Γιουρούκαλης: «Προνοήσαμε να κάνουμε μικρούς ομίλους»

Metrosport Team31 Οκτωβρίου 2020

Ο γραμματέας της ΕΠΣ Μακεδονίας Παναγιώτης Γιουρούκαλης μιλώντας στην Πέλλα Τηλεόραση και στον Ιωάννη Τακαβακόπουλο αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της ΕΠΣΜ. 

Μεταξύ άλλων είπε: «Προνοήσαμε να κάνουμε μικρούς ομίλους και χωρίς μπαράζ ώστε να έχουμε μια ευελιξία σε τυχόν αναβολές. Καθυστερήσαμε την έναρξη των Πρωταθλημάτων παρότι δεχόμαστε μια κριτική δεν θα έλεγα ιδιαίτερη αλλά θεμιτή καθώς όλοι θέλουμε να δούμε ποδόσφαιρο ξανά στα γήπεδα μας και ξεκινήσαμε τον θεσμό του κυπέλλου σε μια διαφορετική μορφή που έτυχε μιας ευρύτερης αποδοχής, αλλά λίγο πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος βρεθήκαμε σε αυτή τη φάση. 

Δεν μπορούσαμε να ορίσουμε παιχνίδια καθώς πολλοί δήμοι έχουν κλείσει τα γήπεδα τους και κάποιοι μέχρι 5-6 Νοεμβρίου. Αυτό μας προβληματίζει ιδιαίτερα καθώς ομάδες του πολεοδομικού συγκροτήματος που δεν προπονούνται ίσως συζητήσουν σε μια πιθανή επανέναρξη μια παράταση ώστε να ανασυγκροτηθούν. Υπάρχουν πολλά σενάρια. Να ξεκινήσουμε ίσως με κάποιες αναβολές σε κάποιους ομίλους είτε γιατί κάποιοι δήμοι έχουν κλειστά τα γήπεδα τους, είτε γιατί έχουμε κρούσματα. Από κει και πέρα θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει σε μια εκδοχή στην οποία θα ξεκινήσουμε και θα ξανασταματήσουμε. Μια πρόταση στο συμβούλιο είναι αν δεν ολοκληρωθεί ο μισός δεύτερος γύρος των Πρωταθλημάτων είναι να θεωρηθεί η χρονιά ως μη γενόμενη. 

Το κομμάτι με τα έξοδα είναι αποδεκτό αλλά και εμείς μειώσαμε και σε μεγάλο βαθμό τα έξοδα των σωματείων, με τις μειώσεις στα παράβολα, την δωρεάν διαιτησία, το εξοδολόγιο του αγώνα, με τις επιλεκτικές τοποθετήσεις παρατηρητών. Για το κομμάτι των προπονητών με τις 18 αγωνιστικές τα έξοδα δεν είναι τόσα πολλά. Οσον αφορά το κομμάτι των  ποδοσφαιριστών, σε συνδυασμό με το μέτρο των μικρών να σταματήσουν οι λογικές των παραγόντων που δημιουργούν μισθοφόρους». Ακόμη τόνισε: « Εχουμε μικρό αριθμό διαιτητών και μικρότερο αριθμό γιατρών κάτι που μας προβληματίζει και δεν νομίζω ότι υπάρχει περιθώριο περαιτέρω πίεσης των αποζημιώσεων σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.