Γκαγκαλούδης: «Στην Α2 θεωρούμαστε οι... λεπροί του αθλήματος»

Metrosport Team25 Νοεμβρίου 2020

Για την αβεβαιότητα που επικρατεί στις χαμηλότερες κατηγορίες μπάσκετ στην Ελλάδα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» ο Γιάννης Γκαγκαλούδης. Ο παίκτης του Αμαρουσίου εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για την κατάσταση που επικρατεί ενώ χτυπάει το «καμπανάκι» για πολλές οικογένειες που ζουν από το ελληνικό μπασκετ!

Αναλυτικά τα όσα είπε: 

Για την κατάσταση στην Α2 και στις χαμηλότερες κατηγορίες: «Εμείς είμαστε μάλλον οι λεπροί του αθλητισμού στην Α2. Στην Α1 δεν κολλάει αλλά σε εμάς κολλάει. Απίστευτα πράγματα. Και εγώ από αυτό ζω, για κανέναν δεν είναι εντάξει αυτό που γίνεται. Δεν είμαστε ούτε εκατομμυριούχοι ούτε έχουμε βγάλει τα λεφτά που έχουν βγάλει 10 άτομα στο μπάσκετ. Όταν σε κλείνουν με αυτό τον τρόπο, είναι λογικό να είσαι δυσαρεστημένος και προβληματισμένος. Είμασταν προσεκτικοί, τηρούσαμε τα μέτρα. Ο αθλητισμός είναι προτελευταία πηγή μετάδοσης του ιού και φαίνεται πως έχει χαθεί η μπάλα. Ελπίζουμε γρήγορα να τελειώσει όλο αυτό το πράγμα».

Για την αγωνιστική κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες: «Εγώ απλά περπατάω με την οικογένεια μου, δεν είναι προπόνηση αυτό. Ακούμε τους ειδήμονες που λένε ότι ενάμιση μήνα έχουμε κάτσει ενώ έχουμε κάτσει περίπου τέσσερεις. Πρωτόγνωρό αυτό που ζούμε για όλους μας αλλά εμείς ως αθλητές πρέπει να τηρούμε τα μέτρα για να δίνουμε και το σωστό παράδειγμα. Τουλάχιστον να κάνουμε προπόνηση γιατί μετά θα υπάρχει κίνδυνος για όλους. Έχω φτάσει και εγώ στα όρια μου, είμαι απογοητευμένος και στεναχωρημένος. Όλοι οι αθλητές της κατηγορίες είμαστε πέρα από τα όρια μας γιατί ζούμε στην αβεβαιότητα και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Πάρα πολλά παιδιά έχουν σοβαρό πρόβλημα». 

Για την στάση που δείχνει η Α1 στο όλο θέμα: «Δεν είδα να γίνεται μια διαμαρτυρία από την Basket League να δείξουν έστω ότι ενδιαφέρονται λίγο. Αυτά τα έλεγα από όταν ήμουν στην Α1, εδώ κοιτάμε μόνο την βιτρίνα την Basket League. Είμαι σίγουρος πως αν γίνει μια διαμαρτυρία, θα την κάνουν όλα τα παιδιά. Το πρόβλημα είναι στις ομάδες, δεν ασχολούνται με αυτό».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.