασίστ στο Πρωτάθλημα και μία ασίστ στο Κύπελλο εκείνη κόντρα στον Ατρόμητο. Ο 32χρονος χαφ ανήκει στο γκρουπ των ποδοσφαιριστών με τους οποίους έχουν γίνει συζητήσεις για επέκταση συμβολαίου και οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν… προσεχώς, καθώς η δέσμευσή του ολοκληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η πορτογαλική A Bola αφιέρωσε χώρο στα κατορθώματα του Γκάμα κόντρα στον Ατρόμητο

Ο ίδιος περνά καλά στη Θεσσαλονίκη, νιώθει (και είναι) πολύτιμος, ωστόσο στο μυαλό του “στριφογυρίζει” η ιδέα της αλλαγής παραστάσεων. Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν… γνώση των προθέσεών του, γι’ αυτό και σκοπεύουν να θέσουν τη συγκεκριμένη παράμετρο στις διαπραγματεύσεις για το νέο συμβόλαιο. Η “Μ” είχε μεταφέρει, προ δύο περίπου μηνών, ότι ο ατζέντης του είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα φέρει πρόταση για πώληση, ωστόσο το απαγορευτικό από τη FIFA έθεσε τέλος στις όποιες συζητήσεις επρόκειτο να ξεκινήσουν γεγονός που, πιθανώς, να φέρει θετικά αποτελέσματα, εφόσον ο παίκτης δεχθεί να υπογράψει την επέκταση. Οι πληροφορίες αναφέρουν, λοιπόν, πως οι ιθύνοντες της εταιρίας σκέφτονται να ορίσουν προσιτή ρήτρα, στο ενδεχόμενο που έρθει πρόταση, προκειμένου ο Γκάμα να αγωνιστεί σε ομάδα εκτός Ελλάδας, αν βέβαια καλυφθεί από τον όποιο ενδιαφερόμενο. Πάντως, το timing μοιάζει ιδανικό για τον Αρη και τον παίκτη, παρά το γεγονός ότι οι εμφανίσεις του ήδη τον έχουν προσθέσει σε μεταγραφικές λίστες.

Ο Γκάμα έχει μόνο συμμάχους εντός ομάδας. Πρώτος και καλύτερος είναι ο προπονητής του, ο οποίος τον θέλει στο δυναμικό, ενώ και ο Θόδωρος Καρυπίδης θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τις επικείμενες επαφές. Αλλωστε, ήταν εκείνος που πριν δύο χρόνια έκανε οικονομική υπέρβαση, φέρνοντας τον Πορτογάλο στο “Κλ. Βικελίδης”.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.