Γκαγκάτσης: «Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την ασφάλεια, ας αφήσουμε πίσω τα επεισόδια με Άρη»

Metrosport Team20 Δεκεμβρίου 2021

Στο πλαίσιο της συνέλευσης για την ΑΜΚ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Μάκης Γκαγκάτσης αναφέρθηκε και στο θέμα των επεισοδίων με τον Άρη.

Εξήγησε ότι αναμένεται η απόφαση της Εφέσεων κι αν δεν υπάρξει ανακοίνωση άμεσα και αλλαγή απόφασης, το ματς με την ΑΕΛ θα γίνει χωρίς κόσμο.

Ο μικρομέτοχος γιατρός, Άρης Κάζης, ρώτησε πως περνάνε βεγγαλικά και άλλα αντικείμενα στο γήπεδο.

Ο Γκαγκάτσης απάντησε λέγοντας: «Η τελευταία φορά ήταν το 2016 με τον Παππά τον διαιτητή και η επόμενη η πρόσφατη με τον Άρη. Οπαδοί πέταξαν αντικείμενα και μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και τέτοια γεγονότα είναι καταδικαστέα. Δεν υπάρχει κάποιος σωματάρχης από την ΠΑΕ που να ελέγχει αυτές τις καταστάσεις. Πώς μπαίνει ένας πυρσός;

Γίνεται σε όλο τα γήπεδα του κόσμου χωρίς να τους παίρνουν χαμπάρι οι σεκιούριτι. Βλέπετε στην Γαλλία, ίσως έχει επηρεάσει η πανδημία και δεν το λέω ως δικαιολογία. Έλεγχος γίνεται και των πιστοποιητικών και σωματικός. Θα πάρουμε κάθε μέτρο που έκαναν δυνατό να αποσοβήσουμε τέτοια γεγονότα που βλάπτουν την ομάδα, τους παίκτες. Σημασία έχει η διάθεση. αν υπάρχει τέτοια από τους οπαδούς για να κάνουν επεισόδια, η ΠΑΕ θα κάνει ο,τι είναι δυνατό να μην γίνουν. Άλλες φορές στο παρελθόν τα καταφέραμε, άλλες όχι.»

Ο Γκαγκάτσης τόνισε ότι υπάρχει συνεργασία με ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι. «Εγινε ό,τι έγινε με τον Άρη, πρέπει να το αφήσουμε πίσω. Είμαστε σε γενικές γραμμές ικανοποιημένοι με την εταιρία σεκιούριτι. Η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της, εμείς τη δική μας, η ΠΑΕ άλλες φορές τα καταφέρνει άλλες όχι, έγινε αυτό μετά από πέντε χρόνια, πρέπει να το αφήσουμε πίσω και να δούμε πως η ομάδα θα πάει καλά αγωνιστικά, όλοι μαζί ενωμένοι. Βέβαια, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα δεν δικαιολογείται να μπαίνουν μέσα οπαδοί.

Ο κόσμος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας, είναι παντού σε όλα τα γήπεδα και τους θέλουμε δίπλα μας. Επειδή ορισμένοι κάνουν ο,τι κάνουν ας μην τους καταδικάζουμε όλους.»

Έγινε ερώτηση για την θύρα 4 και ο Γκαγκάτσης είπε «η θύρα 4 χωράει 9.700, δεν μπαίνουν παραπάνω. Δεν έχουμε το στοιχείο τώρα, πόσα χρήματα έχουμε πληρώσει σε πρόστιμα, πρέπει να αφήσουμε το συμβάν με τον Άρη πίσω». Και συνέχισε: «Όπως είπαμε, το πρώτο που μετράει για τα επεισόδια είναι η διάθεση. Αν θέλουν να τα κάνουν ορισμένοι, δεν μπορεί να ελεγχθεί ο κάθε πυρσός. Πληρώσαμε 82.000 ευρώ για το ματς με την Κοπεγχάγη και 193.000 για το ματς με τον Άρη.»

Μικρομέτοχος προτείνει να απαγορευτεί δια βίου η είσοδος στην Τούμπα σε όσους κάνουν επεισόδια. «Όσοι έχουν συλληφθεί για τα επεισόδια ή πρόκειται να συλληφθούν έχουν απαγόρευση εισόδου εκ του νόμου και υποχρέωση να παρουσιάζονται στο Αστυνομικό τμήμα όταν παίζει ο ΠΑΟΚ σε οποιοδήποτε τμήμα», σημειώνει ο Γκαγκάτσης, και εξηγεί ότι ποτέ η ΠΑΕ επί Σαββίδη δεν έχει πληρώσει δικηγόρο για οπαδούς. Επίσης, εξηγεί ότι δεν εχει συζητηθεί το ενδεχόμενο να υποβάλει μήνυση η ΠΑΕ στους συλληφθέντες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.