Γκάμα: Η φετινή δύσκολη χρονιά και η απάντηση με το γκολ κόντρα σε Ολυμπιακό

Δημήτρης Καλαϊτζής12 Μαρτίου 2022

Από το χαμένο πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα στη Λαμία, στην γκολάρα που σφράγισε την μεγάλη νίκη του Άρη απέναντι στον Ολυμπιακό για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος. Μία νίκη που συνδυάστηκε με ρεκόρ αφού ήταν η πρώτη μετά από 12 χρόνια και 24 ματς κόντρα στους «ερυθρολεύκους».

Ο Γκάμα λόγω ηλικίας και λόγω των επιλογών που υπήρχαν στη θέση του έχασε φέτος τη φανέλα βασικού, ενώ στις αναμετρήσεις που ήταν στις αρχικές επιλογές του μέχρι πρότινος προπονητή του, Άκη Μάντζιο, ήταν συνήθως η πρώτη αλλαγή. Το βράδυ της περασμένης Κυριακής (6/3) στο Βικελίδης, όμως, έδειξε την κλάση του απέναντι στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Ολυμπιακό και έγινε...σύνθημα πάλι στα χείλη των φιλάθλων της ομάδας και πρώτο θέμα στα Μ.Μ.Ε. της πατρίδας του. Μία επαφή, ένα τσίμπημα της μπάλας και ένα φάουλ αρκούν για να κάνει τη διαφορά στον αγωνιστικό χώρο.

Μπορεί να διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του, αλλά η προσωπικότητα του και το δέσιμό του με την ομάδα συνθέτουν την ιδανική βάση για να προσφέρει τις υπηρεσίες του και τη νέα χρονιά στον Άρη.

Τα τελευταία χρόνια πέρασαν και δεν ακούμπησαν βαριά βιογραφικά στο Βικελίδης, αλλά ο Γκάμα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και είναι από τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές με σταθερή παρουσία από το καλοκαίρι του 2018 και μετά που ήρθε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό των «κιτρινόμαυρων».

Τη φετινή σεζόν ο Ίβηρας μεσοεπιθετικός μετράει 26 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, εκ των οποίων οι 17 είναι βασικός, ενώ έχει βρει επτά φορές το δρόμο προς τα δίχτυα. Τα πέντε είναι σε ματς Πρωταθλήματος, χαρίζοντας 13 βαθμούς στην ομάδα του, ενώ τα άλλα δυο στο Κύπελλο και στις δυο νίκες κόντρα στον ΟΦΗ για τη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Επιπλέον, ο Πορτογάλος έγινε ο δέκατος ξένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου που φτάνει τριψήφιο αριθμό αγώνων από καταβολή της Α’ Εθνικής κατηγορίας.

Ο 35χρονος μεσοεπιθετικός ήρθε στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2018 και έκανε ντεμπούτο στον εκτός έδρας αγώνα με τη Λαμία (0-3). Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να πάρει έναν τίτλο με την ομάδα και μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει τη νέα αγωνιστική περίοδο εφόσον παραμείνει στο Βικελίδης και δεν αλλάξει κάτι.

Ποτέ δεν κοιτάει ο ίδιος τα γκολ που σημειώνει, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι πως η ομάδα θα κερδίζει κι όχι ποιος θα πετύχει το γκολ. Κι αυτό θα κάνει στις δέκα αγωνιστικές των πλέι οφ όπου ο Άρης θα επιδιώξει να κάνει την υπέρβαση μετά και την επιστροφή των έξι βαθμών. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.